Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Kakkoskoti kaupungista

Kakkoskoti kaupungista

Kakkoskoti kaupungista

Suuret hyvin hoidetut nurmialueet reunustavat korkeuksiin kohoavia kerrostaloja Turun Petreliuksen kaupunginosassa. Isot piha-alueet ovat muisto 1970-luvun väljästä rakentamisesta. Luonto on läsnä, hyvät ulkoilumahdollisuudet vieressä ja palvelut lähellä.

1974 valmistuneen kerrostalon kuudennessa kerroksessa on valoisaa ja avaraa. Suurista ikkunoista siivilöityvä valo korostaa kauniisti juuri remontoidun asunnon uusia ja puhtaita pintoja. Kerrostalon 60 neliön kokoinen päätyasunto on Eila ja Esko Heinosen uusi kaupunkikoti.

MAALTA KAUPUNKIIN

Eila ja Esko Heinonen ovat viihtyneet Paraisilla meren rannalla olevalla vapaa-ajan asunnollaan vuosia. Eläkkeellä olevalla pariskunnalla riittää puuhaa pihamaalla ja maalaismaisemissa ulkoillessa, mutta syksyn pimeät ja pitkät illat saivat Eilan kaipaamaan kaupunkiin ihmisten pariin. 

– Kaupungin ulkopuolella syksyn pimein aika on raskasta. Koska aurinko laskee aikaisin, illat ovat pimeitä ja pitkiä. Kaipasin kaupunkiin, jossa tekemistä löytyy vuoden pimeimpäänkin aikaan muun muassa käymällä elokuvissa, konserteissa tai kävelyllä kauniissa Aurajokirannassa. Kaupunkiasunto on myös vanhuuden turva, Eila kertoo. 

Eila ja Esko etsivät sopivaa asuntoa muutaman vuoden ajan. Kahden huoneen ja keittiön käsittävä asunto löytyi tämän vuoden alussa Petreliuksen asuinalueelta, noin neljän kilometrin päässä Turun keskustasta. Asuinalue oli tuttu entuudestaan, sillä pariskunta asui samalla alueella ennen eläkkeelle jäämistään. Mieluisan sijainnin lisäksi kerrostaloyhtiössä oli kaikki isoimmat remontit jo tehty. Pintaremontilla asunnosta saatiin omaa makua miellyttävä. 

– Pääsimme katsomaan yhtiössä olevaa samanlaista asuntoa, josta saimme inspiraatiota tämän asunnon remontteihin. Sieltä nappasimme idean keittiön ja olohuoneen välisen seinän purkuun sekä keittiön väritykseen. Haaveilin valkoisesta keittiöstä ja pidin kovasti naapurissa olleesta valkoisesta keittiöstä mustalla työtasolla. Esko ehdotti, että vaihdetaan värit meidän tulevassa keittiössä toisinpäin eli mustat ovet ja valkoinen työtaso. Näin teimme ja olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen, Eila kertoo. 

Eila ja Esko tekivät lähes kaiken remonttiin liittyvän itse. Ammattilaisiin turvauduttiin keittiön ja lattian osalta. 

SELKEITÄ LINJOJA

Virtaviivaisuutta, vaaleita pintoja, mustaa ja ripaus romantiikka. Eilan ja Eskon kodissa on rauhallinen tunnelma. Seinät kaipaavat vielä tauluja, mutta muutoin koti on haluttu pitää minimalistisena. 

Eila kertoo pitävänsä selkeästä skandinaavisesta sisustustyylistä ja vaaleista väreistä. Esko puolestaan tykkää väreistä, mutta kompromissiin on kuitenkin päästy. Vaaleita pintoja on helppo värittää sisustustekstiilien, -esineiden ja kukkien avulla. Kodin sisustus on suunniteltu ajattomaksi ja lähes kaikki kalusteet hankittu Maskun Kalustetalosta.

– Olin kuin lapsi karkkikaupassa valitessamme asuntoon sopivia kalusteita. Harvoin sitä tulee hankittua kaikkea kerralla, naurahtaa Eila.

– Ja Maskun toimivat kotiinkuljetus- ja kasauspalvelut viimeistelivät hankintakokemuksen, Esko lisää. 

Suuri Option-kulmasohva hallitsee olohuonetta. Eila kertoo halunneensa ensin kaksi erillistä sohvaa, mutta on nyt tyytyväinen kulmasohvan omistaja. Kulmasohvassa riittää tilaa useammalle istujalle ja erillinen rahi toimii tarvittaessa laskutasona tai lisäistuimena. 

Säilytystilaa pientavaroille tarjoavat television alla olevat Vuono-tv-tasot kaksin kappalein sekä eteisessä mittojen mukaan tehty musta Inari-senkki.

– Keittiön ja olohuoneen avaaminen yhdeksi isoksi tilaksi oli todella hyvä ratkaisu. Nyt ruokapöydälle tuli isompi tila. Kun keittiön ovet ja lattia ovat mattapintaisia, kiiltovalkoinen Block-ruokapöytä mustilla North-ruokatuoleilla tuo mukavasti kontrastia sisustukseen. Pöydän keskellä oleva jalka, jonka sisällä säilyy pöydän jatkopala, on tyylikäs ja käytännöllinen. Kun pöydänjalka on keskellä eikä pöydän kulmissa, mahtuu pöydän äärelle enemmän tuoleja, Eila toteaa. 

Makuuhuoneessa levolliset ja rentouttavat unet takaavat kotimaiset Fly -moottorisängyt. Patjaosa koostuu korkeakimmoisesta tukivaahdosta sekä viskoelastisesta päämateriaalista, joka pitää nukkujan vartalon tuettuna ja vähentää siihen kohdistuvaa painetta.

MIELEKÄSTÄ ASUMISTA

Rauhallisella asuinalueella olo on kuin lintukodossa. Liikenneyhteydet ovat hyvät Turun keskustaan, ruokakauppa löytyy vierestä ja matka Eilan ja Eskon Paraisten-kotiin kestää autolla vain puolisen tuntia. 

– Koti on juuri sopivan kokoinen meille kahdelle ja meidän tarpeillemme. Nummelassa asuvat lapsenlapsemme ovat yläkouluikäisiä. Heidän kasvaessaan Ruisrockit ja muut kesätapahtumat alkavat varmasti kiinnostaa. Saattaa olla, että kaupunkimummola on vielä kovassa käytössä tulevina vuosina, Eila naurahtaa. 

Keittiön ikkunasta näkyy viereisen uimahallin sisäänkäynti. Eila tuumii, että syksyn saapuessa hän taitaa aloittaa uimisen pienen tauon jälkeen. Kesällä kaupunkikoti on vähäisemmällä käytöllä, mutta syksyn pimeiden iltojen saapuessa käyttöaste tulee kasvamaan. 

– Tästä tuli todella kiva kaupunkikoti. Uskon, että tulemme viihtymään hyvin, Eila sanoo. 

 

Tämän kodin tyylin tekevät:

HILLITTY HARMONIA
Vaaleat värisävyt toistuvat kodin jokaisessa tilassa antaen rauhallisen pohjan sisustukselle.

SKANDINAAVINEN SELKEYS
Virtaviivainen, selkeä ja minimalistinen sisustustyyli on arvostettua ja ajatonta. 

VÄRIKKÄÄT YKSITYISKOHDAT
Kodin ilmettä on helppo muuttaa tekstiileillä. Värikkäät tyynyt ja verhot piristävät vaalean kodin ilmettä.

RIPAUS ROMANTIIKKAA
Hempeät värit, kynttilät ja koukeroiset kynttilänjalat luovat romanttista tunnelmaa.