Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Ryhtiä etätyöskentelyyn!

Ryhtiä etätyöskentelyyn!

Ryhtiä etätyöskentelyyn!

Etätyöskentely yleistyy Suomessa vauhdilla. Kevään 2020 yllättävät poikkeusolot pakottivat ihmiset toimistoilta kotiin kiihdyttäen kotitoimistojen sisustusbuumia. Mikäli et vielä tuolloin panostanut työpisteen ergonomiaan, on etätöiden jatkuessa aika huolehtia hyvinvoinnistasi ja suunnitella työpiste toimivaksi.

Monien mielestä kotona on kiva tehdä töitä. Työpäivästä poistuu työmatkoihin käytetty aika ja taukojen aikana voit tehdä vaikka pikaisesti kotitöitä. Työpäiviä vietetään sohvan nurkassa löhöillen, hiukset sutturalla ja verkkarit jalassa. Arki on yhtäkkiä aivan erilaista.

Mitä mukavammaksi homma menee, sitä helpommin voi pudota myös etätyön sudenkuoppiin. Varomattoman etätyöskentelijän vaivaksi muodostuvat nopeasti erilaiset lihassäryt ja väsymys. Unirytmi saattaa lipsahtaa normaalista, aterioita jää väliin, tauot jäävät pitämättä ja selkä on jatkuvasti mutkalla huonojen työasentojen vuoksi. Työn ja vapaa-ajan ero hämärtyy ja pian saatetaan olla tilanteessa, jossa läppäriä naputellaan aamusta iltaan muiden asioiden lomassa. Työpäivät venyvät ja kotihommat kasaantuvat, vaikka koko ajan tehdään jotain. Kuulostaako tutulta?

Etätyöskentelyn haasteet

Tehokas etätyöskentely onnistuu tottumattomaltakin, kunhan huolehtii muutamista tärkeistä asioista. Ensisijaisesti on tietenkin huolehdittava omasta hyvinvoinnista. Vaikka saatkin työskennellä kotona, on tärkeää pitää kiinni säännöllisestä yöunesta sekä monipuolisesta ravinnosta. Riittävä veden juominen sekä tauot ovat myös tärkeä osa kotona tehtävää työpäivää.

Sovi itsesi kanssa raamit työpäivälle: päätä esimerkiksi, että aloitat työt tiettyyn aikaan ja mieti valmiiksi milloin lopetat. Jos lupaat itsellesi lopettaa työt neljältä, laita silloin kone kiinni, älä kurki sähköposteja enää illalla. Työ ja vapaa-aika on hyvä pitää erillään, vaikka niitä viettäisikin samassa tilassa.

Moni etätyöskentelijä unohtaa myös tauot. Yhtäkkiä aikaa on kulunut useita tunteja, etkä ole noussut jalkeille edes hetkeksi. Pieni tauko tunnin välein tekee hyvää sekä kropalle, että aivoille. Tauon aikana voi tehdä pienen jumpan, kiertää korttelin ympäri tai ripustaa vaikka koneessa odottavat pyykit. Pääasia, että lihakset saavat hieman liikettä ja aivot happea. Tauotuksessa tärkeää on myös huolehtia kahvi- ja ruokahetkistä. Ne ovat sinun omaa aikaasi ja niiden tarkoitus on tarjota ravintoa niin aivoille kuin ruumiillekin.

Tehokkaasti kotikonttorissa

Miten onnistuu hyvän ergonomian järjestäminen kotioloissa? Sohva houkuttelee heittäytymään läppärin kanssa, mutta työpisteen perustaminen on etenkin säännöllisesti kotona työskentelevälle ehdottoman tärkeää. Jos omalle työhuoneelle ei löydy sijaa, voi työpisteen perustaa esimerkiksi olo- tai makuuhuoneen nurkkaan. Ensisijaisesti hyvinvointisi tueksi tarvitset vain kunnollisen työpöydän sekä oikeaan asentoon säädettävän työtuolin.

Kotitoimiston uusiin suosikkeihin lukeutuvat Maskun Taimi ja Terho -säätöpöydät. Näissä Rintaluoman toimistokalusteissa yhdistyy sekä kotimaisuus, että ekologiset arvot. Kalusteet valmistetaan Teuvalla, Etelä-Pohjanmaalla aurinkoenergialla tuotetun sähkön avulla. Taimi ja Terho -säätöpöydät ovat puumateriaaleiltaan täysin kompensoituja, mikä on merkittävää hiilinielujen säilymisen kannalta. Suosimalla kotimaisia Taimi ja Terho -kalusteita sinäkin olet mukana ilmastonmuutoksen torjunnassa.

Ekologisuuden ja kotimaisuuden lisäksi Taimi ja Terho säätöpöydät tarjoavat tietysti myös erinomaiset puitteet ergonomiseen työskentelyyn. Pöydät ovat suunniteltu tukemaan käyttäjän hyvinvointia monipuolisien säätömahdollisuuksien avulla. Säätöjä ohjaillaan joko napista painamalla tai kätevällä mobiilisovelluksella, joka myös muistuttaa milloin on hyvä aika vaihtaa asentoa tai pitää taukoa.

Säätöpöydän laaja säädettävyys tarjoaa ergonomisen työskentelyasennon niin pitkälle, kuin lyhyellekin ihmiselle.

Masku tarjoaa myös laajan valikoiman erinomaisia työtuoleja. Ryhdikäs ja ergonominen istuma-asento ehkäisee selkä- ja hartiakipuja. Kun kroppa on kivuton, myös mieli pysyy terässä. Maskun laajan valikoiman tuoleista löytyy monipuolisesti erilaisia ominaisuuksia, joiden avulla säädät selkänojan ja käsinojat juuri sinulle sopivaan asentoon. Tutustu Norjalaisiin Stressless työtuoleihin tai valitse satulatuoli, joka pitää keskivartalon aktiivisena ja selän suorana. Sinulle parhaiten sopivan ratkaisun selvität valikoimaan tutustumalla ja vaihtoehtoja kokeilemalla.

Maskun myymälät palvelevat ympäri Suomea. Asiantuntevat asiakaspalvelijamme auttavat mielellään myös kotitoimiston kalusteiden valinnassa. Kauttamme saat myös kotiinkuljetuksen tai vaihtoehtoisesti vuokraperäkärryn lainaksi. Isompien hankintojen maksun voi jaksottaa kätevästi eriin, jolloin kotitoimiston perustaminen ei käy liiaksi lompakon päälle.

Toimiva työpiste tekee työn tekemisestä mielekästä ja tehokasta missä tahansa ympäristössä. Kalustamme kotikonttorien lisäksi myös pieniä ja suuria toimistoja, ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai lähimpään myymälään ja suunnitellaan tarpeisiisi sopiva kokonaisuus.