Etusivu / Artikkelit / Juuri sinulle sopiva sänky

Juuri sinulle sopiva sänky

Juuri sinulle sopiva sänky

Miltä kuulostaisi sänky, joka mukautuu kehoosi ja reagoi sen lämpöön ja painoon? Belluksen uuden Galaxy-malliston patjan pinta sekä petauspatja on täytetty viskoelastisella muistivaahdolla, joka hellii nukkujaansa.

Bellus lanseerasi uuden Galaxy-patjamalliston Mikkelin Asuntomessuilla Maskun Kalustetalon messuosastolla. Mallistoon kuuluu jenkkisänky, säätösänky, runkopatja, petauspatja sekä joustinpatja. Kaikkia Belluksen patjoja voi ostaa Maskun Kalustetaloista, myös uusinta Galaxy-mallistoa.

PETAUSPATJA

Uusi, viisi senttiä paksu Galaxy-petauspatja on täytetty viskoelastisella erikoisvaahdolla, joka reagoi kehon lämpöön ja painoon ja muokkautuu vartalon alla. Materiaali tukee vartaloa ja jakaa sen painon tasaisesti vähentäen painekuormitusta, kertoo Belluksen myyntipäällikkö Veli Vuohijoki.

JOUSTIN- JA RUNKOPATJA

Uuteen Galaxy-mallistoon kuuluvat joustin- ja runkopatjat, joissa alaosa on pussijousitettu ja jaettu viiteen eri vyöhykkeeseen ja näiden päällä on viisi senttimetriä paksu kerros petauspatjasta tuttua erikoisvaahtoa.Vastaavia patjoja on jo markkinoilla, mutta Bellus toteutti tämän omalla twistillä.
– Kehitimme vielä tarkemman patjan, joka reagoi vyöhykejae-tun pussijousiston ansiosta entistäkin paremmin kehoon. Se jakaa kehon painon koko patjan alueelle ja epämukava painerasituksen tunne kehossa pienenee.
– Yleensä levoton yöuni johtuu siitä, että nukumme huonossa asennossa, paikat puutuvat ja havahdumme kääntymään. Kun patja mukautuu vartaloon, eivät paikat puudu samalla tavalla ja yöunesta tulee rauhallisempaa, Vuohijoki kertoo.
Jousistoa voidaan räätälöidä nukkujan mukaan. Tarjolla on neljä eri kovuusluokkaa: pehmeä, medium, kova ja extrakova.
– Jousillamme on kymmenen vuoden takuu, sillä valmistamme ne omassa tehtaassamme. Moni patjavalmistaja on ostojousien varassa. Pystymme tuottamaan edullisesti ja helposti vyöhykejaot ja painoluokat, kun valmistamme jouset omalla koneellamme. Siksi räätälöityjenkään patjojen hinnat eivät meillä nouse pilviin ja samalla laatu pysyy tasaisena.

JENKKISÄNKY

Sarjaan kuuluu jenkkisänky, johon käyvät kaikki Belluksen kahdeksan päätyvaihtoehtoa. Asiakas voi valita mieluisensa päädyn.
– Päädyn merkitys on viime vuosina kasvanut. Ihmiset sisustavat makuuhuonetta aiempaa enemmän, myös pääty- ja arkkupenkkien myynti kasvaa koko ajan. Belluksen valtti on oma tehdas, jossa tuotteet verhoillaan alusta asti itse. Verhoilukankaita on noin 60 erilaista ja kutakin saa noin viidessä eri värissä, joten vaihtoehtoja on yli 300.
– Uskon, että niistä löytyy sopiva verhoilu vaativammallekin sisustajalle. Pystymme kohtuuhinnalla tarjoamaan sekä teknisesti räätälöidyn sängyn että verhoilemaan sen vielä täysin asiakkaan toiveiden mukaan.
Galaxyn jenkkisänky on skandinaavista muotoilua, siinä on tosi matala alarunko ja korkeat jalat.

SÄÄTÖSÄNKY

Säätösänkyjen myynti kasvaa myös kovaa vauhtia ja tähän Vuohijoella on luonteva selitys.
– Yhä useampi tekee läppärillään töitä iltaisin kotona. Säätösängyn päädyn voi nostaa lähes istuma-asentoon, jolloin työnteko on ergonomisestikin mukavaa. Toki sängyn pää- ja jalkapäätyä säätämällä saa säädettyä itselleen mukavan asennon television katselua tai lukemista varten.
– Myymme säätösänkyjä paljon myös iäkkäille ihmisille, sillä kun päädyn nostaa vähän ylemmäs, sängystä on helpompi nousta ja siihen on myös helpompi käydä makuulle.
Säätösänky on hyvä myös silloin, jos kärsii närästyksestä. Kun koko ylävartalon saa nostettua vähän ylemmäs, se estää vatsahappojen nousun ylös suuhun.

Milloin patja pitäisi vaihtaa uuteen?

On normaalia, että patja vanhetessaan menee lommoille. Erityisesti alaselän alueelta patja voi painua näkyvälle kuopalle.
– Jos alaselkä kipeytyy yöaikaan, se on merkki siitä, että patja on nukuttu tiensä päähän. Se ei enää tue lantiota kuten pitäisi, toteaa Belluksen Veli Vuohijoki.
– Kun näin tapahtuu, olisi tietysti aika ostaa uusi patja. Suomalaiset uusivat patjojaan harvoin. Laadukkaan patjan pitäisi kestää kymmenen vuotta. Patjojen hintahaitari on huima: parisängystä voi joutua maksamaan mitä tahansa 200-20 000 euron välillä.
– Kahdella tuhannella eurolla saa ja pitää saada jo hyvä, laadukas parisänky.

Artikkeliin liittyviä tuotteita

.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......