Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Tyylikkyyttä lapsiperheen ehdoilla

Tyylikkyyttä lapsiperheen ehdoilla

Ensimmäisenä sisään astuessa vierailijan hurmaavat suuret ikkunat ja valtava huonekorkeus. Seitsenhenkisen uusioperheen kodista ei puutu tilaa tai valoa. Puiden ja kallioiden reunustama talo on perheen unelmakoti, jonka suurten ikkunoiden ansiosta ympäröivästä luonnosta voi nauttia sisälläkin. Koti sijaitsee Maskun kunnassa, lähellä Turkua.
– Talossa asuva perhe suunnitteli sen arkkitehdin avustuksella 2000-luvun puolivälissä. Perhe asui välillä muualla, ja muutti takaisin viime jouluna, kertoo kodin sisustuksesta vastannut Maskun Design & Development Manager Kaisa Sukari-Salonen.Maskun Kalustetalon Design & Development Manager on maskulaisen perheen luottosisustaja. Tärkeintä kalusteiden valinnassa olivat laatu ja perheen toivoma vaaleus. Sisustusratkaisujen suunnittelu lähtee aina asiakkaan toiveista.

Perhe otti Sukari-Saloseen yhteyttä viime lokakuussa. He olivat aikeissa muuttaa takaisin vanhaan kotiinsa, mutta perheen koko oli vuosien varrella kasvanut, ja huoneita tarvittiin lisää. Kotiin kaivattiin myös uutta ilmettä kalusteiden muodossa.
– Tunsin perheen ennalta, sillä olin sisustanut heidän edellisen asuntonsa. Kalusteiden valinnan lisäksi avustin myös remontin toteuttamisessa. Perheeseen kuuluu vanhempien lisäksi viisi lasta, joista kaksi on teini-ikäisiä, kaksi alakoulussa ja yksi päiväkoti-ikäinen. Remontissa teini-ikäinen tyttö sai oman huoneen yläkertaan. Huoneen yhteydessä on parveke, josta avautuu näkymä suurelle pihalle. Huoneen viereen jätettiin pikkuinen työskentelytila, johon mahtuvat työpöytä ja -tuoli. Muiden perheenjäsenten huoneet ovat alakerrassa, kuten myös wc ja pesutilat.

VALKOISTA JA LAADUKASTA

Perhe halusi kotiinsa paljon kalusteita juuri Maskusta, sillä he arvostavat kalusteiden hinta-laatu-suhdetta. Myös heidän vanhassa kodissaan oli paljon Maskun kalusteita, ja äidillä oli ollut Maskussa myytävän Pohjanmaa-valmistajan sohva jo omassa kaksiossaan.

Sisustukseen perhe toivoi ennen kaikkea vaaleutta. Kalusteiden piti kuitenkin olla laadukkaita ja kestää lapsiperheen kulutusta.
– Talossa oli hyväkuntoinen lattia, joka oli kuitenkin varsin tumma. Perheen toiveesta lähdin hakemaan vaaleutta kotiin kalusteilla ja matoilla. Valkoinen nahkasohva oli yksi perheen toiveista, ja sen he saivat. Tokyo-sohva on kauttaaltaan verhoiltu aidolla nahalla, mikä kestää hyvin kulutusta. Perheen isä toivoi myös nojatuolia, jossa olisi mukava katsella televisiota. Valitsin valkoisen sohvan pariksi nahkaiset valkoiset nojatuolit, joissa on ylös nostettava jalkatuki.

Olohuoneen sohvapöytä ja TV-taso ovat Maskun Kuura-sarjaa. Perhe antoi Sukari-Saloselle hyvin vapaat kädet kalusteiden valinnassa.
– He kävivät muutaman kerran liikkeessä katsomassa valitsemiani huonekaluja, ja olivat tyytyväisiä lähes kaikkeen. Vain keittiön matto vaihtui tummempaan, mikä olikin varmasti lapsiperheelle viisas päätös.

VALAISIN KRUUNUNA

Talon remontti ja sisustaminen hoidettiin nopealla aikataululla vain kahdessa kuukaudessa. Alakertaan tehtiin väliseiniä, jotta kaikki lapset saisivat omat huoneet. Yläkerran avoin tila rajattiin umpeen seinällä ja ovella, jotta teinitytöllä olisi oma rauha.
– Ihme kyllä, mitään suurempia ongelmia ei tullut eteen. Yleensä remonttiprojekteissa tulee aina jotain hämminkiä, Sukari-Salonen nauraa.

Suurimmat haasteet sisustamisessa olivat kattovalaisimen kiinnittäminen todella korkeaan kattoon sekä sohvan sovittaminen suureen tilaan.
– Siinä vaiheessa kun kiinnitimme lamppua, suurin osa huonekaluista puuttui vielä. Saimme valaisimen kiinnitettyä rakennustelineiden avulla, mutta paikan suhteen jouduin hieman arvailemaan. Onneksi arvioni meni suurin piirtein nappiin.

Olohuoneen näyttävä kattolamppu on Valaisin Grönlundin Skyfall.
– Olin ehdottomasti sitä mieltä, että olohuoneeseen pitää saada suuri ja näyttävä valaisin. Skyfall sopi yhteen myös olohuoneen värien kanssa. Asukkaat olivat aluksi hieman epäileviä valaisimen suhteen. Kun he tulivat katsomaan valaisinta myymälään, he totesivat sen tuovan juuri oikean, viimeistellyn ilmeen tilaan.

Vanhemmat toivoivat, että olohuoneen sohvalle mahtuisi koko perhe viettämään aikaa. Maskun Tokyo-moduulisohva oli helppo muokata tilaan sopivaksi.
– Perhe toivoi olohuoneeseen myös pörröistä ja pehmeää mattoa. Suuri pörrömatto vähentää kaikua isossa tilassa, ja harmaa väri ja pörröisyys antavat anteeksi likatahrat, joita lapsiperheessä saattaa silloin tällöin syntyä.

NÄKYMÄ LUONTOON

Keittiöön Sukari-Salonen valitsi suorakulmaisen valkoisen Merlyn-pöydän, josta saa teetettyä myös erikoiskokoja. Lasikannen ansiosta pöytä on helppohoitoinen. Valkoiset tuolit ovat aitoa nahkaa, joka kestää kulutusta ja on helppo pitää puhtaana. Myös harmaa Dawn foam -matto tilattiin erikoiskoossa. Vanhempien makuuhuone on väritykseltään keittiötä ja olohuonetta tummempi. Sängyn beige päiväpeitto luo rauhallista tunnelmaa, ja ikkunoista on näkymä pihalle. Hauskan lisän huoneeseen tuo nurkassa oleva akvaario.
– Nuorten huoneiden sisustukseen en puuttunut, vaan he saivat itse valita mieleisensä kalusteet. Toki annoin heille vinkkejä valintoihin.

Talon sisustus on jutun tekohetkellä vielä osittain kesken, sillä perheellä ei ollut kiire saada kaikkea heti valmiiksi. Uudet hankinnat ovat solahtaneet sujuvasti osaksi vanhaa sisustusta. Yksinkertaisessa sisustuksessa yksityiskohdat, kuten perheen äidin valitsemat kimaltavat tuikkukipot, saavat loistaa.

Sukari-Salosen oma suosikki kodissa on olohuone. Myös perhe kiitteli eniten juuri olohuoneen sisustusta.
– Sisustuksen lisäksi rakastan suuresta ikkunasta avautuvaa luonnonmaisemaa, puita ja kalliota. Vaikka naapurit ovat ihan vieressä, puiden ansiosta talo on todella suojassa

7-henkisen perheen koti

- Rakennettu vuonna 2004, remontti vuoden 2015 lopussa
- 242 neliötä ja 90-neliöinen autotalli/katos
- Kaksi kerrosta ja parveke
- Suuri luonnonmukaisesti toteutettu piha