Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Alinan ja Joonaksen ihastuttava koti

Alinan ja Joonaksen ihastuttava koti

Alinan ja Joonaksen ihastuttava koti

Vuoden 2018 Miss Suomi Alina Voronkova ja jääkiekkoilija Joonas Hurri ovat kotiutuneet uuteen asuinympäristöön loistavasti. Takana on kaksi kuukautta asumista ensimmäisessä yhteisessä omistusasunnossa. Aiemmin pariskunta on asunut Lahdessa ja eri puolilla maailmaa Joonaksen työn takia.

– Tämä on ihan luksusta. Meillä on kaksi tilavaa huonetta, iso parveke ja jopa sauna. Kun muutin Helsinkiin missivuonna, asuimme 17 neliön yksiössä, Alina nauraa.

– On ihanaa, että vihdoin meillä on oma koti, missä olemme voineet toteuatta omia sisustusideoitamme ihan vapaasti. Tätä ennen olemme asuneet ahtaasti opiskelija-asunnoissa tai väliaikaisesti jossain kämpissä, joissa on menty sisustuksessa budjetti edellä. Nyt saatoimme valita mieluisia kalusteita, Alina ja Joonas toteavat.

PITKÄ TIE MISSIKSI

Alinan veri on aina vetänyt esiintymään.

– Olin 11 vuotta mukana nuorisoteatterissa ja halusin jatkaa jotenkin lavaesiintymisiä sen jälkeen. Missin tehtävät tuntuivat mielenkiintoisilta.

Alina seurasi, miten Miss Suomi -kilpailut muuttuivat enemmän ja enemmän edustavuuskilpailuksi, jossa kauneus ei enää ollutkaan ainut voittokriteeri vaan yhä enemmän laitettiin painoa missin kyvylle edustaa. Se kiinnosti.

Ensimmäisen kerran Alina osallistui Miss Suomi -kilpailuihin testimielessä vuonna 2015, mutta silloin hän ei ollut omien sanojensa mukaan ollenkaan valmis. – Tajusin, että matka mahdolliseksi Miss Suomeksi oli vasta alussa.

Mutta oli hyvä käydä katsastamassa, millaisesta kilpailusta oli oikeastaan kysymys. Tuon jälkeen Alina aloitti tosissaan fyysisen ja henkisen treenaamisen kisoja varten. Vuonna 2015 hän voii Mikkelin Neito -kilpailun ja sen jälkeen hän napsi voittoja monista muista pienemmistä kauneuskilpailuista. Lopulta vuonna 2018 hänestä tuntui, että hän oli valmis yrittämään uudestaan Miss Suomi -kisoissa. – Kun soitin voittojuhlan jälkeen kruunu päässä Joonakselle Japaniin, missä hän silloin pelasi, olo oli uskomaton. 

MAAILMALLA VIETETYT VUODET

Missivuonna Alina vuokrasi silloisen Töölön-asuntonsa edes sitä näkemättä, koska joku koti piti Lahden sijaan saada pääkaupungista.

– Meillä ei ollut siinä pikkuruisessa yksiössä edes parisänkyä. Minä nukuin sängyssä ja Joonas patjalla vieressä lattialla. Roikotin kättä sängyn laidan yli, että saatoimme pitää toisiamme kädestä.

Pariskunta on asunut yhdessä moneen oeeseen myös ulkomailla, sillä Joonas pelaa ammatikseen jääkiekkoa ja on pelannut Kiinassa, Japanissa, Tanskassa, Ruotsissa ja Valko-Venäjällä.

– Kiinassa asuimme Harbin-nimisessä kaupungissa, joka on yksi Kiinan kylmimmistä kaupungeista. Siellä oli talvella -40 astetta pakkasta.

– Olimme paikkakunnalla nähtävyys, pitkinä ja vaaleina. Kun liikuimme yhdessä, ihmiset kerääntyivät ympärille ottamaan valokuvia, pariskunta nauraa.

– On ollut valtava rikkaus, että olemme voineet asua yhdessäkin eri puolilla maailmaa. Ulkomailla olon jälkeen osaa arvostaa entistä enemmän sitä, miten hyvin meillä ovat asiat Suomessa.

HYVIEN KULKUYHTEYKSIEN PÄÄSSÄ

Tänä kesänä pariskunta pääi vihdoin toteuttaa monivuotisen haaveensa omasta asunnosta. Etsinnässä oli kaksio tai kolmio mahdollisimman läheltä Helsinkiä tai hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Nykyisestä kodista pääsee nopeasti metroon ja bussiin tai omalla autolla huristaa vartissa Helsingin keskustaan. Kymmenen minuutin kävelymatkan päässä on myös meren ranta, missä Alina käy usein juoksemassa.

– Joonaksen toivelista oli lyhyempi, minä toivoin, että asunnossa olisi myös parveke, sauna ja ettei se olisi pohjakerroksessa.

Alinan toiveet ovat uudessa kodissa toteutuneet. Kodista löytyy valtavan kokoinen parveke, joka on osittain lasitettu – kesällä se toimi hyvin työhuoneena. Asunnossa on myös sauna.

– Toivoimme myös, että olohuone ja keittiö olisivat yhtä avointa tilaa ja sekin on tässä toteutunut. Ihastuimme tähän pohjapiirustukseen ja asunto oli hyvässä kunnossa.

Talo on rakennettu vuonna 2012 ja edelliset asukkaat olivat pitäneet sitä hyvänä.SKANDINAAVISTA TYYLIKKYYTTÄ

Alinalle ja Joonakselle oli itsestään selvää, että uuteen kotiin hankitaan kalusteet Maskusta.

– Olemme aikaisemminkin asioineet Maskussa ja saaneet loistavaa palvelua. Kummankin vanhemmatkin suosittelivat Maskua. Kiertelimme muissakin liikkeissä, mutta Maskussa oli meidän makuumme paras valikoima, Alina kertoo.

– Valitsimme laadukkaita ja klassisia huonekaluja, jotka ihan varmasti miellyttävät silmää myös useamman vuoden päästä. Päädyimme siihen, että kalusteiden kannaaa olla melko turvallisen värisiä, ettei niihin kyllästy. Niitä voi sitten somistaa värikkäillä tyynyillä, verhoilla, matoilla ja koriste-esineillä.

Uuteen kotiin haluttiin maanläheisiä sävyjä, kodikkuutta, paljon puuta ja laadukkaita, kestäviä huonekaluja.

– Koska meillä ei ole ollut varsinaista yhteistä kotia tätä ennen, jouduimme ostamaan oikeastaan lähes kaikki huonekalut nyt uusina. Olin esimerkiksi pitkään unelmoinut lankkupöydästä ja nyt sain sellaisen ja ruokapöydän seuraksi löytyi mukavat tuolit, joissa on hyvä istua pitemmänkin aikaa.

Toinen pitkään muhinut idea oli arkku sohvapöydäksi.

– Koska tykkäämme reissata, tuntui luontevalta valita matka-arkku sohvapöydäksi. Ja tähän Maskun matka-arkkuun on tyylikkäästi piilotettu viinipulloteline, pariskunta kertoo.

Maailmalla vietetystä ajasta muistuaa myös sohvan päälle ripustettu iso graafinen maailmankartta.

– Valitsimme huonekalut ihan sillä filiksellä, mikä meistä tuntui hyvältä ja kodikkaalta. Käytännöllisyyttä mietimme esimerkiksi sohvassa, sillä se on levitettävä vuodesohva, missä vanhempamme voivat vuorollaan nukkua, kun käyvät Helsingissä.

JUONTAJAN JA MALLIN TÖITÄ

Missivuoden jälkeen Alina on tehnyt paljon juontajan, toimiajan ja mallin hommia. Alinan päätyö on V sport kanavalla KHL-jääkiekko-otteluiden haastatteluosuuksien hoitaminen.

– Hoidan lähetyksen sisällä olevat haastattelut sekä venäjästä suomeksi olevat tulkkaukset – olen ohjelman ainoa naiskasvo. Työhön oli monta hakijaa ja monilla muilla oli vankempi toimittajan tausta, mua minä puhun sujuvasti venäjää sekä rakastan uusia haasteita ja olen tottunut esiintymään kameroiden edessä. Ja onneksi Joonas saattoi syventää tietämystäni jääkiekosta. Alina haastattelee pelaajia venäjäksi ja kääntää haastattelut saman tien katselijoille suomeksi.

Alina on myös somevaikuttaja, instatilillä on yli 38000 seuraajaa.

– En ole ottanut seuraajamäärästä paineita, vaan tuotan sinne rentoja, itseni oloisia sisältöjä. Valitsen yhteistyökumppaneiksi yrityksiä, jotka sopivat omaan elämääni ja arvomaailmaani.