Etusivu / Kuljetuspalvelut

Toimitustavat ja kuljetuspalvelut

Maskusta saat helposti ja vaivattomasti kalusteiden kotiinkuljetukset, käyttökuntoonlaiton, kasauspalvelut sekä vanhojen kalusteiden poisviennin. Monipuolisilla kuljetuspalvelullamme voit varmistaa, että saat huonekalut kotiisi ehjänä sinulle sopivaan aikaan. Halutessasi viemme vanhat kalusteesi kierrätykseen edulliseen hintaan!


Näin helpolla pääset!

KULJETAMME KOTIISI

Kotijakelumme toimittaa kalusteet suoraan kotiisi ympäri Suomen. Kuljetusmaksu on toimituskohtainen, eikä tuotteiden määrällä ole vaikutusta kuljetushintaan. Kun tuotteesi on valmis toimitettavaksi, haemme sen keskusvarastolta ja toimitamme sinulle sovittuna ajankohtana.

KASAUSPALVELU

Kotiinkuljetuksen yhteydessä tarjoamme lisäpalveluna myös käyttökuntoon laiton sekä kasauspalvelun, jolloin kuljetusliikkeen edustaja purkaa tuotteen paketista, kasaa tuotteen käyttövalmiiksi ja vie roskat pois. Kalusteiden kasauksen hinta vaihtelee tuotteittain kasauksen vaativuudesta riippuen. Kasauspalvelu on saatavissa verkkokaupasta ja kaikista myymälöistämme.

HELPOSTI EROON VANHASTA

Mikäli vanhalle kalusteellesi ei ole löytynyt uutta kotia, kuljetuspalvelumme vie kätevästi ja ympäristöä kunnioittaen vanhan kalusteesi kierrätykseen energiaksi ja uusiomateriaaliksi. Kierrätyspalvelumme ovat jätelain ja alueellisten jätehuoltomääräysten mukaisia. Kierrätyksen hinta sisältää ostostasi vastaavan kalusteen kierrättämisen.


Huom. videolla esiintyvä hinnasto ei ole enää voimassa. Voimassaolevat toimitustapojen hinnat näet kassalla ostovaiheessa.  


NOUTO MYYMÄLÄSTÄ TAI KESKUSVARASTOLTA

Nouto myymälästä

Voit valita tuotteille noudon lähimmästä Masku-myymälästä. Huomaathan, että palvelu ei ole valittavissa kaikille suurikokoisille tuotteille myymälöiden rajallisen varastotilan takia. Rajallisen säilytystilan vuoksi toivomme noudon tapahtuvan 3 arkipäivän kuluessa.

Verkkokaupasta tilatut tuotteet toimitetaan aina keskusvarastolta ja toimitusaika vaihtelee viikosta kahdeksaan viikkoon, riippuen siitä, onko kyseessä keskusvarasto- vai toimitusmyyntituote. Verkkokaupan tilausvahvistusviestissä ilmoitetaan tilauksen vahvistettu toimitusaika-arvio. Myymälästä lähetetään asiakkaalle tekstiviesti, kun tilaus noudettavissa.

Katso myymälöiden yhteystiedot ja aukioloajat

Otathan mukaasi tilausvahvistuksen sekä henkilöllisyystodistuksen. Tulosta ja täytä valtakirja, mikäli tilauksen noutaa toinen henkilö. Kelpuutamme myös vapaamuotoisen valtakirjan, jossa on vastaavat tiedot. 

Nouto keskusvarastolta

Voit valita tuotteille myös noudon Mäntsälässä sijaitsevalta keskusvarastolta.

Mäntsälän logistiikkakeskus:
Gneissitie 1, 04600 Mäntsälä
Avoinna arkisin klo 14-20

Noudot ovelta 10

Verkkokaupasta tilatut tuotteet toimitetaan aina keskusvarastolta ja toimitusaika vaihtelee viikosta kahdeksaan viikkoon riippuen onko kyseessä keskusvarasto- vai toimitusmyyntituote. Verkkokaupan tilausvahvistusviestissä ilmoitetaan tilauksen vahvistettu toimitusaika-arvio. Keskusvarastolta lähetetään asiakkaalle tekstiviesti, kun tilaus noudettavissa.

Otathan mukaasi tilausvahvistuksen sekä henkilöllisyystodistuksen. Tulosta ja täytä valtakirja, mikäli tilauksen noutaa toinen henkilö. Kelpuutamme myös vapaamuotoisen valtakirjan, jossa on vastaavat tiedot. 


KULJETUS HIILINEUTRAALISTI MATKAHUOLLON NOUTOPISTEESEEN TAI KOTIOVELLE

Matkahuolto tarjoaa kaikille pakettiasiakkaille täysin hiilineutraalit kuljetukset, kun yhtiö alkaa kompensoimaan kaikkien kotimaan pakettikuljetusten päästöt. Kompensointi tukee ensisijaisesti hiilineutraaliuden suurempaa tavoitetta. Matkahuollon päästöistä lähes 90 % tulee arvoketjusta, jonka muodostavat pääasiassa alihankintaketju ja ostopalvelut. Kompensointi tapahtuu Nordic Offset -kumppanin kanssa ja kompensaatiokohteet Matkahuolto on valinnut Intiasta ja Suomesta.

Matkahuolto on sitoutunut tavoitteeseensa olla hiilineutraali yhtiö vuoteen 2030 mennessä, ja fossiilisista polttoaineista luopuminen omassa kalustossa on yksi selkeimmistä teoista sen saavuttamiseksi. Matkahuolto on sitoutunut puolittamaan omasta toiminnastaan ja arvoketjustaan aiheutuvat päästöt vuosikymmenen loppuun mennessä

 

Matkahuolto Lähellä-paketti

Tilauksesi toimitetaan osoitettasi lähimpään tai valitsemaasi Matkahuoltoon, Matkahuolto-asiamiespisteeseen tai Matkahuollon Pakettipisteeseen (K-Marketit, R-kioskit, Tokmannit ja monet muut yritykset). Saat tekstiviestin tai sähköpostin heti, kun tilaus on noudettavissa. HUOM! Tilaustuotteiden kohdalla toimitusaika vaihtelee viikosta kahdeksaan viikkoon. Verkkokaupan tilausvahvistusviestissä ilmoitetaan tilauksen vahvistettu toimitusaika-arvio.

Matkahuolto Kotijakelu

Paketti kuljetetaan 1-3 arkivuorokauden kuluessa lähetyksestä ja jaetaan vastaanottajalle kotiin (kotiovelle) jakeluajan sopimista seuraavana arkipäivänä. Paketti jaetaan vastaanottajalle ja vastaanottajalle ilmoitetaan saapuvasta paketista tekstiviestillä jakeluajan sopimiseksi. Matkahuollon kotijakelu on edullinen tapa saada tuotteet suoraan kotiin. Kotijakelu on tarjolla isolle osalle Maskun valikoimaa, mutta tällä hetkellä tilauksella/lähetyksellä voi olla korkeintaan kaksi tuotetta.


KULJETUS KOTIIN

Palvelevat kotijakelut

Maskun kaikki kotijakelut hoitaa Hakonen Solutions Oy koko Manner-Suomeen. Toimitukset eivät ole mahdollisia alueille, jotka eivät kuulu EU:n arvonlisäveroalueeseen. Palvelun perushinta sisältää tilauksen toimittamisen yhden kuljettajan voimin mahdollisimman lähelle asiakkaan kotiovea. Kuljettaja jättää tuotteen ilman kuljetusalustaa mahdollisuuksien mukaan säältä suojaan. Lisämaksusta on mahdollista valita lisäpalveluita, kuten sisäänkanto, pakkauksesta poisto, kasauspalvelu ja vanhojen poisvienti. Näistä löydät lisätietoa alta.

Hakonen sopii toimitusajan asiakkaan kanssa vuorokauden sisällä tilauksen saapumisesta terminaaliin. Toimitusaikaa sovittaessa asiakkaalle kerrotaan toimituspäivä ja 6h tarkkuudella toimitusaika. Toimitusaika tarkennetaan 2h aikaikkunaksi tekstiviestitse n. vuorokausi ennen toimitusta. Asiakas saa tekstiviestin yhteydessä seurantalinkin, josta hän pääsee tarkastelemaan tilauksen etenemistä reaaliajassa ja kuljettaja soittaa asiakkaalle n. puoli tuntia ennen kohteeseen saapumista. Tilauksen tapahtumat ovat tilaajalla reaaliajassa seurattavissa. 

Kaikissa kotiintoimituksissa ja palveluissa kuljettaja käy asiakkaan kanssa läpi luovutettavien tuotteiden kollimäärän ja kollien kunnon ennen asiakkaan rahtikirjan kuittausta.

Alla oleviin postinumeroihin saaristossa jakelu tapahtuu lähempänä mannerta olevaan lauttarantaan asti. Kuljetuksen lisäpalvelut eivät myöskään ole saatavilla ao. postinumeroihin:
21195    Velkua
21680    Nötö
21710    Korppoo
21720    Korpoström
21740    Utö
21750    Norrskata
21760    Houtskari
21770    Mossala
25940    Hiittinen
25950    Rosala
25960    Högsåra
23390    Iniö

Jakeluiden palvelupaketit

Kotijakelu kadunvarteen
Huippuedullinen peruspalvelu sisältää jakelun kadunvarteen tai pihaan (paikkaan jonne jakeluautolla on esteetön pääsy) koko Manner-Suomeen alkaen 69€ hinnalla. Voit halutessasi valita haluamasi lisäpalvelut jakeluun valitsemalla jonkin muista jakelutyypeistä. Jos valitsemillesi tuotteille tai postinumerollesi ei ole saatavilla lisäpalveluita, muut jakelutavat eivät ole valittavissa verkkokaupan kassalla.

Tuotteet kannettuina sisälle asti
Palveluun sisältyy tuotteiden kanto sisälle. Haja-asutusalueilla palvelun toteutuminen saattaa tuotteesta riippuen vaatia asiakkaalta avustusta, koska jakelu hoidetaan yhden henkilön voimin. Palvelu sisältää tilauksen toimittamisen sisälle saaakka osoittamaasi paikkaan. Toimituksen vastaanottajan tulee huolehtia kulkureittien esteettömyydestä mm. taulut, puhtaat matot, lipastot. Työturvallisuussyistä kuljettajat käyttävät turvakenkiä toimituksen aikana. 

Tuotteet sisälle asti ja vanha tuote pois
Palveluun sisältyy tuotteiden kanto sisälle. Kuljettaja myös purkaa tuotteet pakkauksesta sekä vie pakkausmateriaalit sekä vanhan kalusteesi pois kierrätykseen (yksi vastaava tuote per ostettu tuote). Kierrätettävän huonekalun tulee olla valmiina mukaan otettavaksi eli riittävästi purettuna. Haja-asutusalueilla palvelun toteutuminen saattaa vaatia toimituksen vastaanottajalta avustusta tuotteesta riippuen, koska jakelu hoidetaan yhden henkilön voimin.

Tuotteet sisälle asti ja tuotteet kasattuina
Palveluun sisältyy tuotteiden kanto sisälle. Kuljettaja myös kasaa tuotteet puolestasi käyttökuntoon ja kierrättää pakkausmateriaalit puolestasi. Kasauspalvelun hinta määräytyy valitsemiesi tuotteiden perusteella. Kasauksen tuotekohtainen hinta vaihtelee riippuen kasauksen vaatimasta työajasta. Tämä toimitustapa ei sisällä vanhojen kalusteiden poisvientiä. Huonekalujen kasaus on kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä.

Tuotteet sisälle asti kannettuina, kasattuina ja vanhat tuotteet pois
Valitse tämä palvelu, kun haluat päästä mahdollisimman helpolla. Tilaamasi tuotteet kannetaan sisälle saakka valitsemaasi paikkaan. Kuljettaja purkaa tuotteet pakkauksistaan ja kasaa ne käyttövalmiiksi. Viemme samalla pois pakkausmateriaalit sekä vanhat kalusteesi (tuote tuotteesta) kierrätykseen. Kierrätettävän huonekalun tulee olla valmiina mukaan otettavaksi eli riittävästi purettuna. Kasauksen tuotekohtainen hinta vaihtelee kasauksen vaatimasta työajasta riippuen. Verkkokaupan kassalla näet toimituksen hintana kaikkien tilaukseen kuuluvien kasattavien tuotteiden yhteissumman (sisältäen kaikki palvelut). Huonekalujen kasaus on kotitalousvähennykseen oikeuttavaa työtä.

Kotipaketti

Posti Kotipaketti toimitetaan asiakkaalle kotiin (kotiovelle), kun tilaus on kokonaisuudessaan toimitettavissa. Postin toimesta ollaan yhteydessä vastaanottajaan ja sovitaan toimituspäivä. Sovittavat toimitusajat vaihtelevat alueittain klo 9–21 välillä. Posti ottaa kahdesti yhteyttä vastaanottajaan toimitusajankohdan sopimiseksi. Palveluun sisältyy yksi toimitusyritys - tarvittaessa lähetykselle saa maksullisen uudelleentoimituksen.

Kierrätyspalvelua ei ole saatavilla Kotipaketti -muotoiseen toimitukseen. 

Huom! Kaupan peruutus- ja palautustilanteissa asiakkaan tulee palauttaa kotipakettina toimitetut tuotteet lähimpään Masku myymälään tai Postin täyden palvelun toimipisteeseen.

Tilaustuotteiden kohdalla toimitusaika vaihtelee viikosta kahdeksaan viikkoon. Verkkokaupan tilausvahvistusviestissä ilmoitetaan tilauksen vahvistettu toimitusaika-arvio.
 

TOIMITUSAIKA

Varastotuotteiden toimitusaika on yleensä 2–6 arkipäivää tilausvahvistuksen saapumisesta. Mikäli kyseessä on tilaustuote, tilausvahvistuksessa ilmoitetaan arvioitu toimitusaika. Kuljetusliike sopii kanssasi tarkemman toimituspäivän ja -ajan.

TAVARAN VASTAANOTTAMINEN

Toimitusta vastaanotettaessa asiakkaan tulee tarkistaa, ettei lähetys ole vaurioitunut ja että pakkausten määrä täsmää lähetteen kanssa. Pakkausvaurioista tai puutteista tulee kirjoittaa varauma kuljetusyhtiön rahtikirjaan. Rikkoutuneista tai puutteellisista lähetyksistä tulee ilmoittaa välittömästi asiakaspalveluun. Ilmoitus on tehtävä 7 vuorokauden kuluessa tuotteen vastaanottamisesta. Asiakaspalvelu sopii puutteellisten tai virheellisten tuotteiden korvaamisesta tapauskohtaisesti.

PERÄKÄRRYN LAINAUS

Useista myymälöistämme on saatavilla peräkärryn vuokraus ostosten kuljettamista varten. Vuokra on 10 € / 2h. Peräkärry löytyy alla olevista myymälöistämme. Ajantasainen saatavuus kannattaa kuitenkin aina varmistaa ensin myymälästä.

Alavus
Eura
Joensuu
Jyväskylä Seppälä
Kajaani
Kokkola
Lempäälä Ideapark
Lohja
Masku
Mikkeli
Pori
Raahe
Rauma
Salo
Savonlinna (tällä hetkellä korjauksessa)
Tuusula
Uusikaupunki
Vaasa