Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Menevän perheen koti

Menevän perheen koti

Menevän perheen koti

Anu Kämppi muutti perheensä kanssa Keravan keskustassa sijaitsevaan rivitaloon kolme vuotta sitten. Ensimmäiseksi kulunut parketti vaihtui helppohoitoiseen antiikkitammi-laminaattiin ja tummunut mäntykatto maalattiin valkoiseksi.

– Se toi asuntoon valtavasti avaruutta, sillä tumma katto sai tilan vaikuttamaan paljon matalammalta kuin se onkaan, kertoo Anu Kämppi.

Mielenkiintoinen ratkaisu on lattialaminaatin asentaminen myös olohuoneen seinään sohvaryhmän taakse.

– Halusin siihen mahdollisimman paljon puuta muistuttavan pinnan. Etsin sellaista ensin tapeteista ja yritin löytää myös vanhaa lautaa, mutta kun se ei onnistunut, päädyin sanomaan miehelle, että nyt laitetaan kuule laminaatit tuohon seinälle. 

Onneksi Anun mies Tony on tottunut puolisonsa päähänpistoihin ja toteuttaa ne mukisematta. Nyt tummanruskea laminaattiseinä tuo huoneeseen lämpöä ja kodikkuutta.

– Ja alla on valkoinen tapetti. Jos joskus kyllästymme tähän, voimme ottaa tapetin esiin. 

Kun Anu ja Tony muuttivat kolme vuotta sitten tähän asuntoon, keittiöstä vaihdettiin valkoiset kodinkoneet rosteripintaisiin ja laminaattitaso massiivitammeen. Myös keittiön ja olohuoneen välinen seinä kaadettiin, jotta tilaan mahtui isompi ruokapöytä. Ruokailuryhmän Loft-tuolit ovat Maskusta ja ruokapöytä on kulkenut Anun mukana jo pitkään.

ARKI ON KIIREISTÄ

Vuonna 1973 rakennettu rivitalo on jossain vaiheessa saanut uuden puuverhoilun ja tasakatto on vaihtunut harjakattoon. Asunto sijaitsee kivalla pientaloalueella ja 10-vuotiaalla Nicolla on lyhyt matka kouluun. Vaikka Anu onkin sisustusalan ammattilainen, ei omaa kotia ole aikaa laittaa niin paljon kuin haluaisi.

– Olemme koko ajan menossa. Nico pelaa vähintään viisi kertaa viikossa jääkiekkoa ja kuskaan häntä treeneihin. Mies taas rassaa autoja. Harvoin me kodin sohvalla ehdimme köllöttelemään.

Anun lapsuuden haaveammatti oli poliisi, mutta hän päätyikin vaatekauppaan myyjäksi ja somistajaksi. 

– Sitten opiskelin sisustussuunnittelijaksi ja siirryin töihin huonekaluliikkeeseen. Nautin tästä työstä, sillä näen heti työni jäljen ja saan asiakkailta välittömästi palautetta.

Sohvan takana seinällä on lattialaminaattia. Perheen koirat Herkku ja Jemina ovat nyt vallanneet sohvan nurkan. Sohva on Maskun Unico design from Finland -mallistoa ja se on koko perheen lempipaikka.

– Kun tämä malli tuli Maskun mallistoon, minun oli pakko saada se, koska sohvassa on muhkea höyhentäyte ja linjakas muotoilu.

VALAISTUKSELLA TEKEE PALJON

Anulla on yksinkertainen vinkki siihen, miten kodin kalusteet on hyvä valita.

– Isot ja kalliit huonekalut kannattaa hankkia laadukkaina ja neutraalin värisinä. Silloin ne kestävät aikaa, eikä niihin kyllästy. Tyyliä on paljon edullisempaa ja vaivattomampaa päivittää tekstiileillä ja sisustustavaroilla, jotka voivat olla rajunkin värisiä.

– Kevään trendivärit ovat keltainen ja turkoosi. Lisäämällä ripauksen niitä sisustukseen, on varmasti kiinni ajan hengessä. Tekstiileissä toimivat nyt isot kuviot.

Kämppi sanoo, että suomalaisissa kodeissa mättää yleensä valaistus. Luulisi, että osaisimme valaista, kun elämme maankolkassa, jossa puolet vuodesta on pimeää, mutta ei.

– Valaisimia on yleensä liian vähän. Monilla on vain yksi yleisvalo, vaikka tunnelmaa pitäisi luoda epäsuorilla valoilla. Kodit ovat yksinkertaisesti liian pimeitä tai sitten kivat yksityiskohdat eivät pääse oikeuksiinsa, kun valoa tulee vain ylhäältä ja yhdestä pisteestä.

KÄYTÄ SISUSTUSSUUNNITTELIJAA

Anu Kämppi tekee sisustussuunnitelmia myös Maskun Kalustetalon asiakkaille. jo lyhyellä kotikäynnillä hän voi kertoa, miten asunnosta saisi valoisamman, väljemmän ja viihtyisämmän.

– Jotkut kaipaavat vinkkejä siihen, millainen sohva kannattaisi ostaa ja toiset taas haluavat, että suunnittelen koko kodin sisustuksen uusiksi. 

– Sisustussuunnittelijan palveluita kannattaa käyttää. En suunnittele itseni näköisiä kokonaisuuksia, vaan sellaisia, joista asiakas pitää. Yhteinen linja etsitään keskustelemalla ja sen jälkeen ehdotan ratkaisuja, jotka asiakas voi joko hyväksyä tai hylätä.

Musta lipasto on Hiipakan Vuono-sarjaa Maskusta. Kukat ovat Anun tapa somistaa kotia.

Kämppi suunnittelee ja rakentaa myös Maskun Kalustetalon messuosastoja. Isoimmilla messuilla, kuten Habitaressa, hän antaa Maskun osastolla sisustusneuvontaa asiakkaille. Hän huolehtii myös Maskun kuvastojen ja mainosten kuvausstailauksesta.

Makuuhuoneessa on rauhallinen tunnelma. Maskun Permafit-patjoilla nukkuu makoisasti.