Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Sisustustrendit 2022

Sisustustrendit 2022

Sisustustrendit 2022

Oman kodin merkitys on viime vuosina korostunut poikkeuksellisen paljon. Kodin tyyliin ja tunnelmaan halutaan panostaa, sillä kotona on alettu viettää entistä enemmän aikaa. Viihtyisässä kodissa on huonekalut valittu harkiten ja omia mieltymyksiä mukaillen. Myös sisustustrendien kohdalla pätee sama: nappaa omaan kotiisi vain niitä piirteitä, jotka itseäsi inspiroivat!

Harmoniaa ja huolettomuutta

trendikäs löhösohva

Moni pohtii, kuinka saisi luotua omaan kotiinsa rauhallisempaa tunnelmaa. Yksi tärkein tekijä rauhallisen ilmapiirin luomisessa on säilytyskalusteiden riittävä määrä. Jokaiselle tavaralle on hyvä olla oma paikkansa, jotta tilan tunnelma olisi levollinen. Levollisuus ja harmoninen ilme ovatkin tänä vuonna sisustustrendien ehdottomassa kärjessä. 

Harmonisen värimaailman rakennat hiekkaisista ja kermaisista väreistä, joihin on yhdistetty puunsävyjä. Esimerkiksi tammensävyt ovat tänä vuonna trendikäs valinta niin kalusteissa kuin lattiapinnoissakin. Koti saa nyt olla ihanan minimalistinen ja materiaalivalinnoiltaan luonnollinen. Mukavuus näyttelee suurta roolia esimerkiksi sohvien muotoilussa. Muhkeat löhösohvat tuovat olohuoneeseen astetta rennompaa tunnelmaa. Esimerkiksi Pohjanmaan Kalusteen Grail-sohva edustaa aikakauden sohvatrendejä parhaalla mahdollisella tavalla.

Kestävät ratkaisut ilahduttavat pidempään

kestävät sisustustrendit

Suomalaiset sisustajat ovat alkaneet vaalia entistä enemmän laatua. Materiaalivalintojen merkitys on korostunut, ja esimerkiksi aidosta puusta valmistetut huonekalut ovat kasvattaneet suosiotaan. Laadukkaat materiaalit varmistavat kalusteiden hyvän kestokyvyn, joten korkealaatuisin huonekaluihin kannattaa satsata. 

Materiaalien osalta myös villa, juutti, pellava ja sametti pitävät yhä pintansa. Käsityönä toteutetut tuotteet ovat haluttuja, ja myös kierrätyskuidut jatkavat menestystarinaansa. Ekologisuus näkyy huonekalujen materiaalivalinnoissa entistä selkeämmin.

Retroa ja modernia tyylikkäästi yhdessä

trendivärit 2022

Vuonna 2022 ei jämähdetä yhteen sisustustyyliin kiinni, vaan sekoitellaan eri suuntauksien parhaita puolia taidokkaasti. Moderni sisustus saa rinnalleen vaikutteita vuosikymmenten takaa. Etenkin vivahteet 70-luvulta palaavat takaisin nykyaikaisella twistillä varustettuina. Samettiset pinnat ja vakosametti näkyvät sisustusratkaisuissa yhä vahvasti. 

Neutraalien värisävyjen rinnalle tuodaan tehosteväreinä murrettua vihreää, tummaa puuta ja syreenin sävyjä. Raikkaus ja luonnollisuus ovat myös värien suhteen suosiossa. Väreillä saa nyt rohkeasti leikitellä!

Käytännöllisiä ratkaisuja

trendikäs työpöytä

Vuoden 2022 sisutustrendit antavat tilaa käytännöllisyydelle. Huone muuntuu tarvittaessa etätyöpisteeksi tai jumppasaliksi. Tilojen monikäyttöisyys ja helposti muokattavuus asettuvat keskiöön. Silti arjen sujuvuuden kannalta on tärkeää pitää huoli siitä, että tavarat löytävät omat paikkansa ja ympäristö on suunniteltu toimivaksi. 

Etätyöaikana panostetaan etenkin siroihin työpöytiin, helposti siirreltäviin kalusteisiin sekä säilytysratkaisuihin. Senkit, kaapit ja lipastot mahdollistavat tilojen monikäyttöisyyden, sillä tavarat ja tarvikkeet saa näppärästi pois silmistä aina tarpeen vaatiessa.