Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Recliner vai tavallinen sohva – kumpi on parempi?

Recliner vai tavallinen sohva – kumpi on parempi?

Recliner vai tavallinen sohva – kumpi on parempi?

Sohva on usein yksi kodin rakastetuimmista huonekaluista. Sohvalla vietetäänkin monesti ne päivän parhaimmat hetket hyvän elokuvan tai perheen kanssa seurustelun parissa. Siksi laadukkaaseen ja kestävään sohvaan kannattaa ehdottomasti panostaa. Tänä päivänä erilaisia sohvamalleja löytyy laidasta laitaan ja tavallisten sohvien lisäksi saatavilla on myös entistäkin ylellisempää mukavuutta tarjoavia mekanismisohvia. Mekanismisohvat eli recliner-sohvat mahdollistavat asennon säätämisen joko manuaalisesti tai sähkökäyttöisesti.

Recliner vs. tavallinen sohva

tavallinen sohva vai mekanismisohva

Jos lähdetään mittelöimään sohvien kuninkuudesta, tulee suunnata huomio etenkin valmistusmateriaaleihin ja ominaisuuksiin. Sohvan mukavuus syntyy ennen kaikkea laadukkaista pehmusteista, tukevasta rungosta, käyttöä kestävästä jousituksesta sekä miellyttävästä verhoilumateriaalista. 

Lisämukavuutta sohvaan saadaan säädettävillä ominaisuuksilla, joita yleensä tarjoavat vain recliner-sohvat. Mekanismisohvien etuja ovat: 

  • Säädettävyys, joka tarjoaa mahdollisimman ergonomisen asennon 
  • Täydelliset ominaisuudet tv:n katseluun 
  • Useissa malleissa sisäänrakennettu jalkarahi, joka mahdollistaa jalkojen lepuuttamisen 
  • Nouseminen sohvalta helpompaa – hyvä valinta etenkin ikäihmisille 

Toisaalta jos olet enemmän pelkän pötköttelyn ystävä, saattaa tavallinen sohva riittää sinun tarpeisiisi. Sohvavalintaa tehdessä kannattaa kuitenkin satsata laatuun sekä pohtia, mikä ratkaisu on omaan kotiin se kaikkein sopivin. Tavallisiakin sohvia löytyy monessa eri mallissa. Esimerkiksi divaanilla varustettu sohva soveltuu vaakatasossa köllöttelyyn paremmin kuin mekanismisohva, ja kookkaalle u-kulmasohvalle puolestaan mahtuu isompikin seurue kerralla. 

Huomioi oma elämäntilanne

recliner-sohva elokuvien katseluun

Monet recliner-sohvat ovat joko kolmen tai kahden istuttavia, mutta Maskun mallistosta löytyy myös Minea-avokulmasohva, jossa on hyödynnetty recliner-sohvan parhaimpia ominaisuuksia. Sohvassa on säädettävät ja taaksepäin kääntyvät niskatyynyt sekä yksi sähkötoiminen recliner-istuin, jossa on niskatuen lisäksi nouseva jalkarahi.

Suurperheille löytyy kuitenkin enemmän vaihtoehtoja perinteisistä sohvista. Kookkaat avokulmasohvat tai u-kulmasohvat mahdollistavat illanvieton samalla sohvalla yhdessä perheen kanssa. Pienempi recliner-sohva taas on mahtava valinta esimerkiksi elokuvien katseluun. Mikäli kodistasi löytyy erillinen leffahuone, on Cinema-mekanismisohva mitä mainioin valinta juuri sinne. 

Ikäihmisille helppokäyttöinen mekanismisohva on loistava valinta, sillä sohvalta nouseminen helpottuu ja asennon saa säädettyä juuri omalle keholle sopivaksi. Recliner-sohva tekee arjesta vaivattomampaa ja tarjoaa aivan poikkeuksellisen lokoisat oltavat! 

Kumpi sohva sinun kotoasi löytyy: tavallinen vai recliner-sohva?