Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Kevyttä ja ilmavaa olohuoneeseen

Kevyttä ja ilmavaa olohuoneeseen

Airi Törmä työskentelee huonekalujen suunnittelijana Unicolla, joka on kauhavalainen sohvia valmistava perheyritys. Hänen kädenjälkensä näkyy Maskun uudessa Helsinki-sarjassa keveytenä ja ilmavuutena.

Unicon omistavat Pasi ja Petri Saarinen, jotka valmistavat vuoteita ja sohvia jo kolmannessa sukupolvessa. Yrityksen palveluksessa on noin 85 huonekalualan ammattilaista. Sillä on Kauhavalla runkotehdas, kaksi tuotantoyksikköä, toimisto- ja varastotilat sekä Lapualla sohvatehdas, yhteensä noin 27 000 neliömetriä.
– Lisäksi on näyttely- ja koulutustila, jossa esitellään uusia tuotteita ja koulutetaan huonekalumyyjiä tuotteiden teknisiin saloihin. On tärkeää, että kuluttajia osataan opastaa oikein, kun he ovat valitsemassa vuodetta tai sohvaa, Airi Törmä kertoo.

Unicon pitkät perinteet ja vahva osaaminen näkyvät laatuna, tuoteturvallisuutena ja vastuullisuutena. Kaikilla tuotteilla on Avainlippu-tunnus. Huonekalujen materiaalit ovat huolellisesti valittuja ja testattuja, mutta suunnittelussa otetaan huomioon myös trendit.
– On toki malleja, jotka pitävät pintansa vuodesta toiseen. Suunnittelijoiden pitää kuitenkin olla jatkuvasti ajan hermolla ja tietää, mikä kulloinkin miellyttää kuluttajien silmää. Esimerkiksi Maskun uudessa Helsinki-sarjassa pyrimme tekemään ilmavia, siroja sohvia, joiden istuinmukavuus on hyvä, Törmä sanoo.

Etenkin nuoret sisustavat nyt mielellään 50-luvun henkeen.

KOTIMAINEN NIMEÄ MYÖTEN


Helsinki-sarjan lähtökohdat ovat puhtaasti kotimaiset. Sarjan sohvatyypit ovat nimeltään Lintsi, Espa, Hietsu ja Ulla. Lintsi on muodoltaan hyvin klassinen, ja Espassa on hieman korkeammat käsinojat. Hietsun ja Ullan käsinojien kulmat ovat pyöristetyt, mikä vaikuttaa sohvan ilmeeseen yllättävänkin paljon. 
– Nimien valinnalla haluttiin tuoda esiin kotimainen valmistus ja laatu. Helsinki-sarjasta löytyy muodoltaan, väritykseltään ja verhoilultaan sopiva sohva useimpiin koteihin. Suunnittelimme mallit sointumaan sekä moderniin että retrohenkiseen sisustukseen. – Etenkin nuoret sisustavat nyt mielellään 1950-luvun henkeen, mutta aitoja sen ajan sohvia on vaikea löytää, eivätkä ne vastaa nykyajan tarpeita.Helsinki-sarja on ratkaisu tähän. Se sopii myös kaikille, jotka haluavat vaihtelua raskaan näköisiin kalusteisiin, Törmä kertoo.

Sarjan sohvat ovat kiintoverhoiltuja ja kangas- tai nahkapäällysteisiä. Kankaiden värit ja rakenteet on valittu tyyliin sopiviksi: sohvan voi nyt valita valkoisen ohella lempeän sinisenä, roosana tai vaaleanvihreänä.

YMPÄRIVERHOILUN EKSPERTTI
 

Airi Törmällä on takanaan jo yli 30 vuotta huonekalualalla. Työn ohella hän on pyrkinyt kehittämään itseään etenkin kaikessa, mikä liittyy ympäriverhoiltuihin huonekaluihin. Niiden suunnittelu on hänen erikoisalaansa.
– Meillä suunnittelijoilla on Unicolla oma osasto, jossa pystymme tekemään kaiken, mitä työhön liittyy. Kun aloitin, työvälineeni olivat paperi, kynä, viivain ja kumi. Olen jo vuosia suunnitellut myös tietokoneavusteisesti Autocadilla, ja nykyään käytän paljon Vertex-ohjelmaa, hän kertoo.

Sohvasarjan suunnittelu alkaa keskusteluista huonekalukaupan edustajien kanssa. Siinä mietitään, mitä halutaan tarjota. Tehdäänkö löhösohva vai hyvän lukuasennon mahdollistava, ”tyköistuttava” huonekalu? Millaiseen tyyliin pyritään? Sen jälkeen ammattilaiset suunnittelevat rungon ja pehmusteet.
– Siitä jatketaan kaavoituksella, verhoilulla ja koekappaleen valmistuksella. Periaatteeni on valmistaa huonekalut hyvistä materiaaleista, joista itsekin pidän. Samalla tavoitteena ovat mallit, joista kuluttajat olisivat kiinnostuneita, Törmä valottaa.

Koekappale tarvitaan muun muassa koeistumista varten. Hyvä sohva sopii useimpien mittoihin, vaikka ihmiset ovat kaiken pituisia ja kokoisia. 
– Joskus tuntuu mahdottomalta suunnitella huonekalu, joka sopii joka kotiin. Mutta kyllä aika useat mallit soveltuvat erilaisiin talouksiin. Tuntuu aina hyvältä nähdä käytössä sohva, jonka suunnittelussa on ollut mukana.

 

Airin valinnat

RAKKAIN PAIKKA KODISSANI ON… Olohuone.
KOTINI TYYLI ON... Suoralinjainen, paljon vaaleaa pintaa.
SISUSTUSAARTEENI ON… Minulla ei ole sellaisia. Haluan vaihtelua.
VÄRIEN SUHTEEN OLEN… Aika mustavalkoinen, kun sisustan. Muuttelen väritystä tyynyillä ja verhoilla mielialan ja kauden mukaan.
SOHVANI ON… Kulmaryhmä, löhösohva, jossa minulla on oma nurkkaus, johon käperryn iltaisin.
SEINILLÄNI ON... Kuvia perheestäni ja irrotettavia kuviotarroja, joilla saan vaihdettua huoneen ilmettä kivasti, kun siltä tuntuu.
SISUSTUSHAAVEENI ON… Jo toteutunut.
TÄRKEINTÄ SISUSTUKSESSA ON… Viihtyvyys ja helppohoitoisuus.

 

Tutustu Helsinki-sarjan tuotteisiin tästä >>