Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Koti kolmelle

Koti kolmelle

Koti kolmelle

Vasta valmistunut lautaverhoiltu omakotitalo paistattelee päivää kevätauringossa. Maskussa, Kajamon asuinalueella sijaitsevan talon pihalla on hiljaista. Valkoiseksi maalattu Kastelli-koti odottaa vielä asujiaan.

Ulkoilusta ja omasta rauhasta nauttiville talon sijainti on mitä mainioin. Kauniilla metsäisellä asuinalueella sijaitsevan talon vierestä löytyy loistavat lenkkeily- ja ulkoilumaastot. Lähietäisyydellä sijaitsee myös mm. uimaranta, Linnavuoren upeat näköalat sekä golf-kenttä. Palveluiden pariin on lyhyt matka. Maskun keskustaan matkaa kertyy noin 5 kilometriä ja Turkuun reilu 10 kilometriä.

KOMPAKTIN KOKOINEN

Suorakaiteen mallisesta talosta löytyy tilaa 92 asuinneliön verran. Valo ja avaruus on otettu tiloja suunniteltaessa huomioon. Olohuone ja keittiö ovat yhtä suurta tilaa, jota kehystää lattiaan asti ulottuvien ikkunoiden rivi, tuoden luonnonvalon sisälle asuntoon. Vino sisäkatto luo avaruutta entisestään valoisaan tilaan. 

Olohuoneen ja keittiön vierestä löytyy kolme makuuhuonetta. Kompaktin kokoiset huoneet on sijoitettu perätysten talon yhdelle sivulle. Asuntoon kuuluu lisäksi myös erillinen kodinhoitohuone, wc sekä mukavan kokoinen kylpyhuone saunalla varustettuna. Tilat on jäsennelty hyvin eikä hukkaneliöitä juurikaan ole. 

HUOLELLA SUUNNITELTUA

Pienessä kodissa asukkaat ovat aina lähellä toisiaan. Kun ylimääräisiä neliöitä ei ole, on tilojen suunnittelussa huomioitava käyttötarkoituksen monipuolisuus. Uudiskohteen sisustus on suunniteltu kuvitteellisesti kolmihenkisen perheen tarpeille, kahdelle aikuiselle sekä yhdelle teini-ikäiselle lapselle. Talon kolmesta huoneesta yksi on sisustettu työ-/vierashuoneeksi, johon voi vetäytyä halutessaan omaan rauhaan. Kaksi muuta huonetta ovat makuuhuoneina.

 Kodin sisustusmateriaaleina on käytetty tammea, nahkaa, samettia ja mustaa metallia. Musta luo ryhdikkyyttä muutoin vaaleaan asuntoon. Asunto on sisustettu Maskun Kalustetalon tuotteilla. Sisustussuunnittelusta on vastannut Maskun Design&Deveploment Manager Kaisa Sukari-Salonen.
 - Uuden asunnon sisustusta suunniteltaessa sai innostua ja inspiroitua. Sain laittaa ajatukset lentoon! Lähdin hakemaan asuntoon luonnonläheistä ja persoonallista tunnelmaa. Tummia värejä piristin ripauksella keltaista ja vihreää, Kaisa kertoo.

Kodin sisustus väreineen ja materiaaleineen yhdistyy kauniisti keskenään.  

 

PEHMEYTTÄ JA PYÖREITÄ MUOTOJA

Olohuoneessa tummanharmaa samettinen Savona-sohva houkuttelee istahtamaan ja nauttimaan kevään valosta. Suuria ikkunoita ei haluttu peittää, joten sohva on sijoitettu poikittain keskelle huonetta. Sohvan syleilyssä on mukava katsella ulos omalle pihalle. Pyöreät sohvapöydät viehättävät keveydellään ja peilaavat hauskasti pinnalle asetetut tavarat.
- Kolmen istuttava sohva on mukavan kokoinen ja kevyen oloinen. Materiaali on samettia, joka shiftaa kauniisti valossa. Sohva on ihanan pehmeä ja lämmin, ja siihen on helppo yhdistellä muita materiaaleja, kertoo Kaisa.

Sohvan lisäksi olohuoneeseen on sijoitettu kaksi Havanna-lepakkotuolia. Tuolien verhoilu on tikattua vintage-nahkaa. Kevyitä tuoleja on helppo siirrellä tarpeen vaatiessa. 

Makuuhuoneissa Permafitin pehmeät vuoteet takaavat hyvät yöunet. Erillisestä työ-/vierashuoneesta löytyy siro Daybed-vuodesohva rentoon oleskeluun. Skandinaavisen tyyliin muotoiltu kevyt päivävuode on käytännöllinen vaihtoehto perinteiselle sohvalle sen toimiessa sänkynä yövieraille.  

AIKAA YHDESSÄOLOLLE

Olohuonetta ja keittiötä jakava ruokailutila on kodin suuri sydän. Suuren ruokapöydän ääressä mahtuu syömään ja viettämään aikaa isommallakin porukalla. Yhdessäolo on vahvassa roolissa kodin oleskelutiloissa.
- Massiivitammipöytä tuo lämpöä ja kodikkuutta muutoin vaaleaan kotiin. Pöytä kestää aikaa ja sen pinnan voi halutessaan hioa ja vahata tai öljytä. Selkänojallisissa pehmustetuissa tuoleissa on mukava istua pidemmänkin aikaa ruuan ja hyvien keskustelujen parissa. Tuolit on helppo pitää puhtaana ja tumma väri on armollinen, mikäli vahinkoja sattuu, toteaa Kaisa.

Ruokapöydän päällä koreileva Hero-kattovalaisin luo modernia tunnelmaa, on näyttävä katseenvangitsija ja tuo ripauksen persoonallisuutta sisustukseen. Valaisin myös rytmittää tilaa mukavasti. 

 

OMAAN MAKUUN

Koti on paikka, jossa vietetään aikaa yksin ja yhdessä. Rentoudutaan työ- ja koulupäivien jälkeen sekä nautitaan rauhasta ja omasta tilasta. Koti tulisikin sisustaa oman elämäntyylin mukaan. Kaisa Sukari-Salonen antaa muutaman hyvän vinkin kodin sisustajille.
- Tee kodistasi juuri sinun persoonallesi sopiva. Kaiken perusta on toiminnallisuus, laatu ja muotoilu. Laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin kannattaa aina satsata. Pidä jokin punainen lanka läpi koko asunnon. Esimerkiksi sama sävymaailma auttaa pitämään tilan yhtenäisempänä, Kaisa sanoo.