Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Pala Etelä-pohjanmaata Tampereella

Pala Etelä-pohjanmaata Tampereella

Pala Etelä-pohjanmaata Tampereella

Hannele Naumanen muutti Seinäjoelta Tampereen Härmälänrantaan sijaitsevaan kotiinsa viime elokuussa. Hän asuu uuden tornitalon yhdeksännessä kerroksessa, josta avautuvat upeat näköalat Pyhäjärvelle.

– Lempipaikkani on korituoli lasitetulla parvekkeella. Siinä minä usein istuskelen, juon aamukahvia, luen kirjaa ja katselen järvelle. 

Härmälänrannan alue rakentuu nyt kovalla vauhdilla – Hannelenkin talon ympärillä on monta taloa rakenteilla ja nosturit piirtyvät taivaanrantaa vasten.

– Minua rakentaminen ei haittaa, on vain kiva seurata talojen valmistumista ja ammattilaisia työssään. Hannele muutti Tampereelle lasten ja pikkuisen lapsenlapsen houkuttelemana, eikä ole katunut.

– Olen elänyt koko elämäni Etelä-Pohjanmaalla, joten onhan tämä suuri muutos mutta mieluinen. Halusin tuoda matkassani palan lakeutta mukaani Tampereelle. Siksi valitsin kotiini Maskusta Pohjanmaan Kalusteen huonekaluja ja Seinäjoella toimivan Uness-sänkytehtaan FLY-moottorisängyn, Hannele kertoo.

LOPPUELÄMÄN ASUNTO

Hannele toimii kehityspäällikkönä Med Groupilla, joka tuottaa ONNI-hoivapalveluita koteihin. Uusi kotikaupunki sijaitsee strategisesti hyvällä paikalla, mikä on tärkeää Hannelelle, jolle kertyy useita matkapäiviä viikossa.

Hannele on mukana kehittämässä palveluita, joiden turvin muun muassa seniorit pystyvät asumaan mahdollisimman pitkään omassa kodissaan.

– Työssä tavoitteeni on, että asiakkaamme voivat elää omannäköistään täyttä elämää omassa kodissaan. Itselläni on tässä asunnossa sama tavoite. Ajattelen tämän elämänkaariasuntona. Tässä on hyvät palvelut ja liikuntamahdollisuudet lähellä ja esimerkiksi invamitoitetut pesutilat.

Hannele nauttii kivasta pyöräreitistä, jota pitkin voi pyöräillä tai kävellä Pyhäjärven rantaa pitkin keskustaan, viiden kilometrin päähän.

HARMAATA JA VÄRIPILKAHDUKSIA

Hannele on mieltynyt harmaaseen, sillä se on ajaton ja siihen sopivat monet tehostevärit.

– Tykkään vaihtaa tyynyjä ja verhoja vuodenajan mukaan. Sillä tavalla saa luksusta pikkurahalla. Harmaaseen sopivat niin joulunpunainen, syksyn okrankeltainen, kevään keltainen ja lime sekä lempivärini vaaleanpunainen, jota olen käyttänyt nyt talvella.

– Haluan, että kodissani on selkeyttä, valoa ja raikkautta.

Hannele tunnustautuu kotikissaksi – hän viihtyy uudessa kodissa niin hyvin, ettei malttaisi oikein vapaa-aikanaan mihinkään lähteäkään.

HUONEKALUT KESTÄVÄT AIKAA

Huonekaluilta Hannele toivoi käytännöllisyyttä ja ajattomuutta. Hän kävi ostoksilla Maskussa jo ennen muuttoa. Haastavaa olikin valita huonekaluja pelkän pohjapiirustuksen pohjalta.

– Sain kuitenkin hyvää apua Maskun asiantuntevalta myyjältä. Hän ammattilaisena esitteli minulle erilaisia vaihtoehtoja, joista oli sitten lopuksi helppo valita. Testasin ja istuin monet sohvat, tuolit ja sängyt.

– Ihmeen hyvin huonekalut sitten istuivat tänne valmiiseen taloon. Maskun kautta hoituivat huonekalujen kuljetus kotiin ja suuri urakka eli niiden kokoaminen myös. Minulle tämä oli kovin helppoa ja mukavaa.

– Halusin sohvan, joka kestää elämää: lapsia ja koiria. Tämän Pohjanmaan Kalusteen Lecco-avokulmasohvan nahka on ihanan pehmeä ja se on helppo pitää siistinä.

Nahkasohvasta saa näppärästi vaikka kahden ihmisen vierassängyn, kun ottaa selkätyynyt pois ja levittää petauspatjat.

– Siinä on moni yövieras jo nukkunut kuulemma oikein hyvin.

Huonekalujen valinnassa Hannele mietti myös siivottavuutta – esimerkiksi sohvassa on korkeat jalat, joten alta imuroiminen onnistuu hyvin. Moottorisängyn alta pystyy myös hyvin imuroimaan.

YSTÄVIÄ KYLÄSSÄ

Totutusta poiketen Hannele ei halunnut olohuoneeseen sohvaa, vaan erillisen tv-huoneen. Olohuoneeseen sijoittuivat avokeittiön yhteyteen ruokaryhmä ja kahden nojatuolin oleskeluryhmä.

– Kun minä laitan ruokaa, ystävät voivat istuskella tuossa vieressä ja pitää minulle seuraa.

Hannele tykkää laittaa ruokaa, leipoa ja kutsua ystäviä illanistujaisiin.

– Halusin jatkettavan ruokapöydän, jonka ääreen mahtuisi koko perhe tai ystävät aterioimaan. Tämä Stressless on kätevä, koska se on kevyt ja saan sen yksinkin pidennettyä kaksimetriseksi.

Seuraava hankintakin on jo selvillä: syöttötuoli puolivuotiaalle lapsenlapselle.

RIPAUS ROMANTIIKKAA

Hannele tykkää selkeästä ja yksinkertaisesta sisustuksesta, joka kestää aikaa.

– Minulla on aika klassinen tyyli ripauksella romantiikka ja naisellisuutta. Sähkötakka on minulle erityisen tärkeä, se on ollut minulla monia vuosia. Takka tuo sellaista kodikkuutta ja lämpöä, jota arvostan. Poltan myös paljon kynttilöitä – tykkään tunnelmoida.

– Uni on valtavan tärkeää ihmiselle. Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän osaa arvostaa hyvää sänkyä. Täällä kodissa halusin panostaa sänkyyn ja hankin Maskusta Avainlippu-tuotteen eli Seinäjoella Unessilla valmistetun Fly-moottorisängyn. Se lievittää ikävää lakeudelle. On aivan ihana tulla pitkän työmatkan jälkeen kotiin ja heittää turvonneet ja väsyneet jalat kohoasentoon.