Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Sisustus rakentui sohvan ympärille

Sisustus rakentui sohvan ympärille

Sisustus rakentui sohvan ympärille

Naantalissa sijaitsevan Aurinko Golfin viereen valmistui syksyllä 2018 Naantalin Swingi -niminen rivitalokohde.

Asunnon golfia harrastava omistaja ihastui upealla paikalla sijaitsevaan taloon. Kun omalta parvekkeelta on loistonäköalat suoraan kotikentälle, ei voi valittaa. Golfin lisäksi asukkaan rakkaita harrastuksia ovat metsästys ja kalastus. Uudenkarheassa kodissa nämä harrastukset eivät vielä sisustuksessa näy, mutta suunnitelmissa on tuoda esimerkiksi hirvenpää olohuoneen seinälle.

Kolmiossa on 81 neliötä. Yhdistetty keittiö ja olohuone ovat yhtä suurta tilaa, jonka yksi seinä on ikkunaa lattiasta kattoon. Huone jatkuu liukuovien takana yhtä leveänä parvekkeena, joka tuo lämpimillä ilmoilla tuplasti lisätilaa. Makuuhuone ja tv-huone ovat kompaktin kokoisia. Lisäksi huoneistoon kuuluu tilava saunatila, puolilämmin varasto ja autokatos.

KATSEENVANGITSIJANA SOHVA

Asunnon ehdoton katseenvangitsija on Pohjanmaan Kalusteen kotimainen Matera-sohva, joka tuli Maskun valikoimiin tänä syksynä. Upea, ylellisellä Lauritzonin Luxor-sametilla verhoiltu sohva on tulevaisuuden klassikko. Moderni ilme yhdistettynä ylelliseen samettiin sopii monenlaiseen sisustukseen. – Kun sohva saapui myymäläämme, soitin asiakkaalle ja pyysin häntä paikan päälle katsomaan sitä. Mallisohva oli juuri tämä sinapinvärisellä sametilla verhoiltu malli, mutta arvelin, että asiakas voisi ihastua malliin, muttei niinkään väriin. Mutta yllättäen hän ihastuikin sekä sohvan malliin että väriin, kertoo sisustuksen suunnitellut Maskun Design&Development Manager Kaisa Sukari-Salonen, joka vastasi koko asunnon sisustamisesta Maskun tuotteilla. Kun sohva oli varmistunut, loppu sisustus rakentui sen ympärille. Lopulta asuntoon tuli kaksi sinapinväristä Matera-sohvaa ja muuten sisustusväreinä käytettiin mustaa, valkoista ja harmaata. 

Kaisa rohkaisee ihmisiä valitsemaan sohvan värin rohkeasti. Jos ihan koko sohvaa ei uskalla valita trendiväreissä, voi aina ostaa rohkeammalla värillä verhoillun nojatuolin neutraalin värisen sohvan kaveriksi. – Sinapinväri sopii esimerkiksi loistavasti harmaan, mustan ja valkoisen rinnalle, Kaisa vinkkaa. Lauritzonin Luxor-kangas on laadukas ja helppohoitoinen. Kangas on likaa hylkivä ja pyyhittävä. Luxorista on saatavana 36 toinen toistaan kauniimpaa värisävyä. Kaikki Pohjanmaan Kalusteen sohvat, ruoka- ja nojatuolit voi verhoiluttaa Luxorilla.

RUOKAPÖYDÄN ÄÄRESSÄ

Keittiönpöydäksi asukas halusi tukevan pöydän, jonka ääreen mahtuu isompikin porukka syömään illallista ja istumaan iltaa. – Valitsin Maskun valikoimista aivan uuden Helsingborg-pöydän, jonka pöytälevy on tehty kolmesta lankusta. Massiivitammisessa pöydässä on selkeitä vaikutteita talonpoikaistyylistä, mutta jalkaratkaisu on moderni. Pöydän saa Maskusta savutammisena tai öljyttynä. Kannen voi halutessaan käsitellä millä sävyllä haluaa.   – Tämän pöydän pinta käsiteltiin mustalla vahalla. Tuoleiksi valittiin modernit ja muhkeat Avellinot, jotka on verhoiltu hiilenharmaalla tukevalla huonekalukankaalla. Jämäkän tuolin jalat ovat maalattua massiivipyökkiä. – Tuolit ovat niin mukavat istua, että pöydän ääressä viihtyy vaikka koko illan ruokavieraiden kanssa.

MUSTAT JALAT YHDISTÄVÄT

Kaikkia asunnon huonekaluja yhdistää samanlainen muotokieli mustine jalkoineen. Sekä sohvissa, sohvapöydissä, vitriinissä, ruokapöydässä ja -tuoleissa sekä tv-tuoleissa on mustat jalat. –Sisustuksessa kannattaa aina miettiä, että on riittävästi yhdistäviä tekijöitä ja toisaalta sitten jotain, joka rikkoo kokonaisuuden tyylikkäällä tavalla. Asunnossa oli jo valmiiksi Topi-Keittiön kalusteet ja valkoisissa ovissa oli metallinväriset vetimet. – Ne me esimerkiksi vaihdoimme mustiin, jotta saimme nekin linkitettyä tilan muihin huonekaluihin. Myös keittiön välitilan harmaat kaakelit vaihdettiin maitolasiin, joka sopii tilaan tyylillisesti paremmin. – Monesti harmoninen kokonaisuus on pienestä kiinni. Kun vähän jaksaa nähdä vaivaa, saa sisustuksen eri elementit nivottua kauniisti toisiinsa, Kaisa vinkkaa.