Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Värillä on taas väliä

Värillä on taas väliä

Pitkään jatkunut valkoisen valtakausi on väistymässä ja värejä käytetään taas rohkeasti. Sisustussuunnittelija Anu Kämppi Interior Villa Frescosta kertoo, että erityisesti luonto-, eläin- ja kasviaiheet, sekä digiprintit ovat nousussa. 
– Seinät maalataan nyt kokonaan värikkäiksi, aiemman vain yhden tehosteseinän sijaan. Myös materiaaleja ja pintoja yhdistellään persoonallisesti, Anu sanoo.

Erityisen trendikkäitä värejä ovat murretut punaiset, kuten Marsalanpunainen, oranssi, tummansininen ja vihreä. Toisaalta pastellivärit, kuten puuteriroosa, mintunvihreä ja vaaleanharmaa ovat myös suosiossa, mutta näihinkin yhdistellään ryhtiä tuovia vahvempia värejä. 
– Kalusteissa suositaan nyt kapeita ja siroja jalkoja, jotka ovat vaaleaa raikasta puuta, kuten koivua tai saarnia. Sohvamallit taas ovat saaneet uhkeampia muotoja aikaisempien kulmikkaiden sohvien rinnalle, Anu selvittää.
Nelly-sarjan nojatuolin saa Maskusta vaikka herkullisen turkoosin värisenä.

Sisustuksen pintamateriaaleista marmori on nyt trendikkäin. Se yhdistetään esimerkiksi teräsmateriaaleihin, kuten messinkiin ja kromiin, jotka ovat tulleet kuparin rinnalle. Korkeakiiltoa ei sen sijaan enää käytetä pinnoissa, vaan mattapinnat ovat tulleet sen tilalle. 
– Jos värien käyttö pelottaa, värejä voi aluksi käyttää vain tekstiileissä, kuten sisustustyynyissä, verhoissa ja matoissa. Ehkä myöhemmin sitten uskaltautuu maalaamaan kaikki seinät tai hankkimaan vaikkapa värillisen sohvan, Anu vinkkaa.
Hän muistuttaa, ettei sisustustrendejä tarvitse noudattaa kirjaimellisesti, vaan niistä kannattaa poimia itselleen sopivimmat vaihtoehdot, kuten värit ja tyyli.