Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Puutarhan sisustusvinkit – loihdi kaunis ilme terassille ja ulkotiloihin

Puutarhan sisustusvinkit – loihdi kaunis ilme terassille ja ulkotiloihin

Puutarhan sisustusvinkit – loihdi kaunis ilme terassille ja ulkotiloihin

Lämpömittarin kohotessa korkeampiin lukemiin katseet suuntautuvat kodin ulkotiloihin ja niiden sisustamiseen. Puutarhan ja terassin sisustaminen onkin oma taiteenlajinsa, johon on hyvä käyttää hieman aikaa. Olemme koonneet tähän blogipostaukseen parhaat vinkit, joilla onnistuu puutarhan sisustus käden käänteessä – lue ja inspiroidu!

Huolellinen suunnittelu on kaiken a ja o myös puutarhan sisustuksessa

Puutarhakalusteiden ostaminen saattaa toisinaan tuottaa päänvaivaa, sillä upeita vaihtoehtoja on tarjolla vaikka millä mitalla! Ihan ensimmäisenä kannattaa pohtia, millainen sisustustyyli viehättää juuri sinua kaikkein eniten? Tahdotko puutarhasi olevan hersyvän romanttinen, rennon boheemi vai minimalistisen vähäeleinen? Harmaat puutarhakalusteet sopivat lähes minne tahansa, mutta toisaalta valkoiset puutarhakalusteet tekevät ilmeestä kauniin raikkaan! Värivaihtoehtoja riittää moneen makuun ja oikean sävymaailman pohdinnasta onkin hyvä lähteä liikkeelle.

puutarhan sisustusvinkit

Myös ulkotilojen koko vaikuttaa merkittävästi siihen, millainen sisustus puutarhaan kannattaa suunnitella. Iso pihapiiri mahdollistaa useiden eri kalustekokonaisuuksien sijoittelun ympäristöön, mutta pienikään terassi ei ole este viihtyisälle lopputulokselle. Mittaa puutarhakalusteille suunnitellut paikat etukäteen, jotta kalusteet varmasti mahtuvat pihallesi. Maskun valikoimasta löydät puutarhakalusteita monessa eri koossa ja mallissa. Mallistossamme on tyylikkäitä kahden hengen parvekekalusteita, kookkaita kahdeksan hengen ruokailuryhmiä sekä kaikkea siltä väliltä. Monipuolisen tarjontamme avulla löytyy takuulla sisustus jokaiseen puutarhaan!

Säänkestävät materiaalit helpottavat arkea

vinkit puutarhan sisustamiseen

sisusta puutarha säänkestävillä kalusteilla

Mikäli et kovin innokkaana siirtele puutarhakalusteita suojaan aina sadekuuron yllättäessä, kannattaa panostaa säänkestäviin materiaaleihin. Säänkestävät puutarhakalusteet eivät hätkähdä sadekuuroista tai kesätuulen tuiverruksesta. Laadukkaista materiaaleista valmistetut puutarhakalusteet tekevät kesänvietosta vaivattomampaa, sillä sinun ei jatkuvasti tarvitse olla huoltamassa ja korjailemassa niitä. Esimerkiksi terassille sopiva Claire-kulmasohva on valmistettu säänkestävästä muovista.

Yksi parhaista puutarhakalustemateriaaleista on polyrottinki, joka muistuttaa ulkonäöltään paljon aitoa rottinkia, mutta kestää huomattavasti paremmin kosteutta ja kuumuutta. Uv-suojattu polyrottinki säilyttää tyylikkään ulkonäkönsä kovassakin paahteessa, eikä mene huonoksi rajummillakaan rankkasateilla. Polyrottinki yhdistettynä vankkaan ja kestävään alumiiniin takaa erinomaisen kestävän lopputuloksen. 

Maskun valtavan laajasta valikoimasta löytyy säänkestävät puutarhakalusteet monenlaisiin tarpeisiin. Myös ulkokalusteiden pehmusteet ovat useimmiten säänkestäviä. Parhaimmat pehmusteet ulkokalusteisiin valmistetaan vettä hylkivästä materiaalista, joten ne säilyvät kuivana pienellä sateellakin. Rajumpia sääilmoja varten kannattaa kuitenkin hankkia terassille myös hyödyllinen pehmusteboxi, joka kätkee pehmusteiden lisäksi myös muita pihatarvikkeita sisälleen.

Puutarhan sisustus on parhaimmillaan käytännöllinen ja viihtyisä

säilytyskaluste terassille

Kaipaatko pihalle ja puutarhaan ruokailupaikkoja, auringonottomahdollisuuksia vai puitteita aktiiviselle arjelle? Puutarhan sisustus on syytä suunnitella oman elämäntyylin mukaan. Aktiivisella grillaajalla on hyvä olla laadukkaan grillin lisäksi ruokailuryhmä ateriointia varten. Juhlista nauttiva kesänviettäjä sen sijaan saattaisi ilahtua paviljongista ja elegantista ulkosohvaryhmästä. Maskun valikoimasta löytyy myös kätevät kesäkeittiöt kokkailusta innostuvalle!

Kesästä nautiskelijan tulee muistaa järjestää riittävästi tlaa rentoutumiselle. Tyylikäs aurinkotuoli tai lokoisa korikeinu tekee takuulla olon mukavaksi. Perinteinen pihakeinu puolestaan on idyllinen lisä puutarhan sisustukseen.

Jotta puutarhan sisustus olisi mahdollisimman käytännöllinen, on pihalla hyvä olla myös riittävästi säilytyspaikkoja. Pehmusteboxit tarjoavat hyvän tilan pienemmille tavaroille, mutta helposti koottavaan vajaan mahtuu myös pyörät ja ruohonleikkurit. Tutustu Maskun pihatarvikkeiden valikoimaan ja löydä parhaat säilytysratkaisut ulkotiloihin.

Kasvit ja kukat viimeistelevät tunnelman

Mikä loisikaan paremmin tunnelmaa puutarhaan kuin kukat ja istutukset. Puutarhan sisustus pääsee täyteen loistoonsa, kun asettelee runsaasti viehättäviä kukkasommitelmia pihapiiriin. Tyylikkäät kukkalaatitkot ovat oiva paikka esimerkiksi orvokeille tai yrteille. Kukkalaatikkoa on myös helppo siirrellä, mikäli haluaa välillä päivittää puutarhan sisutuksen toisenlaiseksi. 

Kaikkein innokkaimpien viherpeukaloiden pihalta löytyy oma kasvihuone, joka mahdollistaa monenlaiset pienviljelmät. Kesäkurpitsat, herneet, mansikat ja porkkanat on mukava napata suoraan omasta kasvihuoneesta päivällispöytään.  

edullinen sisustus puutarhaan

Toisille kesään kuuluu aamukahvit omalla parvekkeella tai rauhallinen lukuhetki riipputuolissa, toisille taas grillijuhlat perheen ja ystävien kesken. Meillä Maskussa puutarhojen, parvekkeiden sekä terassien sisustaminen on ollut lähellä sydäntä jo vuosikymmenien ajan. Mallistostamme löydätkin kalusteet pienemmän parvekkeen sisustamisesta aina isomman pation sisustamiseen – juuri sopivat kalustekokonaisuudet sinun kesäparatiisiisi!