Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Rauhallinen ja raikas malliasunto

Rauhallinen ja raikas malliasunto

Suikkilantähden elegantti musta julkisivu kätkee sisäänsä valoisan kodin.

Rauhallisessa Suikkilan kaupunginosassa Turussa sijaitsee rakennusyritys Jatke Oy:n hiljattain valmistunut kohde, Suikkilantähti. Rivitalon tyylikkäät mustatiiliset julkisivut kätkevät sisälleen valoisat huoneistot omine pienine takapihoineen. Jatke halusi tarjota potentiaalisille asiakkailleen malliasunnon, jossa sisustusratkaisut oli jo valmiiksi mietitty.

Sisustajaksi valikoitui Anne Nieminen, joka oli stailannut aiemmin vastaavanlaisen malliasunnon Naantalin Tammistoon. Suikkilassa malliasunnoksi valikoitui kolmio, joka sisustettiin pariskuntaa ajatellen.
– Toki työhuoneeksi sisustettua huonetta voisi tarvittaessa käyttää myös lastenhuoneena, Anne vinkkaa.

Sisustusprojekti alkoi jo asunnon rakennusvaiheessa.
– Pohdin sisustusta yhdessä Jatkeen väen kanssa. Kun olimme nähneet pohjapiirrokset ja materiaaliluettelon, mietimme millaisena haluamme asiakkaiden näkevän asunnon. Kun seinät ja lattiat olivat paikoillaan, ryhdyin tilaamaan huonekaluja.

Annen tekemä sisustus ei ole tarkoitettu pelkästään inspiraatioksi, sillä asunto on mahdollista ostaa huonekaluineen. Siksi sisustuksen piti olla oikeasti toimiva, ja huonekalujen käytännöllisiä ja kestäviä.

Suurin osa huonekaluista hankittiin Maskun Kalustetalosta.
– Maskussa on laaja tuotevalikoima, ja huonekalut ovat laadukkaita ja ajan henkeen sopivia. Pyrimme suosimaan laatua ja kotimaisuutta niin rakentamisessa kuin sisustamisessakin, Anne selittää.

Ratkaiseva tekijä oli myös nopea aikataulu.
- Huonekalujen toimitusajat ovat yleensä pitkiä ja kohde piti saada esittelyyn heti kun se oli valmis. Maskulta saimme tuotteet ripeästi ja ne vielä toimitettiin suoraan paikan päälle, mikä helpotti työtä paljon, Anne kiittelee.

Keittiön pöytäsyvennyksessä on ikkuna, josta voi katsella etupihalle aamukahvia siemaillessa. Eteisen vieressä oleva pikkuhuone sopii niin työkäyttöön kuin lapsen huoneeksi.

HARKITTU ENSIVAIKUTELMA

Ensimmäisenä Anne kiinnitti huomiota kolmion suurista ikkunoista tulvivaan valon määrään.
– Ensivaikutelma on tärkein. Eteiseen astuessa avautuu näkymä tilavaan keittiöön ja olohuoneeseen. Lattiaan asti ulottuvat ikkunat pitävät huolen siitä, että luonnonvaloa riittää pimeinäkin vuodenaikoina. Valon lisäksi asunnon suurimpia valttikortteja on olohuoneen huonekorkeus, joka tuo lisää tilan tuntua koko asuntoon.

Suikkilantähdessä kiinnitettiin huomiota valaistukseen jo suunnitteluvaiheessa. Olohuoneeseen, eteiseen ja parvelle asennettiin upotetut kattospotit. Tämä helpottaa esimerkiksi tavallista korkeamman olohuoneen valaisua, kun kattoon ei tarvitse asentaa kattokruunua. Keittiössä puolestaan modernit led-valonauhat kiertävät kalusteita.

Tyylikkäässä keittiössä on mukava kokkailla vaativampiakin illallisherkkuja. Tilaa löytyy myös kunnollisen kokoiselle ruokapöydälle, jonka ääressä voi vaihtaa kuulumiset ystävien kesken. Valkoisia kalusteita terästävät harmaat ja oranssit yksityiskohdat. Ruokapöytä on Block-mallistoa, tuolit Grossa. Sekä pöytä että tuolit hankittiin yhtenäisenä ruokaryhmänä Maskusta.

PARHAAT PUOLET ESIIN

– Sisustus oli mietittävä niin, ettei se vie huomiota itse asunnolta, vaan korostaa sen parhaita puolia. Pyrin tuomaan esiin asunnon valoisuutta vaaleilla huonekaluilla. Kalusteiden laadukkaat materiaalit, kuten nahka, täydentävät huolella valittuja pintamateriaaleja. Tavoitteena oli kotoisa, mutta arvokkuutta henkivä kokonaisuus, Anne selittää.

Lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja vaaleat pintamateriaalit pitävät huolta siitä, ettei olohuoneessa ole pimeää talvellakaan. Valkoiset sohvat ovat Pohjanmaan Kalusteen Tokyo-mallia. Tv-taso on Nurmelan Zara-mallistoa. Kaikki Maskusta.

Sisustuksen pääväreinä Anne käytti valkoista ja vaaleanharmaata, ja kokonaisuuttaa täydennettiin ripauksella mustaa. Tehostevärinä toimi oranssi. Värit toistavat samaa säveltä keittiön valkoisten kaappien ja harmaan, hieman trendikästä betonipintaa muistuttavan laminaatista valmistetun työtason kanssa. Olohuoneeseen Anne rakensi seurustelutilan Maskun valkoisista Tokyo-sohvista. Sisustusta elävöittävät huonekasvit.
- Viherkasveilla on suuri merkitys tämän päivän sisustuksessa. Asettelin kasveja sekä sisälle että ulos. Yhteistyökumppaninamme toimi turkulainen KukkaFiori, Anne kertoo.

Olohuoneen ikkunasta avautuu näkymä terassille, johon yhdistyy pieni takapiha. Arkkitehti Samuli Kujanpää suunnitteli rivitalot niin, että toisen talon ulkoseinä muodostaa suojaavan syvennyksen viereiselle terassille. Näin asukkaat voivat nauttia aamukahvinsa terassilla rauhassa, ilman että naapurit näkevät. Terassi jatkuu pienellä pihalla, joka yhdistyy tunnelmalliseen peltomaisemaan.

Malliasunnon sisustanut Anne Nieminen kalusti terassin tummanharmailla St Martin-sohvalla ja -sohvapöydällä sekä Easy-sarjan Nantes-aurinkotuoleilla. - Terassin teakin väriset puulaudat sopivat kauniisti yhteen mustan tiilen kanssa ja luovat arvokkaan tunnelman, hän hehkuttaa.

KÄYTÄNNÖLLISTÄ HARMONIAA

Asunnon harmoninen värimaailma toistuu myös keittiön pintamateriaaleissa.

Kauneuden ohella asunnossa on panostettu myös käytännöllisyyteen. Kaappitilaa on runsaasti, joten erillisiä kaappeja tai muita säilytysratkaisuja ei tarvittu. Asunnosta löytyy myös parvi, jota voi hyödyntää niin säilytykseen kuin oleskelutilanakin. 

Tilavan kylpyhuoneen yhteydessä on lasiovin erotettu sauna. Vaaleat tervaleppälaudat erottuvat kauniisti mustavalkoisesta kylpyhuoneesta. Oranssia tehosteväriä on käytetty myös kylpyhuoneessa käsipyyhkeissä.

Yhtenäiset, läpi asunnon toistuvat värivalinnat tekevät Suikkilantähdestä erityisesti harmoniaa rakastavan unelmakodin.
– Omasta mielestäni tässä asunnossa parasta ovat laadukkaat materiaalit, joiden ansiosta tätä voikin hyvin nimittää arvokodiksi, Anne tuumaa.

Ylellisesti sisustetusta makuuhuoneesta avautuu näkymä takapihalle. Suurten ikkunoiden ansiosta asukkaat voivat halutessaan herätä luonnonvaloon. Muhkea Dream-sänky ja Nurmelan simppeli Zara-yöpöytä löytyvät Maskun Kalustetalosta.

TEKSTI MATLEENA MERTA | KUVAT JATKE OY / RIKU TOIVONEN