Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Saariston sylissä

Saariston sylissä

Saariston sylissä

Niina Kestillä ja Vesa Virtasella on kyky unelmoida ja toisaalta kyky pistää tuulemaan. Kiireinen yrittäjäpariskunta päätti viime vuoden huhtikuussa alkaa etsiä sopivaa merenrantatonttia Turun läheisyydestä. Mitään kiirettä ei ollut, mutta niin vaan juhannuksen aatonaattona he ostivat tontin. Ja tasan vuoden päästä he jo muuttivat valmiiseen, sisustettuun taloon.

– Rakastuimme tähän tonttiin ensi näkemältä. Tänne ei ollut tietä ja kävelimme tiheässä metsässä tontille. Vasta perillä meren rannassa kävi ilmi, miten upea paikka tämä on. Näimme mahdollisuudet, jotka tontti tarjosi, kallioiset rannat, käkkärämännyt ja täydellisen ilmansuunnan etelään.

Tontti onkin henkeäsalpaavan kaunis ja äärettömän rauhallinen. Läheisyydessä ei ole naapureita. Tontin edessä on suojaisa merenlahti, josta ajavat silloin tällöin ohi pienveneet.

– Viime vuoden syksyllä teimme täällä paljon hakkuuhommia, kaadoimme puita, niin että tontti avartui. Vaikka tontti oli jo luonnontilassaan upea, he urakoivat merenrantaan myös hiekkarannan. Kun lapioi 42 tonnia hiekkaa, ei kuntosalia kaivannut, Niina nauraa.

HIRTTÄ JA LASIA

Kun pariskunta lähti suunnittelemaan taloa, heille tärkeintä oli kunnioittaa tonttia ja sen luontoarvoja. Talo haluttiin tehdä luonnon ehdoilla.

– Säästimme puita mahdollisimman paljon ja halusimme rakentaa talon ja saunamökin porrastetusti kalliolle niin, että ne sulautuvat luontoon.

He kilpailuttivat talovalmistajia ja päätyivät Kontioon, joka oli valmis muokkaamaan Glass House -talopakettia heidän toiveidensa mukaisesti. He ostivat talopaketin rungon ja hankkivat itse kaikki sisämateriaalit.

Talo on rakennettu painumattomasta ja hengittävästä lamellihirrestä. Se avautuu merelle päin. Metsäiselle seinustalle tuli vain pieniä ikkunoita, mutta merelle aukeavat koko seinän levyiset laadukkaat liukuovet. Näin jykevä hirsi ja kevyt lasi yhdistyvät ainutlaatuisen kauniilla tavalla.

– Perusrunko ja rakenne pysyivät samana, mutta muokkasimme huonejakoja ja talon alle sijoitettiin tekninen tila.

Talossa on suuri oleskelutila, kaksi makuuhuonetta ja kylpyhuone.

– Yhteistyö Kontion kanssa sujui todella hyvin. He kuuntelivat toiveitamme ja tekivät toimituksen muutokset sen mukaan.

TERVEELLISET MATERIAALIT

Pariskunnalla on oma yritys Poistoa Oy, joka on ensimmäisenä puhtausalan yrityksenä Suomessa erikoistunut homesiivoukseen.

– Olemme työssämme nähneet niin paljon traagisia kohtaloita, joita kosteus- ja homeongelmat ovat aiheuttaneet, että omassa kakkoskodissamme halusimme käyttää puhtaita rakennusmateriaaleja. Hyvä sisäilma on meille ensiarvoisen tärkeä.

Tämän takia talossa ei ole käytetty eristeenä esimerkiksi lasivillaa tai muita kuituja, vaan pellavaa ja Finnfoam-eristeitä. Lattia on kuusilankkua ja mäntypuiset seinäpinnat on käsitelty Suomen Luonnonmaalien ekologisilla tuotteilla.

KIVISEINÄ JA SHAKKILAUTA

Sisustuksessa kaikki lähti oikeastaan shakkilaudasta ja unelmasta kiviseinästä. Upea shakkilauta on hankittu kauan sitten Kosin saarelta Kreikasta. Sen rautaiset nappulat ovat krouvit ja koristeelliset samaan aikaan.

– Etsimme sisustuksen värityksen shakkilaudasta. Halusimme käyttää neutraaleja sävyjä, sillä täällä saa pääosassa olla luonto, joka vaihtaa väriään vuodenaikojen mukaan. Niinpä sisustusvärit ovat luontevasti musta, valkoinen, konjakki ja pienissä yksityiskohdissa, kuten keittiön hanassa ja astioissa, myös kulta.

Yksi olohuoneen seinä on luonnonkiveä. Polarkiven sisustuskivet muurattiin paikalla seinäksi, joka toistaa ikkunan takaa näkyvän kallion vaaleanharmaita värisävyjä.

– Kiviseinä oli shakkilaudan ohella kaiken lähtökohta. Halusimme käyttää luonnonmateriaaleja ja toisaalta toistaa luonnonvärejä sisällä, he kertovat.

– Kaupungissa teemme kovasti töitä ja elämme hälyn ja värin keskellä. Täällä halusimme aivan päinvastaista: harmonisia sävyjä, hiljaisuutta ja rauhaa.

KOTIMAISIA HUONEKALUJA

Lähes kaikki kakkoskodin huonekalut pariskunta hankki Maskusta, sillä Niinalla oli Maskusta jo entuudestaan hyviä kokemuksia.

– Olen aina ollut tyytyväinen Maskun palveluun ja huonekalujen laatuun.

Ensimmäinen hankinta oli kotimaisen Pohjanmaan kalusteen valkoinen Capri-nahkasohva.

– Halusimme ostaa mahdollisimman paljon kotimaisia kalusteita, sillä niistä tiedämme, mitä materiaalia ne ovat ja missä ne on valmistettu.

Esimerkiksi lastulevyä pariskunta ei missään nimessä kelpuuttanut taloonsa niissä käytettävien liimojen takia. He pyrkivät siihen, että kaikilla tuotteilla on M1-merkintä, joka kertoo vähäpäästöisyydestä. Nahkaa on käytetty myös Havana-lepotuoleissa.

– Nahka on helppohoitoinen materiaali. Pyrimme kalustuksessa siihen, että huonekalut kestävät aikaa ja kulutusta. Etsimme käytännöllisiä, mutta laadukkaita ja kauniita huonekaluja.

OOPPERAA JA SAUNOMISTA

– Kakkoskodissa nautimme ulkona olemisesta, rannasta ja luonnosta. Kesällä olemme seuranneet joutsen-, sorsa- ja hanhipoikueita. Vietämme aikaa paljon kahdestaan, mutta myös perheen sekä ystävien kesken. Saunomme joka päivä vähintään kerran, Niina ja Vesa kertovat.

Päätalon alapuolella sijaitsee saunamökki, jossa siinäkin on lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat merelle. Tummaksi käsitelty sauna on tunnelmallinen kuin vanha savupirtti ja lauteilta voi ihastella kaunista merimaisemaa. Saunataloon on valmistumassa myös vierashuone ystäviä ja lapsia varten.

– Me myös veneilemme paljon. Teemme lähisaariin päiväretkiä.

Rakkain yhteinen harrastus pariskunnalle on musiikki.

– Minä olen soittanut pienestä lapsesta saakka viulua. Vesa puolestaan soittaa pianoa, haitaria ja kitaraa. Vahvin laji hänelle on laulu ja erityisesti ooppera, jota hän on myös esittänyt paljon, Niina kertoo.