Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Persoonallisuutta peliin

Persoonallisuutta peliin

Persoonallisuutta peliin

Väriä elämään

Värit voimistavat asemaansa sisustamisessa. Vaaleiden, mustien ja harmaan sävyjen jälkeen on aika päästää värit valloilleen. Väriä saa olla niin keittiönkaapeissa, seinissä kuin huonekaluissakin! Yhdysvaltalainen väri-instituutti Pantone on valinnut vuoden 2019 trendiväriksi kauniin pinkkioranssisen korallin. Samaan värimaailmaan päätyi valinnassaan myös suomalainen maaleja ja lakkoja valmistava Tikkurila, jonka väriraadin valinta vuodelle 2019 on persikkainen ja energinen K319 Flamingo. Myös muut pirteät värit tulevat sisustukseen, tuoden tuulahduksen 1970- ja 80-luvuilta. Ajattomaan tyyliin sisustaville luonnon sävyt ja pehmeät pastellit tarjoavat hillitymmän vaihtoehdon rohkeiden värien rinnalla.

Luonnonmateriaaleja ja ripaus luksusta

Pitkään jatkunut kylmien sävyjen käyttö sisustuksessa on vaihtumassa kodikkaaseen lämpöön materiaali- ja huonekaluvalinnoin. Sisustusinspiraatiota etsitään reippaasti luonnosta. Luonnonmukaiset materiaalit, rosoiset pinnat ja keskisävyiset puupinnat vetävät nyt puoleensa – värejä unohtamatta. Rottinki ja pellava pitävät edelleen pintansa sisustuksessa. Pyöreät ja kaarevat muodot huonekaluissa ja sisustusesineissä tuovat pehmeyttä virtaviivaisten linjojen joukossa. Maanläheisyys näkyy myös astioissa. Käsintehty keramiikka on herättänyt sisustajien mielenkiinnon. Rouheat keramiikka-astiat piristävät ja tuovat persoonallisuutta keittiöön. Kaikkien astioiden ei tarvitse olla samaa sarjaa, vaan erilaisuus luo mielenkiintoa kattaukseen.  

Mikäli mielii hieman luksusta sisustukseen, niin nyt saa koti olla näyttävämpi ympäri vuoden eikä vain jouluna. Kulta, sametti ja peilipinnat luovat ripauksen luksusta arjen keskelle.  

Vastuullisia valintoja

Ekologisuus ja vastuullisuus ovat nousseet kuumaksi aiheeksi myös sisustamisen saralla. Ilmastonmuutoksesta ollaan huolissaan ja kasvavat jätemäärät ovat saaneet miettimään tuotteiden elinkaarta ja omia valintoja. Kotiin tehtävien hankintojen käyttötarkoitusta ja monipuolisuutta mietitään pitkään.

Kotia voi nyt sisustaa mm. PET-kierrätysmuovista valmistetuilla sisustustuotteilla ja tekstiileillä kuten matoilla ja vuodevaatteilla. Vihreät valinnat ovat yksi tärkeimmistä trendeistä nyt ja tulevaisuudessa.

Ympäristövaikutuksia voi vähentää myös ostamalla FSC-sertifioituja huonekaluja. FSC-sertifiointi tarkoittaa, että kaikki huonekalun rakenteessa käytetyt puukomponentit toimitetaan vastuullisesti hoidetusta metsästä. FSC-sertifioituja huonekaluja löytyy mm. Masku kalustetalon Everet -sarjasta.

Viihtyisyyttä viherkasveilla

Vihersisustaminen on kasvava trendi innokkaiden sisustajien joukossa. Kasvit piristävät ja luovat viihtyisyyttä kotiin. Silmänilon lisäksi niillä on myös terveydellisiä vaikutuksia lievittäen stressiä, parantaen keskittymiskykyä sekä puhdistaen ilmaa. Ilmaa puhdistavia kasveja ovat mm. kultaköynnös, kumipuu, rönsylilja sekä traakkipuut.

Viherkasveja valitessa on tärkeä huomioida mihin ne sijoitetaan. Yksi kasvi viihtyy varjossa, kun taas toinen kaipaa paljon valoa. Myös kastelun suhteen on oltava tarkkana. Yhden kasvin janotessa vettä jatkuvasti, nauttii toinen kuivuudesta pitkänkin aikaa.

Viherkasvit luovat ilmettä sisustukseen. Kirjavalehtiset ja erikoisen värityksen omaavat kasvit toimivat sisustuksen katseenvangitsijoina. Myös erikoisen kasvutavan omaavat kasvit, kuten ilman multaa kasvavat ilmakasvit kiehtovat. Kodikkuutta tuovien viherkasvien rinnalle on noussut erilaiset heinät ja oksat luomaan mielenkiintoa ja graafisempaa ilmettä sisustukseen.