Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Kerroksellisuus saa näkyä

Kerroksellisuus saa näkyä

Vuoden 2018 sisustamisessa aitous ja persoonallisuus on se juttu. Nyt on trendikästä sisustaa persoonallisesti, yhdistää uutta ja vanhaa sekä eri tyylejä keskenään. Värit tekevät tuloaan ja myös tummenevat.

Kodissa on suotavaa näkyä sisustajan oma persoonallisuus ja elämän kerrokset. Sisustus rakentuu pikkuhiljaa vuosien saatossa. Lämmin ja kodikas tunnelma syntyy niin, että kodissa on asukkaalle tärkeitä huonekaluja ja esineitä, toteaa Maskun Kalustetalon Design&Development Manager Kaisa Sukari-Salonen.

Sukari-Salonen kannustaa yhdistämään uutta ja vanhaa, eri tyylejä ja materiaaleja.
– Esimerkiksi räsymattoon voi yhdistää modernin sohvan ja se näyttää tosi hyvältä. On parempi, että kotiin keräytyy eri aikakausien edustajia kuin se, että kaikki hankittaisiin yhdellä kertaa.

Enää ei vallalla ole yhtä trendiä kerralla, vaan sisustaja voi leikitellä ja rikkoa rajoja.
- On ihana huomata, että lämpö ja kodikkuus ovat tulleet nyt takaisin. Kotona saa näkyä asukkaan persoona.

VÄRIT VALTAAVAT TILAA

Sisustusmaailmassa on eletty pitkään mustavalkoista ja harmaata kautta. Värien tuloa on povattu jo pitkään, mutta nyt Sukari-Salonen uskoo, että värit tekevät todella tuloaan.
– Ei mustavalkoisuus kokonaan häviä, mutta esimerkiksi Kölnin sisustusmessuilla oli selvästi huomattavissa, että värejä on enemmän.

Maanläheisten värien rinnalle nousevat sinisen sävyt, keltainen, ruskean ja beigen eri sävyt, burgundinpunainen, puuteriset pastellit ja havumetsän vihreät.
– Maanläheiset ja lämpöiset sävyt ovat tulossa. Luonnonläheiset värit ja materiaalit ovat myös arvovalintoja, sillä monille sisustajille ekologisuus ja kestävä kehitys ovat tärkeitä arvoja.

Trendit ovat samankaltaisia myös Pohjoismaissa. Toki maissa on kulttuurisia eroja, esimerkiksi tanskalaiset ovat Sukari-Salosen mukaan paljon minimalistisempia sisustajia.
– Väreissä korostuvat murretut vihreän sävyt ja syvä burgundinpunainen, vispipuuronpunainen. Näitä värejä näkyi eurooppalaisilla huonekalumessuilla paljon, mutta todennäköisesti ne eivät rantaudu Suomeen ihan samalla voimalla. Täällä ollaan kuitenkin varovaisempia sisustajia. Värit tekevät kuitenkin tuloaan ja ihan varmasti nousussa ovat myös ruskean ja beigen sävyt.
– Suomessa suosioon noussee harmaan ja beigen sekoitus.

TRENDIT VAATEMAAILMASTA

– Itse näkisin, että vaatepuoli luo trendejä kärkijoukoissa, sisustukseen samat trendit siirtyvät vähän viiveellä.
– Joskus kauan sitten trendit olivat vahvempia. 1970-luvulla kaikilla oli se samettinen ruskea tai tummanvihreä sohva. Nyt ei ole enää yhtä trendiä, vaan kerrostumia.
Jos värit tuntuvat huonekaluissa liian raisuilta, voi värikylvyn aloittaa varovaisemmin vaikka tyynyistä ja muista tekstiileistä.

TUMMAA PUUTA JA NAHKAA

– Luonnonläheisyys näkyy myös materiaaleissa. Valkoisten pintojen rinnalle nousevat voimakkaasti tumma puu, nahka, keramiikka ja rottinki. Näitä myös yhdistellään rohkeasti metallien, kuten kullan, kanssa. Esimerkiksi meillä Maskussa tammiset ruokailupöydät ovat nyt todella kysyttyjä.
Sametti on edelleen supertrendikäs materiaali, mutta sen rinnalle nousevat myös muut luonnonmateriaalit eli villakankaat ja pellavat.

Samaa trendiä noudattavat myös muodot: kulmikkaiden sohvapöytien tilalle tulevat nyt pyöreät sohvapöydät.
– Sohvassa saa nyt myös olla väriä! Ja jos valitset vielä verhoiluksi sametin, niin olet trendikäs.

VIIDAKKO KOTIIN

Viherkasvit ovat isossa roolissa. Mitä runsaampi viidakkokasvi sen parempi.
– Jos ei kotia voi sisustaa aidoilla, isoilla viherkasveilla, voi turvautua kuoseihin, jossa viidakkomaiset kasvit rehottavat nyt villimpinä kuin koskaan.
– Elämän pitää näkyä kotona. Ei tarvitse eikä kannata laittaa koko sisustusta kerralla uusiksi. Voi päivittää vaikka ruokaryhmän tai maton ja tyynyt. Tai voi maalata tai tapetoida yhden seinällä. Tosi vähälläkin voi saada kotiin ihan uuden ilmeen, Kaisa Sukari-Salonen kannustaa.


TÄMÄN KAUDEN TRENDIVÄRIT

- Maanläheiset sävyt

- Vihreän ja sinisen eri sävyt

- Puuteriset pastellit