Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Kesä maistuu pihalla

Kesä maistuu pihalla

Kesä on parhaimmillaan, kun tuntee varpaidensa alla pehmeän nurmikon ja aurinko loistaa aamukahvikaverina.

Ilmavuus ja valoisuus ovat myös kesän 2016 pihakalusteiden trendejä. Ostopäällikkö Ville Vuohijoki Maskun Kalustetalosta kertoo värimaailman vaihtuvan tummasta ja harmaasta vaaleisiin, luonnonvärejä jäljitteleviin sävyihin. Materiaalina on edelleen usein polyrottinki, mutta nyt se valitaan aidon rottingin värisenä.
– Myös aito tiikki on nousussa. Näyttävän kokonaisuuden saa, kun yhdistää massiiviset tiikkiryhmät ja laadukkaat polyrottinkituolit.

Hyvälaatuiset kesäkalusteet kestävät pitkään, kun ne varastoi oikein. Uutta ilmettä pihakalusteisiin saa hankkimalla värikkäät pehmusteet tai varjon. Ruokailuryhmän ympärille voi rakentaa myös paviljongin.

 

RUOKAILURYHMÄT AINA SUOSIOSSA

Ruokailuryhmät kuuluvat suomalaiseen kesään ja pihaan. Kun lämpömittari on kivunnut yli viidentoista lämpöasteen, kannetaan ulos pöytä ja tuolit. Ruokailuryhmien rinnalle terasseille ja parvekkeille ovat viime vuosina tulleet polyrottinkiset sohvaryhmät. 
– Nyt yhdistetään kulmasohva ja tavallista sohvapöytää korkeampi ruokapöytä. Suomalaiset tykkäävät grillata ja syödä ulkona, joten ruokailuryhmillä on aina kysyntää. 

Vuohijoki suosittelee miettimään kesäkalusteita hankittaessa, millaiseen tilaan ja tarpeeseen ne tulevat.
– Ei kannata tukkia terassia tai parveketta liian isolla ryhmällä. Pieneen tilaan kannattaa hankkia apupöytä, jonka voi ruokailun jälkeen siirtää sivummalle. Myös taittuvat pöydät ja tuolit ovat käteviä pienissä tiloissa. Parvekkeelle ja miksei muuallekin sopivat pinottavat tuolit, joita otetaan tarvittaessa käyttöön.

Kun tilaa on runsaammin, voi valita jatkettavan ruokapöydän, joka kasvaa ruokailijoiden määrän mukaan. Jatkopala säilyy kätevästi pöydän alla.
– Terasseilla saattaa olla paljonkin tilaa, joten niille sopivat kokonaisuudet, joissa on kulmasohva löhöilyyn, nojatuolit ja rahit. Pöytä voi tosiaan olla ruokapöytä, tai jos tilaa on runsaasti, kannattaa löhöilyryhmä ja ruokailuryhmä koota erikseen.

MUKAVIA JA HELPPOHOITOISIA

Ruokailuryhmissä suositaan helppohoitoisia materiaaleja, kuten easywood-muovia. Lasinen pöydänkansi on helppo pitää puhtaana. Pöytäryhmän voi koota myös itse. Esimerkiksi parvekkeelle saa mukavaa ilmettä, kun puisen pöydän ympärille kerää polyrottinkiset tuolit.

Kesäkalusteiden uudet materiaalit eivät nykyään vaadi niin paljon huoltoa kuin esimerkiksi perinteiset kovapuukalusteet. 
– Polyrottingin ja muiden muovi- ja alumiinirakenteisten kesäkalusteiden suosion yksi syy on niiden helppohoitoisuus. Niitä ei tarvitse huoltaa lähes lainkaan.

Kesäkalusteiden huoltoon on tarjolla hyviä tuotteita, joiden avulla työ sujuu nopeasti.