Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Sisusta terassi viihtyisäksi – näillä vinkeillä onnistut

Sisusta terassi viihtyisäksi – näillä vinkeillä onnistut

Sisusta terassi viihtyisäksi – näillä vinkeillä onnistut

Kesän riemusta saa otettua kaiken ilon irti, kun järjestää omalle terassilleen puitteet, joiden äärellä on helppo viihtyä. Puutarhakalusteiden valinta onkin syytä suunnitella huolella, jotta lopputulos kestäisi aikaa ja katseita. Luo inspiroiva sisustus omalle terassillesi Maskun vinkeillä!

1. Mittaa tila

mittaa terassin koko

Ihan ensimmäisenä kannattaa huomioida tilan koko, sillä se määrittelee kaikkein konkreettisimmin, millainen lopputulos on mahdollista luoda. Jotta saisit käytettyä kaikki neliöt hyödyllisesti, on hyvä ottaa mittanauha käteen ja aloittaa suunnittelu senttimetrien pohjalta. Jos haluat terassillesi eri sopukoita esimerkiksi löhöilyä, ruokailua ja kokkailua varten, kannattaa pohtia kullekin alueelle sopiva paikka, jonne tarvittavat puutarhakalusteet mahtuvat sulavasti.

2. Valitse materiaalit

säänkestävät ulkokalusteet

Etsitkö terassillesi ensisijaisesti huoltovapaita kalusteita vai oletko valmis hiukan myös hoitamaan kesäkalusteitasi? Vähimmällä vaivalla päästäksesi kannattaa satsata pitkäikäisiin, laadukkaisiin materiaaleihin, jotka pysyvät kunnossa säällä kuin säällä. Valtaosa Maskun kesäkalusteita on 100% huoltovapaita, mikä tarkoittaa sitä, että sinun ei tarvitse olla kantamassa niitä turvaan sadeilman yllättäessä tai suojata paahtavalta auringonporotukselta. Valikoimastamme löydät myös laadukkaita suojahuppuja ja suoja-aineita, joiden avulla pidät kalusteesi kunnossa.

3. Suunnittele käyttötarkoitus

kesäkeittiö terassille

Isolle terassille mahtuu paljon erilaisia kalusteita ja toimintoja. Haluaisitko kokkailua varten oman nurkkauksen ja lepohetkille toisen? Onko terassillasi tilaa ruokailuryhmälle vai panostatko mieluummin monikäyttöiseen ulkosohvaryhmään? Entä houkuttaisiko ihana ulkoporeallas omalla terassilla? Vaihtoehtojen määrä on valtaisa, joten kannattaa pohtia, mitkä aktiviteetit ovat itsellesi kaikkein mieluisimpia. Meiltä Maskusta löydät terassikalusteiden lisäksi myös kesäkeittiöt, grillit, pizzauunit, ulkoporealtaat, trampoliinit sekä monet muut!

4. Suojaudu sadekuuroilta ja auringolta

paviljonki terassille

Jotta terassilla olisi mahdollisimman mukava viettää aikaa, on siellä syytä olla paikka, jonne hipsiä sadekuurojen yllättäessä. Kookkaat varjot, paviljongit ja pergolat tarjoavat suojaa niin arjen hetkiin kuin kesäjuhliinkin. Myös kaikkein kuumimpina hellepäivinä on hyvä saada järjestettyä varjoisampi paikka ulkona oleskelua varten. Jättikokoiset aurinkovarjot sopivat esimerkiksi ruokailuryhmän viihtyisyyttä parantamaan.

5. Viimeistele terassin sisustus yksityiskohdilla

ulkomatto terassille

Kaunis terassi ei rakennu ainoastaan kalusteista, vaan viimeinen silaus luodaan yksityiskohdilla, kuten matoilla, tyynyillä, vilteillä, valoilla ja kukkaistutuksilla. Katetulle terassille voi huolettomammin sijoittaa myös tekstiilejä, mutta avonaisen terassin omistajan tulee kiinnittää huomiota säänkestäviin materiaaleihin. Maskusta löydät tyylikkään kattauksen ulkokäyttöön suunniteltuja mattoja. Myös ulkolyhtyjä, kukkalaatikoita sekä monia muita terassille sopivia sisustuselementtejä löydät valikoimastamme.