Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Olohuoneen rentoutta ruokailutilaan

Olohuoneen rentoutta ruokailutilaan

Kölnissä tammikuussa järjestetyillä kansainvälisillä IMM Cologne -kalustemessuilla esiteltiin kevään kiinnostavimpia sisustustrendejä. Messuilla nähtiin paljon luonnonläheisiä värisävyjä ja melko hillittyjä kalusteita. Niiden linjat ja muodot olivat keveitä, mutta mukana oli myös tietynlaista särmää, esimerkiksi erilaisia korkeita jalkoja.

Keväällä sisustuksesta karsitaan pois kaikki ylimääräinen kruusailu. Kirkkaiden ja räikeiden värien sijaan kotiin tuovat hillittyä värihehkua pohjoismaisen luonnon inspiroimat oliivinvihreä, syvä punainen ja hillityt sinisen sävyt. Niitä on helppo yhdistellä sisustuksen perusvärien kuten harmaan, ruskean, mustan ja valkoisen kanssa.

Pienet retrovivahteet piristävät minimalistista tyylilinjausta: vinojalkaisuus ja napitekoristeet palaavat menneiltä vuosikymmeniltä takaisin olohuoneeseen. Modernit ratkaisut puolestaan ilmenevät erityisesti kalusteiden monipuolisessa säädettävyydessä.
– Nojatuoleissa ja sohvissa hyödynnetään entistä enemmän toiminnallisuutta sekä sähköisillä että manuaalisilla säätimillä. Näissä kalusteissa huomio kiinnittyy enemmän helppokäyttöisyyteen. Uutuutena ovat säädettävät ruokatuolit, jotka lisäävät istuma-asennon mukavuutta ruokapöydän ääressä, Maskun ostojohtaja Tony Eronen kertoo.

YHDISTELY ON TRENDIKÄSTÄ

Yksi kevään trendeistä onkin ruokailutilan ja olohuoneen yhdistäminen. Tämä ratkaisu sopii erityisen hyvin pieniin asuntoihin, mutta myös avarampaa ruokailutilaa kaipaaville.
Mekanismilla toimivat ruokatuolit yhtenäistävät koko perheen oleskeluhuoneen ilmettä.
– Messuilla nähtiin useita esimerkkejä tiloista, joissa häivytetään ruokailuun ja television katsomiseen tarkoitettujen huoneiden rajoja. Tämä helpottaa kiireisten perheenjäsenten kokoontumista yhteen, jos ei saman pöydän ääreen, niin ainakin samaan huoneeseen.

Rohkeimmat sisustajat kokeilevat keväällä myös värien, materiaalien ja kalustekorkeuksien erilaisia yhdistelmiä. Esimerkiksi ruokatuoleja voi olla kahdenlaisia. Sohvassa saa leikitellä vaikkapa klassisella mallilla ja trendiväreillä.

RUOKAILUN KOKONAISNAUTINTO

Norjalainen huonekaluvalmistaja Ekornes lanseerasi Kölnin messuilla kokonaan uuden tuoteryhmän, jota ei aiemmin ole ollut heidän valikoimassaan. Stressless Dining -sarja käsittää kaksi eri ruokapöytää sekä kaksi erilaista ruokatuolia, joita molempia saadaan joko korkeana tai matalana sekä kolmella eri jalalla.

Stressless Dining -sarjan erikoisuus on tuoleissa käytettävä mekanismi. Se hyödyntää paitsi lepotuoleista tuttua osittain taittuvaa selkänojaa myös keinumekanismia. Käyttäjän istuessa ruokailemaan tuoli reagoi lisäksi kallistamalla istuinta automaattisesti aavistuksen alaspäin. 
– Jos haluat istua mukavasti kotisi muissa huoneissa, mikset istuisi rennosti myös ruokaillessasi. Voit nauttia ateriastasi aina sopivassa asennossa. Hyvä ruoka, miellyttävä seura ja mukavat tuolit tuottavat täydellisen kokonaisnautinnon illallisella, Eronen vinkkaa.

TUOLI MUKAUTUU

Ekornes tunnetaan korkealaatuisista pohjoismaalaisista design-huonekaluista. Suunnittelussa hyödynnetään yli 80 vuoden kokemusta, ja patentoitua Stressless-kalustesarjaa kehitetään entistä monipuolisemmaksi. Masku on tehnyt yhteistyötä Ekornesin kanssa yli kolmen vuosikymmenen ajan.
– Stressless-huonekalut noudattivat pitkään samaa klassista ja perinteistä linjaa. Nyt tuotevalikoimaan on tullut mukaan huomattavasti modernimpaa muotoilua ja innovatiivisia ratkaisuja. Tänä keväänä myymälöihimme saapuvat ruokapöydän tuolit ovat aivan uudenlaisia. Stressless-ruokatuolien istumismukavuuden salaisuutena on BalanceAdaptjärjestelmä, joka keinuu huomaamattomasti samalla kun istuin mukautuu istujan asentoon. Liukumekanismin ansiosta istuin ja selkänoja seuraavat liikkeitä aterioinnin ja seurustelun ajan. Ruokailija voi halutessaan nojata eteen tai taaksepäin samalla kun tuoli tukee selän asentoa ja antaa jaloille enemmän tilaa.
– Ihminen liikkuu istuessaankin. Kun tuoli myötäilee liikkeitäsi, voit istua pidempään ja jatkaa kiinnostavia keskusteluja saman pöydän ääressä ruokailun jälkeenkin. Stressless Dining -tuolit sulautuvat mainiosti myös olohuoneen sisustukseen. Niistä saa tarvittaessa täydennystä leffailtojen katsomoon tai muuhun seurusteluun.

Ruokatuolit sopivat erityisen hyvin yhteen Stressless-lepotuolien kanssa, sillä molempiin sarjoihin on saatavilla samat nahka- ja kangasverhoilut.

STRESSITÖNTÄ OLESKELUA

Kölnin kalustemessuilla esiteltiin Ekornesin uusi lepotuolimalli, Stressless Aura. Se on tehty erittäin muhkean tuntuiseksi noudattaen samalla modernia muotoilua. Mallissa on hieman normaalia korkeampi selkänoja, joten se sopii kaikenpituisille käyttäjille. Aura-lepotuolia saa muiden Stressless-lepotuolien tapaan neljällä eri jalustalla perinteisestä puujalasta sähkömekanismilla varusteltuun versioon.
– Valikoiman uusin lepotuoli erottuu muista etenkin sen erityisen korkean ja kapean selkänojan ansiosta. Kontrasti elegantin selkänojan ja muhkeiden pehmusteiden välillä kiinnittää huomiota erikoisena muotoiluratkaisuna. Tyylikkään ja pehmeän yhdistelmä sopii kuitenkin mitä parhaiten tämän kevään sisustukseen, Eronen arvioi.

Aura-lepotuolista löytyvät lisäksi Stressless-sarjan kaikki toiminnalliset ominaisuudet. Jousirungon mekanismi tunnistaa kehon liikkeet asentoa muutettaessa ja tukee ristiselkää koko ajan. Taaksepäin nojatessa selkätuki liukuu sulavasti istujan selkärangan mukaisesti, ja niskatuki huolehtii niskan optimaalisesta kulmasta.
– Stressless-tuoleissa tekee vaikutuksen erityisesti niiden helppo ja portaaton säätäminen. Kallistuksen rajoittamaton liike tuntuu istuessa varsin luonnolliselta. Sen ansiosta tuolissa voi uppoutua keskustelemaan, lukemaan, katsomaan televisiota tai torkkumaan vaivattomasti.

LÖYDÄ RENNOIN ASENTO

Tuolin rinnalla kalustemessuilla esiteltiin myös muotoilultaan yhteensopiva sohva, Stressless Aurora. Sohvan jokaisessa istuimessa on täsmälleen sama mekanismi kuin Stressless Aura
-lepotuolissa. Aurora-sohva pystyy mukautumaan istumaasentoon aivan yhtä sulavasti.
– Nojaamalla selkänojaan tai makaamalla sohvalla pystyy tuntemaan, miten automaattinen säätöjärjestelmä hallitsee istuimen kallistusta kehon rennoimman asennon mukaiseksi. Pehmusteena  käytettävä vaahtomuovi vahvistaa tätä vaikutelmaa entisestään, sillä keho uppoaa siihen aivan eri tavalla kuin perinteisiin istuintyynyihin, Eronen summaa.

Kaikki Stressless-sarjan kalusteet ovat saatavina yli 140 värissä. Valikoimaan kuuluu lisäksi 4 erilaista nahkalaatua ja 14 eri kangaslaatua. Kokeile esimerkiksi Ekornesin vuoden 2018 teemaväriä, kristallinsinistä ja ihastu sen rauhalliseen hehkuun. 

Näillä yhdistät ruokailu- ja olohuoneen

1. Stressless® Laurel ja Rosemary- ruokailutuolit: Korkea tai matala selkänoja. Jalkoja on kolmea eri mallia. Puulajeina tammi, valkolaseerattu tammi tai pähkinäpuu.

2. Madeira ja Toscana-ruokapöydät: Mattalakattuja pöytiä voidaan tarvittaessa pidentää. Kaksi erilaista jalkamallia.

3. Stressless® Aura-lepotuoli: Kolme eri kokoa ja neljä erilaista jalkavaihtoehtoa. Recliner-ominaisuudet Stressless® Plus™ ja BalanceAdapt™ -järjestelmillä.

4. Stressless® Aurora-sohva: Saatavilla kahden tai kolmen istuttavana ja kulmasohvana. Korkea tai matala selkänoja. Integroitu Stressless® Plus™ -järjestelmä.