Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Talo kuin karkki

Talo kuin karkki

Talo kuin karkki

Sympaattinen asfalttitie kiemurtelee vanhan euralaisen omakotitaloalueen poikki. Päättyvän tien viimeisenä kohoaa upouusi, valkoinen omakotitalo, jossa asuu Annika Vainio miehensä ja kahden poikansa kanssa.

– Minä asun lapsuuden maisemissani. Välillä asuin muualla, mutta nyt olen palannut tänne, mikä on todella kivaa. Tunnen jokaisen naapurin ja monet lapsuudesta asti. Tämä on turvallinen ja ihana paikka, kertoo Annika, joka työskentelee vastaavana sairaanhoitajana vanhusten palvelukodissa.

TARKAT TOIVEET KODISTA

Annikan perheen talo on arkkitehti Jani Virtasen käsialaa, mutta Annikalla ja hänen miehellään oli selkeät toiveet ja mielikuva uudesta talosta.

– Meillä oli tosi kirkas kuva siitä, millaisen talon haluamme ja piirsimmekin arkkitehdille omat luonnokset talon ulkonäöstä ja pohjakaavasta. Halusimme ison olohuoneen ja avoimen keittiön ja sen molempiin päätyihin kaksi makuuhuonetta.

Talon pohjaratkaisu onkin käytännöllinen. Ison olohuoneen kummallakin päätyseinällä on kaksi makuuhuonetta ja toisesta kulmauksesta päästään kodinhoitotiloihin ja saunaan. Yhdessä kulmauksessa on avoin eteinen ja ovi etupihalle. Olohuoneen isot, korkeuteen kohoavat ikkunat avautuvat pihalle.

– Ensi keväänä laitamme sitten pihan kuntoon.

SISUSTUSSUUNNITTELIJA MUKAAN

Sisustussuunnittelija Anne-Mari Marjamäki on ollut mukana taloprojektissa alusta lähtien.

– Seisoin arkkitehdin pihamaalla alustavien piirustusten kanssa, kun jo soitin Anne- Marille ja pyysin hänet apuun, heti alkumetreillä. Ratkaisu oli loistava, sillä nyt hän on voinut esimerkiksi tarkistaa sähkösuunnitelmat ja tehdä niihin korjauspyynnöt kalustukseen sopiviksi.

– Tuollaista ei välttämättä tule ajatelleeksi, mutta siinä vaiheessa, kun sähköpiirustuksia tehdään, olisi tosi hyvä tietää esimerkiksi, mihin televisio ja valaisimet sijoittuvat, Anne-Mari sanoo.

Anne-Mari opettaa tekstiilitöitä Euran yhteiskoulussa, mutta hänellä on myös oma Unelmaneliöt-yritys, jonka puitteissa hän tekee sisustussuunnittelua ja esimerkiksi esteettömyyskartoituksia.

– Minä ehdotin Annikalle kalusteita ja hän sitten kertoi, mitä mieltä oli ehdotuksistani.

– Anne-Marin kanssa oli tosi kiva tehdä yhteistyötä. Hän piirsi jokaisesta huoneesta kolmiulotteisen havainnekuvan, josta hahmotti hyvin kaiken huonekaluista tapetteihin, Annika kiittelee.

VÄRIPILKKUJA SIELLÄ TÄÄLLÄ

Annika toivoi taloon valkoisia seiniä, mutta niiden vastapainoksi väriä.

– Lempivärini on pinkki ja sitä Anne-Mari on tuonut mukaan yksityiskohtiin: verhoihin, sängyn peittoon ja tyynyihin.

Myös tapeteilla on leikitelty monessa huoneessa. Vanhempien makuuhuonetta hallitsee lumoava Photowallin Blossom-tapetti talitintteineen ja kukkineen. Tapetti on huoneen katseenvangitsija. Myös toisessa makuuhuoneessa ja vessassa on käytetty rohkeita lintu- ja kukkatapetteja.

Lastenhuoneissa taas on seinillä tatuointitaiteilija Tommi Eskolan tekemät seinämaalaukset, joihin hän on vanginnut muun muassa Mario-pelien sankareita.

– Tommi on tehnyt minulle joskus tatuoinnin ja siinä tuli samalla puheeksi, että hän haluaisi tehdä isoja seinämaalauksia. Kun talo tuli ajankohtaiseksi, pyysin Tommin apuun. Hän kävi täällä useaan kertaan maalaamassa. Pojat tykkäävät omista seinistään tosi paljon. Mario-seinä on itselleni rakas, sillä olen itse pelannut peliä nuoruudessa ja nyt pojat vuorostaan pelaavat sitä, Annika kertoo.

Talon lattioihin valittiin luontoystävällinen korkki.

– Wicanders HydroCorkin saumat ovat vedenpitäviä, joten se on todella hyvä valinta moniin eri tiloihin ja tuntuu jalan alla miellyttävältä. Korkki on kopisematon ja lämmin materiaali, Anne-Mari kertoo.

KEITTIÖ ON KODIN SYDÄN

– Keittiö oli minulle todella tärkeä, sillä tykkään tehdä ruokaa. Halusin, että kaikki olisi mahdollisimman toimivaa ja että tilaa olisi riittävästi, Annika kertoo.
Keittiömaailmasta hankittu keittiö onkin mitoiltaan avara ja säilytystilaa on runsaasti.

Keittiön jätehuollolle on varattu runsaasti tilaa. Tason päällä on Biolanin uutuus, pieni ja tiivis, hajut sisällään pitävä Bakashi-keittiökompostori, joka tyhjennetään multatehtaana toimivaan Biolanin 220eco-pikakompostoriin.

– Mieheni on Biolanilla tuotekehittäjänä ja siksi meillä ovat kierrätysasiat todella lähellä sydäntä.

Keittiössä on kaksi erillistä tiskiallasta: toinen raaka-aineiden käsittelyyn ja toinen tiskeille. Blenderi on käytössä joka päivä smoothieiden teossa ja yleiskone käy tiuhaan.

– Viime aikoina olen testaillut erilaisia hiilihydraatittomia ruokia, kokeillut esimerkiksi piirakkapohjia siemenistä ja pellavansiemenrouheesta.

Kodin erikoisuus ja asukkailleen kaikista mieluisin ominaisuus on itse kehitetty 10,1 kosketusnäytöllä toteutettu Android-pohjainen taloautomaatiojärjestelmä, jonka ominaisuuksiin kuuluu myös kattokaiuttimin varustettu huonekohtainen äänentoistojärjestelmä.

– Me olemme sellainen rokkiperhe – musiikki soi koko ajan, Annika nauraa.

VAIN TARPEESEEN

Maskusta hankittu Belluksen Faro-sohva on perheen lempipaikka, sillä isolle ja pehmeälle sohvalle mahtuu vaikka koko perhe pötköttämään ja katsomaan televisioita. Myös Maskusta hankittu Pohjanmaan Kalusteen valkoisella nahkalla päällystetty Oxford-tv-tuoli on suosittu istumapaikka.

– Toivoin, että huonekalut olisivat ajattomia ja kulutusta kestäviä, Annika sanoo. Annikalle oli myös tärkeää, että huonekalut hankittiin omalta paikkakunnalta. Maskun Kalustetalolla onkin Eurassa oma myymälä.

Uusien huonekalujen vastapainoksi Annika etsii vanhoja esineitä huutokaupoista ja nettikirppareilta.

– Sillä tavalla olen tehnyt monta löytöä, esimerkiksi Tiffany-lampun, turkkilaisen kahviastiaston ja kukkapöydän. Tykkään myös entisöidä huonekaluja, erityisesti maalata.

– On ihanaa, että meillä on koti, jossa kaikki viihtyvät. Jokainen yksityiskohta on itse valittu ja mieluinen.