Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Hurmaannu Italian muodoista

Hurmaannu Italian muodoista

Liikutpa missä päin Italiaa tahansa, näet siellä paljon asuinrakennuksia, jotka ovat kompakteja, lämminsävyisiä ja vieraanvaraisia. Kun astut sisälle taloon, huomaat, että sisustuksessa on panostettu mukavuuteen: sohvia, nojatuoleja ja raheja löytyy useita.

Samanlaiseen olohuoneen vaikutelmaan voit törmätä syyskuussa Helsingin Messukeskuksessa järjestettävillä Habitare-messuilla. Maskun Kalustetalolla on siellä muun muassa Pohjanmaan Kalusteen kanssa yhteistyössä toteutettu osasto, josta löytyy kestosuosikkeja ja syysmalliston uutuuksia jokaiseen makuun.
– Esittelemme Habitaressa uusimmat sohvamallimme Leccon, Materan ja Firenzen. Ne ovat saaneet inspiraationsa Italiasta nimeään myöten. Toivomme, että pohjanmaan® laatu ja design puhuttelevat messukävijöitä. Olisi hienoa saada kävijät innostumaan sisustamisesta kestävillä ja laadukkailla kalusteilla, Pohjanmaan Kalusteen myyntijohtaja Markku Kahila kertoo.

Habitare on suurin suomalainen huonekalu-, sisustus- ja designtapahtuma. Messuilla esitellään uusia ja innovatiivisia tuotteita, joita kuluttajamyynnissä ei välttämättä vielä ole, sekä annetaan maistiaisia maailmanlaajuisista sisustusilmiöistä.
– Suosittelen Habitare-messuilla vierailua kaikille sisustamisesta kiinnostuneille ja uutta ilmettä kotiinsa kaipaaville. Se on kalustealan päätapahtuma, joten Masku on vahvasti mukana siellä peräti kolmella eri osastolla. Esittelemme Habitaressa tänäkin vuonna näyttäviä sisustuskokonaisuuksia sekä kiinnostavia väri- ja materiaaliyhdistelmiä erinomaisia messutarjouksia unohtamatta, Maskun Kalustetalon ostojohtaja Tony Eronen vinkkaa.

PEHMEÄN YLELLISTÄ

Välimerellisistä vaikutteista huolimatta kotimaisen designin arvostus säilyy, ja suomalaiset hankkivat kotiinsa ekologisesti kestäviä kalusteita. Pohjanmaan Kalusteen uutuussohvien kohdalla kompromisseja ei tarvitse tehdä, sillä heidän tuotteensa valmistetaan aina kestävän kehityksen arvojen mukaisesti.
– Vaikka olemme perinteinen suomalainen huonekaluvalmistaja, seuraamme aktiivisesti maailman sisustustrendejä ja poimimme niistä kiinnostavimmat elementit osaksi mallistoamme. Syysmallistoa varten otimme mallia italialaisista ja panostimme sohvien istumaan kutsuvaan ulkonäköön ja pehmeän ylelliseen istuintuntuun, Kahila taustoittaa.

Habitare-messuilla tai Maskun Kalustetalon liikkeessä pohjanmaan® uutuussohvia katseleva todennäköisesti ajattelee, että tuon sohvan täytyy olla mukava istua. Niiden ylelliset nahka- ja kangasverhoilut ja näyttävät yksityiskohdat vangitsevat katseen. Ajattoman ulkonäön lisäksi suunnittelussa on huomioitu kodin keskeisen kalusteen käytännöllisyyden tarve.
– Esiteltävissä sohvissa on matalahkot selkänojat, minkä vuoksi ne voidaan sijoittaa myös keskelle huonetta. Samoin korkea maavara helpottaa siivoamista. Valitsimme yksityiskohdiksi esimerkiksi koristeelliset verhoilusaumat ja verhoilun sisäänvedot, jotka korostavat istuin- ja selkäosan muhkeutta, Kahila perustelee.

SELÄTÄ KIIRE

Pohjois-Italiassa on mahdollista päästä nauttimaan samanaikaisesti sekä jylhästä vuoristomaisemasta että upeasta järvinäkymästä. Yksi tällainen paikka on Lecco, noin 50 000 asukkaan kaupunki, joka sijaitsee Bergamon Alppien lähettyvillä Comojärven rannalla. Lecco tunnetaan rauhallisesta keskusta-alueestaan ja kauniista rantabulevardistaan. Pohjois-italialaiset elävät usein kiireistä elämää, mutta Leccossa aikaa varataan myös rentoutumiseen.

Pohjanmaan Kalusteen Lecco-modulisohva yhdistelee istuinrungon vuoristomaista ryhdikkyyttä siroihin kromijalkoihin ja järvenpehmeisiin verhoilupintoihin. Rentoa vaikutelmaa korostaa sen Nature-nahkaverhoilu, joka on erityisen pehmeä, luonnonmukainen ja kestävä valinta. Suksimalliset jalat muistuttavat Pohjois-Italian lumisesta talvesta.
– Leccon erikoisuutena ovat hieman perinteisestä poikkeava jalkaratkaisu, pelkistetyt verhoilulliset yksityiskohdat sekä kompakti koko. Se sopii moneen tilaan, matalan selkänojansa ansiosta myös keskelle huonetta. Laadukkaat valmistusmateriaalit varmistavat sen, että sohva säilyttää ryhtinsä vuodesta toiseen, Kahila kuvailee.

VAIKUTA JA VIIHDY

Keski-Italian Toscanan maalauksellisen maiseman äärelle hakeutuvat ainakin kaikki kuvataiteen ystävät. Kukkuloiden keskellä kohoaa taiteen pääkaupungiksi kutsuttu Firenze, jossa on kasvanut ja elänyt useita taidevaikuttajia. Yksi Firenzen merkittävimmistä näh- tävyyksistä on kaupunkia halkovan Arno-joen ylittävä keskiaikainen Ponte Vecchio-silta. Sillalta löytyy useita kultasepänliikkeitä, ja sen katutason yläpuolella kulkee taiteentäyteinen Vasarin käytävä. Firenzeläiset ovat tilankäytön mestareita myös sisustaessaan pieniä kaupunkiasuntojaan.

Samaan tapaan pohjanmaan® Firenze-sohva näyttää elegantin sirolta, mutta vie yllättävän vähän tilaa. Sitä on helppo yhdistellä olohuoneen muiden kalusteiden kanssa sen selkeän muotokielen ansiosta. Sohvan taiteellista puolta edustavat sen kaarevat käsinojat ja alaspäin kapenevat puikkojalat.
– Firenze on hyvä vaihtoehto pienempään asuntoon, jossa säästellään neliöitä, muttei haluta tinkiä tyylikkyydestä. Koostaan huolimatta siinä on tilava istuttavuus, sillä kapea käsinoja ei kuluta ylimääräistä tilaa. Ylellisen pehmeä nahkaverhoilu tekee istumisesta viihtyisää ja antaa sohvalle hienostuneen vaikutelman, Kahila kertoo.

LUO OMA KEITAASI

Eteläisessä Italiassa elämään suhtaudutaan yleensä rennosti. Basilicatan maakunnassa sijaitsee yksi maailman vanhimmista kaupungeista, Matera, jossa arvioidaan olleen asutusta jopa 10 000 vuoden ajan. Sammaloituneissa kivitaloissa ja kallioon koverretuissa luola-asumuksissa aika vaikuttaa pysähtyneen kokonaan. Alueen maasto on pääosin kuivaa ja vuoristoista. Jyrkkien rinteiden välistä pilkottaa keidas, jossa paikalliset ja turistit käyvät virkistäytymässä.
– Matera-sohva on ylellistä loikoilua varten luotu syväistuiminen ja reilusti pehmustettu olohuoneen keidas, jonne on mukava käpertyä raskaan päivän jälkeen. Se sopii pehmeän istuintuntunsa ansiosta sekä lyhyelle että pitkälle istujalle, Kahila tiivistää.

Kevyeen ja ilmavaan runkoon tuo ryhdikkyyttä Materan pitkänmalliset selkätyynyt, jotka ottavat istujan välittömästi samettiseen syleilyynsä. Sohvalla mahtuu makoilemaan hyvin. Siro mutta kestävä rakenne takaa sen, että sohva kulkee luontevasti mukana kodista toiseen ja sukupolvelta toiselle.

LUKSUSTA ISTUINMUKAVUUTEEN

Erosen mukaan sohvaostosta suunnitellessa on tärkeää ottaa huomioon ulkonäön lisäksi myös huonekalun mitat ja rakenne sen mukaan, minkä kokoiseen tilaan sohva tulee ja mihin kohtaan huonetta se sijoitetaan. Lopullinen valinta tehdään materiaaleja tunnustelemalla ja istumalla.
– Sohvalla istuen ja makoillen vietetään paljon aikaa useiden vuosien kuluessa. Siksi sen valintaan kannattaa varata kunnon tovi, jotta istuintuntuman ja muiden ominaisuuksien kanssa tulee tutuiksi, Eronen muistuttaa.

Pohjanmaan® Maskulle suunnittelemat Lecco, Matera ja Firenze ovat hyviä esimerkkejä sohvista, joissa on panostettu erityiseen luksukseen istuinmukavuudessa. Sohvan suunnitellussa rungon mitat, istuin- ja selkäkulmat, pehmustemateriaalien paksuudet ja laatu vaikuttavat kaikki siihen, millainen lopputuloksesta tulee.
– Tietenkin kokonaisuus pitää vielä kruunata ylellisellä pintamateriaalilla, jonka laatu, ulkonäkö ja tuntu on käyttötarkoitukseen sopiva ja ostajalle mieluinen. Mallistomme on räätälöitävä ja tarjoamme runsaasti lisävarusteita, joilla kokonaisuuksia pystytään maustamaan ja toiminnallisuutta lisäämään, Kahila vinkkaa.

Sohvien valinnaisiin lisävarusteisiin lukeutuvat manuaaliset tai sähköiset recliner-mekanismit, usb-latausasemat, käsinojiin integroidut audiojärjestelmät, vuodemekanismit, erilliset niskatukityynyt ja sohvan istuimelle asennettavat välikäsinojat. 

 

SYKSYN 2018 SISUSTUSTRENDIT

1. Vahvat luonnonvärit

Musta ja valkoinen ovat varmoja värivalintoja tänäkin syksynä. Niiden rinnalla nähdään paljon harmaan eri sävyjä, kuten hiilenharmaata ja hopean vivahteita. Tehosteväreinä käytetään saviruukun punaista terrakottaa sekä murrettua tummansinistä ja vihreää. Sopiva väripaletti löytyy Italian syksyisestä luonnosta.

2. Materiaalit palaavat luontoon

Laadukkaat kalusteet on tarkoitettu kestämään aikaa ja kulutusta. Pitkäkatseinen sisustaja luottaa luonnon omien materiaalien voimaan ja valitsee kauniisti patinoituvan luonnonnahan ja suomalaisen puun kotinsa sydämeksi. Kotimaassa valmistettu sohva pienentää hiilijalanjälkeä merkittävästi.

3. Jalalla koreaksi

Poikkeavan malliset ja väriset jalat rikkovat kiinnostavalla tavalla syksyn uutuussohvien klassisia piirteitä. Pelkistettyyn tyyliin sopivat puikkojalat ovat korkeita ja kapeita. Ne kapenevat hillitysti lattiaa kohden. Erikoisempaa ilmettä hakeva valitsee sen sijaan suksijalat, joissa voi leikitellä eri metalliväreillä.

4. Pyöristä mukavaksi

Pimenevät illat ovat parasta aikaa käpertyä pehmoiseen sohvannurkkaan. Reilusti topattuihin ja pyöristettyihin käsinojiin on mukava nojata. Samoin selkätyynyt ovat nyt erityisen muhkeita. Ylellisyyden tuntua luo samettinen verhoilu, joka on yksi nopeimmin kasvavista trendeistä.