Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Toiminnallista mukavuutta olohuoneeseen

Toiminnallista mukavuutta olohuoneeseen

Nord-sarjan lepotuolien minimalistisen ulkoasun alta paljastuu toimintoja, joilla selkänojan, niskatuen ja taittuvan jalkarahin saa säädettyä eri istuma-asentoja tukeviksi. Kallistusta muutetaan joko manuaalisesti, verkkovirralla tai akkukäyttöisesti.

Mukautettavuus ja toiminnallisuus ovat nyt sohvien ja lepotuolien tärkeimpiä ominaisuuksia. Masku yhdisti voimansa tanskalaisen huonekaluvalmistajan kanssa, jotta suomalaisiin olohuoneisiin saadaan ripaus uusinta kansainvälistä designia.

– Tanskalaiset ovat olleet aina suunnannäyttäjiä ja edelläkävijöitä kalusteiden muotoilussa. Tutustuimme Hjort Knudsenin perheyritykseen pohjoismaisilla messuilla, ja meihin tekivät vaikutuksen heidän samankaltaiset arvonsa. Se on iso kasvava yritys, jolta löytyy sekä vahvaa alan osaamista että kiinnostavia tuoreita ideoita, Maskun ostojohtaja Tony Eronen kertoo.

Hjort Knudsen tunnetaan tuotteiden korkeasta laadusta, mistä he ovat myös itse ylpeitä. Kalusteet suunnitellaan Tanskassa ja valmistetaan Euroopassa. Masku on heidän ensimmäinen suomalainen yhteistyökumppaninsa.

LEPOTUOLIT PÄÄOSASSA

Nord-mallistosta löytyy useita toiminnallisia lepo- ja tv-tuoleja. Niissä yhdistyvät uudenlaiset mekanismit ja pohjoismainen minimalistinen muotokieli.
– Malliston tärkeimpiä ominaisuuksia ovat skandinaavinen muotoilu, järkevä hintataso ja modernit säätömenetelmät. Kuluttaja päättää tuotteen koon, materiaalit ja toiminnot yksilöllisesti. Kalusteet muotoutuvat näin jokaisen mieltymyksiin sopiviksi, Eronen vinkkaa.

Verhoilun voi valita yli 200 erilaisesta kangas- tai nahkavaihtoehdosta, ja myös jalkoihin on tarjolla useita puu- tai metalliratkaisuja. Muokattavuus ei rajoitu ainoastaan nojatuolien ulkonäköön. Slimline ja Comfortera -tuoleja saa kolmessa eri koossa: small, medium ja large.

Ostaja valitsee lisäksi mieleisensä mekanismin eri vaihtoehdoista. Niskatuki, selkänoja ja kiinteä jalkarahi toimivat joko käsikäyttöisesti, verkkovirralla tai ladattavalla akulla. Kaikkia kallistettavia osia pystyy säätämään portaattomasti. Tuolin alta taittuvan jalkarahin voi korvata halutessaan irtorahilla.
– Lepotuolit ovat tällä hetkellä yksi nopeimmin kasvavista tuoteryhmistä. Rohkea sisustaja yhdistelee sohvan rinnalle erilaisia tv-tuoleja ja raheja. Näin jokainen perheenjäsen saa itselleen omaan kokoonsa ja suosikkiasentoihinsa parhaiten soveltuvan istuimen.

LIIKKUVA SOHVA

Uusia toimintoja hyödynnetään myös Nord-malliston sohvamalleissa. Reclinersohvissa käytetään uudentyyppistä liukukelkkamekanismia. Sen ansiosta sohva voidaan sijoittaa normaaliin tapaan seinän viereen huolimatta siitä, että selkänoja on liikuteltavissa.

– Recliner-ominaisuuden avulla sohvan koko istumaosa liukuu sulavasti eteen- ja taaksepäin samalla kun eri osat  mukautuvat asennosta toiseen. Istuimen saa tarvittaessa puolimakaavaan asentoon, Eronen kuvailee. Tuolien ja sohvien säätöominaisuudet tarjoavat istumamukavuuden lisäksi terveydellisiä etuja: kallistustoiminto mahdollistaa jalkojen nostamisen sydämen tason yläpuolelle, mikä laskee verenpainetta ja parantaa jalkojen verenkiertoa. Se vähentää myös selkärankaan ja vartaloon kohdistuvaa painetta.

Mallistosta löytyy lisäksi perinteisiä moduulisohvia, joita muokataan lisäosilla. Uutuutena ovat lisäniskatuet, joilla voidaan korottaa selkänojaa eripituisille istujille sopivaksi. Jalkojen suoristaminenkin onnistuu irtoraheilla.

– Vaihtoehtojen paljoutta ei kannata pelästyä, sillä myyjämme osaavat kyllä neuvoa sopivien materiaalien ja ominaisuuksien valinnassa. Nord-malliston tuotteista saa muokattua toimivan ratkaisun jokaiseen tilaan, Eronen vinkkaa.