Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Lapsiperheen kestävä sisustus

Lapsiperheen kestävä sisustus

Lapsiperheen kestävä sisustus

Sitä sanotaan, että lapset ja lemmikit eivät oikein sovi yhteen toimivan sisustuksen kanssa, mutta me olemme eri mieltä. Sisustukseen kannattaa panostaa myös ruuhkavuosien keskellä, sillä toimiva ja kaunis koti tarjoaa arkeen sujuvuutta.

Kun puhutaan lapsiperheen sisustuksesta, mielleyhtymät johdetaan yleensä lastenhuoneen suloisiin pikkukalusteisiin, leluihin ja niiden säilytykseen. Totuus kuitenkin on, että lapsiperheen sisustuksessa on otettava huomioon myös koko perheen yhteiset tilat. 

Turvalliset ja tukevat kalusteet

Tukevat kalusteet ovat tärkeä osa turvallisuutta jokaisessa kodin huoneessa. Lapset kiipeilevät, tutkivat, sormeilevat ja pureskelevat kalusteita sekä niissä olevia esineitä.

6-istuttava ruokailuryhmä

Muistatko, kun VHS-aikaan yleistä oli, että videosoittimelle syötettiin salaa pullaa ja mehua sillä seurauksella, että koko laite meni vaihtoon? Tänä päivänä laitteisiin on onneksi hankalampaa enää työntää ruokaa, mutta nesteiden läikkyminen, aiheeton nappien painelu ja kannen paukuttelu voi olla monelle laitteelle edelleen viimeinen tuomio.

Esimerkiksi olohuoneessa laitteet on syytä pelastaa pieniltä sormilta piilottamalla ne tv-tason kaapinovien taakse. Oheistarvikkeet taas sujahtavat sujuvasti tason vetolaatikoihin. Lapsiperheen tv-tasoa valitessa kannattaa kiinnittää jo ennen ostopäätöstä huomio myös siihen, missä johdot kulkevat ja miten ne saa niputettua turvaan pieniltä sormilta. Kalusteiden pinnoissa kannattaa suosia helposti pyyhittäviä ja kovempiakin otteita kestäviä materiaaleja, kuten kokopuuta tai maalattua, tukevaa mdf-levyä.

Helsingnorg lankkupöytä 200cm öljytty ja valkoiset tuolit

Samat asiat on syytä huomioida myös kaappien ja lipastojen kohdalla. Kestävä materiaali sekä mahdollisuus piilottaa herkät esineet pois pikkuisten käsien ulottuvilta ovat tärkeitä tekijöitä. Kalusteita valitessa kannattaa kiinnittää huomiota myös kalusteen turvalliseen asennukseen. Mikäli kodista löytyy kiipeilystä innostuneita pikkuihmisiä, on kalusteet syytä asentaa huolellisesti ja kiinnittää taustastaan myös seinään kaatumisvaaran ehkäisemiseksi.

Laadukas sohva on fiksu valinta

Olohuoneen kalusteista sohva on varmasti se kaikkein tärkein hankinta. Kannattaako lapsiperheeseen hankkia kallis sohva vai valita tahrojen pelossa väliaikaisesti edullisempi vaihtoehto?

Coral 4-istuttaava divaanisohva

Taloudellisuus ei aina ole edullisimman vaihtoehdon valitsemista ja esimerkiksi sohvaa hankkiessa kannattaa ensisijaisesti kiinnittää huomiota sohvan kokoon, rungon tukevuuteen ja verhoilumateriaaleihin. Lapsiperheessä sohvan tulee olla tilava, ettei hankinta ala harmittaa jo toisella viikolla, kun koko perhe istuu liian ahtaalla sohvalla nahistellen tilanpuutteen vuoksi.

Paras sohva lapsiperheeseen on tilava, tukeva, jämäkkä, helposti puhdistettava ja pinnasta mukavan pehmeä. Sohvalla rauhoitutaan ja rentoudutaan yhdessä perheen kanssa, joten koko porukalla pitää olla siinä hyvä olla. Sen pitää kestää vähän pomppimista ja olla sopivan matala, jos sattuukin, että pikkuinen horjahtaa reunalta alas.

Hietsu 3-istuttava sohva sininen

Maskun sohvavalikoimasta löydät runsaasti lapsiperheelle sopivia sohvavaihtoehtoja. Isoja kulmasohvia, siroja divaaneja sekä kahden ja kolmen istuttavia sohvia löytyy monessa värissä, koossa ja mallissa. Myös verhoilumateriaaleja on runsaasti aina kestävästä nahasta täysin pestäviin ja tahroja hylkiviin kangasmateriaaleihin. Erityisesti vesipestäviin Aqua Clean –kankaisiin on syytä tutustua helppoa puhdistettavuutta miettiessä.

Sohvavalikoimamme on valtava ja valinnanvaraa riittää, mutta tutustu esimerkiksi Unicon Optio-sarjan sohvavaihtoehtoihin. Optio on kotimainen, avainlipulla merkitty laadukas sohvamallisto. Massiivipuurunkoinen sohva korkealaatuisilla pehmustemateriaaleilla on suunniteltu kestämään käytössä pitkään. Optio-sohva on täysin räätälöitävissä sekä mallinsa, että verhoilumateriaalin osalta. Valitsemalla kulutusta kestävän, helposti puhdistettavan kankaan, voit kutsua lapset ja lemmikit huoletta sohvalle.

Optio kulmasohva 3k2 sakura harmaa

Laadukas sohva saattaa kertaostoksena tuntua hurjalta, mutta pitkällä tähtäimellä taloudellinen ratkaisu on toisinaan panostaminen parempaan. Ostamalla kerralla kestäviä ja laadukkaita huonekaluja, saat kotiisi pitkäikäisiä ja uskollisia huonekaluja, jotka säilyttävät ryhtinsä vuodesta toiseen. Valtava valikoima ja aina edulliset hinnat takaavat sen, että jokaiseen budjettiin sopiva sohva löytyy varmasti.

Lastenhuonetta ei tarvitse sisustaa lilliputtikalusteilla

Lastenhuoneen sisustuksen ei tarvitse koostua vain pikkuisista kalusteista. Suloisuudestaan huolimatta nämä eivät ole lopulta se kestävin ratkaisu, kun lapset kasvavat niin nopeasti.

Lipastoilla, senkeillä, vaatekaapeilla ja nojatuoleilla pidät huoneen järjestyksessä ja viihtyisänä vierailla leikkien lomassa. Pesäpuun sänkymallisto taipuu moneen, löydät samasta mallistosta sekä kasvun mukaan jatkettavan sängyn, kerrossängyn, sängyn alle lisättävän varavuoteen tai tavaroiden säilytyslaatikon. 

Pesäpuu jatkettava sänky lelulaatikolla ja patjalla

Pinnasängyn jälkeen voi hyvin myös harkita jatkettavan lastensängyn sijasta runkopatjasänkyä tai tukevaa sänkykehikkoa joustinpatjoilla. Lapsi oppii yllättävän nopeasti nukkumaan sängyssä ilman laitoja ja alkuun turvaa voi tuoda sijoittamalla muita kalusteita sängyn viereen. Näin vältyt sängyn uusimiselta parin vuoden kuluttua, kun lapsi kasvaa ulos jatkettavan sängyn painorajoista ja pituudesta.

Säilytyskalusteiden avulla lapsen tavarat pysyvät hyvässä järjestyksessä. Järjestelemällä pienet lelut, kirjat ja askartelutarvikkeet omille paikoilleen vaikkapa lipaston laatikoihin, lapsi oppii myös omatoimisuutta ja siisteyttä. Puinen, tukeva lipasto säilyttää muut tavarat sitten, kun lapsi kasvaa ulos leluistaan. Myös seinähyllyjä ja naulakoita voi kiinnittää seinään lapsen ulottuville. Ne ovat suhteellisen vaivattomat irrottaa myöhemmin korkeuden nostamiseksi.

Uni pellava

Värikäs, kivan näköinen matto tuo ilmettä lastenhuoneeseen ja suojaa samalla lattiaa kolhuilta. Hyviä vaihtoehtoja lapsiperheeseen ovat esimerkiksi Maskun valikoimasta löytyvät Easy Clean -matot, jotka hylkivät likaa ja ovat antistaattisia sekä pölyyntymättömiä. Matoissa on ylellinen sileä ja pehmeä pinta sekä alla pitoa lisäävä liukuestepohjallinen.

Koti on elämistä varten

Kodin sisustusratkaisut kannattaa tehdä käytännöllisestä ja kestävästä näkökulmasta, omaa ja perheen esteettistä silmää sekä mukavuutta ajatellen. Lapsiperheessä ei kannata tinkiä kalusteiden ja materiaalien laadusta.

Kestävät materiaalit ja kalusteet maksavat itsensä takaisin muutamassa vuodessa, sillä silloin sinun ei tarvitse olla jatkuvasti hankkimassa uutta aikansa eläneen tai rikkimenneen tilalle. Pitkällä tähtäimellä säästät rahaa, aikaa ja omia hermojasi.

Kestävät kalusteet elävät perheesi mukana vuodesta toiseen. Niiden parissa vietetään parhaimmat hetket, hassuimmat sattumukset sekä kotona koetut tunteet.