Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Tuotteet Makuuhuone Peitot Painopeitot

Painopeitot

Painopeiton painon valinta 

Painopeiton paino valitaan oman kehon painoa mukaillen. Yleinen suositus on, että painopeiton paino olisi 8-12% omasta painostasi. Esimerkiksi 70-80 kg painoiselle aikuiselle sopii hyvin 7kg painopeitto. Miellyttävän painon kokeminen on kuitenkin yksilöllistä, joten kokeilemalla löytyy se kaikkein sopivin paino itselle. 

Mitä painopeitossa on täytteenä? 

Painopeittojen täytemateriaalit vaihtelevat jonkin verran, mutta usein painopeittojen täytteenä käytetään polyesterivanun sekä mikrolasikuulien tai muovirakeiden sekoitusta. Laadukkaiden painopeittojen täytteet on ommeltu peiton sisään hyvin, jolloin sinun ei tarvitse pelätä, että täytteet lähtisivät valumaan peitosta ulos.

Kenelle painopeitto sopii? 

Painopeitto sopii erityisen hyvin levottomille nukkujille, joiden on vaikea saada unen päästä kiinni. Painava peitto vartalon ympärillä rentouttaa ja tuo turvallisen olon. Painopeittoa ei suositella käytettäväksi, mikäli kärsii hengityselin- tai verenkiertosairauksista tai osteoporoosista.

Voiko painopeiton kanssa nukkua koko yön?

Kyllä, painopeitto on tarkoitettu käytettäväksi koko yön ajan. Otettuasi painopeiton käyttöön saatat pian huomata, että nukut aiempaa sikeämmin. Rauhoittava painopeitto voi vaikuttaa unenlaatuusi merkittävästi. Mikäli painava peitto kuitenkin tuntuu erikoiselta, voit totutella sen käyttöön aloittamalla vaikkapa päiväunista.

Painopeittojen suosio on kasvanut viime vuosina räjähdysmäisesti. Eikä ihme, sillä painopeitosta on mahdollista saada merkittävää apua nukahtamiseen. Rauhoittavan painopeiton on havaittu vaikuttavan joillakin käyttäjillä myös unenlaatuun. Painopeitto on tavallista peittoa painavampi, jolloin se rauhoittaa nukkujan levolle normaalia peittoa paremmin. Painopeiton vaikutus perustuu miellyttävään painontunteeseen, joka rauhoittaa nukkuessa. Maskusta löydät eri painoisia painopeittoja.

 

Painopeitot