Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Nuku hyvin – viisi vinkkiä parempiin yöuniin

Nuku hyvin – viisi vinkkiä parempiin yöuniin

Nuku hyvin – viisi vinkkiä parempiin yöuniin

Lähes jokainen meistä kärsii jossakin vaiheessa elämäänsä huonoista yöunista. Haasteita voi olla nukahtamisvaikeuden lisäksi myös unessa pysymisessä tai unenlaadussa. Liian vähäinen unen määrä aiheuttaa terveysongelmia ja on pitkäkestoisena tilana jopa vaarallinen. Siksi onkin erityisen tärkeää pitää huoli siitä, että makuhuoneen puitteet tukevat hyvinvointiasi parhaalla mahdollisella tavalla!

1. Tärkein ensin: tarkista patjasi kunto ja kovuus

hyvä patja vaikuttaa uneen

Kaikkein tärkein nukkumismukavuuteen vaikuttava tekijä on oikeanlainen patja. Ei ihmekään, jollei uni maistu epämukavalla patjalla loikoillessa. Huono patja saa vaihtamaan asentoa jatkuvasti, eikä tue kehoa oikeista kohdin.  

Luo unelle otolliset olosuhteet ja hanki juuri sinulle sopiva patja, joka kannattelee vartaloasi keveästi. Rento asento tekee unensaannista helpompaa! Maskun valikoimasta löydät juuri täydelliset patjat niin moottori-, jenkki-, kuin runkosänkyihinkin.  

Oikeanlaista patjaa metsästäessä kannattaa ehdottomasti piipahtaa myymälässä koemakaamassa! Asiantuntevat myyjämme pystyvät tarkistamaan, minkälainen patja sopii sinun kehollesi parhaiten. Patjan kovuuden lisäksi myös eri materiaalivalinnat vaikuttavat nukkumismukavuuteen.

Lue lisää sängyn ja patjan valinnasta täältä sekä täältä!

2. Laadukas tyyny auttaa oikean asennon löytämisessä

laadukas tyyny

Kipeytyykö hartiat ja niska nukkuessasi? Syynä tähän on todennäköisesti vääränlainen tyyny. Ei ole ollenkaan yhdentekevää, minkälaiselle alustalle päänsä painaa. Leveäharteinen tarvitsee paksumman tyynyn ja kapeaharteinen puolestaan nukkuu parhaiten matalalla tyynyllä. Myös nukkumisasento vaikuttaa paljon siihen, millainen tyyny toimii parhaiten. 

Maskun valikoimasta löydät laajan valikoiman tyynyjä jokaiselle budjetille. Tutustu esimerkiksi seuraaviin tuotteisiimme:

- Familon Silver Responsible -tyyny

- Delux Basic -muototyyny

- Nature-luonnonkumityyny

Muoto® Raikas -tyyny

Lisävinkkejä tyynyn valintaan löydät täältä!

3. Huolehdi miellyttävästä lämpötilasta

makuuhuoneen lämpötola

Liian kuumassa tai liian kylmässä ei ole mukava nukkua. Toiset kaipaavat makuuhuoneeseensa viileää raikkautta, kun taas toisille lämpöinen tila tuo uneliaan olon. Mikäli uni ei tunnu maittavan, tarkista makuuhuoneesi lämpötila ja tarvittaessa säädä sitä hiukan, jotta nukkumisesta tulisi miellyttävämpää.  

Peitto vaikuttaa kehon lämpötilaan yön aikana ja myös peiton valinnassa tulee olla tarkkana. Jos harrastat hikisiä painajaisia tai heräät usein pää märkänä, on keveämpi peite oikea valinta sinulle. Jos taas olet vilukissa, joka nauttii pehmoisesta lämmöstä, kannattaa satsata astetta muhkeampaan peittoon. Myös vuodenajat vaikuttavat sopivan peiton valintaan. 

Kurkkaa Maskun peittovalikoimaan ja löydä sopiva peite omaankin kotiisi!

4. Värimaailmasta levollisuutta makuuhuoneeseen

makuuhuoneen värimaailma

Harmoninen tunnelma auttaa rauhoittumaan, ja siksi huomio onkin syytä kiinnittää makuuhuoneen sisustuksen värimaailmaan. Toinen kaipaa tummia sävyjä ja pimeyttä ympärilleen, kun taas toinen saa levollisen olon vaaleammista väreistä. Yhteneväinen väritys tekee huoneelle ihmeitä ja saa mielen levolliseksi.

Makuuhuoneen väritystä pohtiessasi kannattaa valita kaksi pääväriä, joiden varassa sisustus pääasiallisesti on. Päävärien ohelle voit valita muutaman tehostevärin, joilla maustat sävymaailmaa kevyesti. Näin lopputuloksesta tulee ihanan rauhallinen ja tasapainoinen.

5. Tavarat järjestykseen ja fengshuit kohdilleen

säilytyskalusteet makuuhuoneeseen

Sotku ja sekasorto eivät varsinaisesti tyynnytä mieltä, joten siksi on hyvä, että myös makuuhuoneessa tavaroille on oikeat paikkansa. Lipastot, senkit, kaapit ja hyllyt tuovat tilaan kaivattua järjestystä. Lisäksi yöpöytä on hyvä pitää siistinä, eikä kerryttää valtavia tavararöykkiöitä sen päälle! 

Kun huoneen fengshuit ovat kohdillaan, alkaa unikin maittaa herkemmin. Toivottavasti näillä eväillä löydät makuuhuoneeseesi lisää rauhaa. Klikkaa oikeat tuotteet suoraan kotiovellesi Maskun verkkokaupasta tai vieraile myymälässämme testaamassa tuotteet ensin!