Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Tyylikäs koti houkuttelee ostajia

Tyylikäs koti houkuttelee ostajia

Asunnon stailauksen tavoitteena on nopeuttaa myyntiaikaa ja nostaa asunnon hintaa. Ennen sisustuksen laittamista uusiksi suunnittelija keskustelee asunnon myyjän kanssa.
– Ensin kartoitetaan, mitä asunnossa tarvitsee ja kannattaa tehdä. Oman kokemukseni mukaan stailaus nopeuttaa myyntiä lähes aina, sillä sen avulla saadaan parhaat puolet esiin, kertoo sisustussuunnittelija Anu Kämppi Maskun Kalustetalosta.

Kämpin mukaan ostajien on usein vaikea hahmottaa tyhjää tilaa.
– Eräällä asiakkaallani oli juuri remontoitu, tyhjillään oleva omakotitalo, joka oli ollut pitkään myynnissä. Toimme taloon huonekaluja ja järjestimme uuden näytön. Asunto meni kaupaksi heti, ja vieläpä täyteen hintaan!

Tyhjään huoneistoon kannattaa tuoda vaikkapa sohva ja ruokaryhmä, sillä ne auttavat hahmottamaan tilan kokoa. Kalustamaton asunto on usein kolkko.
– Toinen ääripää on koti, joka on ääriään myöten täynnä tavaraa. Ylimääräiset kalusteet olisi hyvä karsia ja viedä vaikka varastoon myyntinäytön ja valokuvauksen ajaksi. Sama koskee koriste-esineitä, matkamuistoja ja valokuvia. Vaikka esineet olisivat myyjälle itselleen tärkeitä, ne eivät kiinnosta ostajia. Neuvon usein asiakkaitani ottamaan myös jääkaappimagneetit pois.

Tekstiileissä kannattaa suosia yhtenäisiä ja harmonisia värejä. Suomalaiset pitävät yleensä neutraaleista ja maanläheisistä sävyistä, joten ne miellyttävät myös monenlaisia ostajia.
– Vaalea väritys tekee kodista avaramman oloisen. Toki mukana voi olla yksi tehostevärikin, Kämppi vinkkaa.

PUTSAA JA TUULETA

Ennen näyttöä ja valokuvausta asunto tulisi siivota kunnolla ja pyyhkiä etenkin ikkunat ja peilit huolellisesti. Tuuletus lisää raikkauden tunnetta. Huonetuoksut voi säästää omaksi iloksi.
– Jos asunnossa on voimakas tuoksu, ostaja saattaa epäillä, että sillä yritetään peittää jotakin. Vaikka vastaleivottu pulla voisi muuten olla ihana yllätys näyttöön tuleville ostajakandidaateille, voi sekin epäilyttää jotakuta. Raikas ja hajuton koti on paras myyntivaltti.

Keittiön ja kylpyhuoneen laatat kannattaa puhdistaa huolellisesti saumoja myöten. Pysyvästi likaantuneiden silikonisaumojen uusiminen on helppoa ja edullista. Ilmettä voi raikastaa myös sutimalla seiniin uuden maalikerroksen.
- Jos asunnon aikaisemmista remonteista on jäänyt repsottavia lattia- tai kattolistoja, ne tulisi tässä vaiheessa hoitaa kuntoon.

SATSAA KALUSTEISIIN

Moni ajattelee, ettei vanhaan asuntoon ole järkevää hankkia uusia huonekaluja. Vanhat ja nuhruiset kalusteet saavat kuitenkin koko asunnon näyttämään nukkavierulta ja voivat karkottaa ostajaehdokkaat.
– Ostajalle syntyvä ensivaikutelma on aina tärkein. Uudet huonekalut saavat koko asunnon näyttämään raikkaammalta ja tarjoavat ostajalle ideoita siitä, miten potentiaalisen kodin voisi sisustaa. Parhaimmassa tapauksessa ostaja voi tarjoutua maksamaan asunnon lisäksi myös kalusteista. Ja toki tuoreet kalusteet ilahduttavat myös myyjää tämän uudessa kodissa.
– Tarkista ennen näyttöä, että kaikki asunnon valaisimet toimivat. Kattolamppujen lisäksi asuntoon voisi lattia- ja pöytävalaisimia tuomaan lämminhenkisempää tunnelmaa.

INSPIROI OSTAJIA

Näytön lisäksi myyjän kannattaa panostaa valokuviin, sillä suttuiset ja täynnä tavaraa olevat kuvat voivat karkottaa ostajia.
– Katselen aina välillä asuntoilmoitusten kuvia netissä, ja monissa tapauksissa jo ihan pienillä asioilla kodin ilmeestä saisi siistimmän. Ryppyiset viltit sängyllä tai sohvalla eivät kuulu myyntikuviin. Esimerkiksi sängystä voi saada houkuttelevamman näköisen tekemällä petauksesta muhkean. Peittoja kasataan päällekkäin vähintään kaksi ja päiväpeiton tulisi olla paksu. Lisäksi sänkyyn kannattaa asetella paljon tyynyjä. Hyvä stailaus antaa ostajalle ideoita siitä, miltä hänen mahdollisessa tulevassa kodissaan voisi näyttää.

Ammattivalokuvaaja saa asunnon parhaat puolet ja mittasuhteet parhaiten esiin. Tavaroiden asettelusta kuvausta varten huolehtii yleensä sisustussuunnittelija.

Kämpin mukaan myyntistailaus ei ole Suomessa vielä valtavirtaa, mutta tapa yleistyy koko ajan. Etenkin kiinteistönvälitysfirmat ovat havahtuneet sisustamaan myytäviä asuntoja, ja usein yksittäisen yrityksen stailaamat asunnot näyttävät melko samanlaisilta.
– Jos avaa asuntoilmoituksen, jossa talo näyttää ulkoa hienolta, mutta sisätila ei vastaa odotuksia, ostajaehdokas klikkaa helposti itsensä sivulta pois. Sisustuksen tulee sopia asunnon arvoon.