Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Lastenhuone aikuistuu

Lastenhuone aikuistuu

Monissa kodeissa mietitään, miten kodista pois muuttaneen lapsen huoneen voisi sisustaa muuhun käyttöön. Ehkäpä aikuinen lapsikin viihtyy kotona vieraillessaan paremmin mukavassa vierashuoneessa kuin teiniajan kammiossaan.

Sisustussuunnittelija Anu Kämppi kertoo, että pienikin lastenhuone muuntuu helposti esimerkiksi vierashuoneeksi, työhuoneeksi tai tv-huoneeksi. Aluksi kannattaa maalata seinät uudelleen. Värimaailmaksi kannattaa suunnitella harmoninen kokonaisuus. Vanhoista kalusteista voi säästää jotain ja uudistaa nekin maalaamalla. Muutostyöhön  ryhtyessä tulee ensin selvittää, millaiseen käyttöön huone tulee, millaisia kalusteita sinne tarvitaan sekä se, miten ne mahtuvat tilaan.

 

1 MITEN MUUTAN LASTENHUONEEN TYÖHUONEEKSI?
 

Värimaailma on hyvä rauhoittaa lasten jäljiltä. Runsaat värit eivät sovi työhuoneeseen, jossa täytyy pystyä rauhoittumaan ja keskittymään työskentelyyn. Työhuoneen on hyvä olla viihtyisä, käytännöllinen ja siisti, Anu kertoo. – Kalustuksen lähtökohtana on työpöytä, hyvä työtuoli ja kirjahylly. Valaistukseen tarvitaan yleisvalon lisäksi työvalo. Työpöytää valitessa tulee miettiä, tarvitaanko sitä vain kannettavalle tietokoneelle, vai tarvitaanko pöytätilaa enemmän esimerkiksi piirtämiseen. – Kirjahylly on sopiva mapeille ja papereille sekä tavaroille, jotka tulee nopeasti saada esille. Ovellinen kirjahylly on loistava, silloin tavarat eivät näy ja pöly pysyy poissa. Liukuovellinen säästää tilaa. Mappeja varten pitää kirjahyllyn syvyyden olla riittävä.

VINKKI:

– Suosittelen työhuoneeseen Ainola-sarjan kirjahyllyjä, koska niissä on tilaa säästävät liukuovet. Jos haluaa samaa sarjaa työpöydän, lipaston ja kirjahyllyn, ovat Gisa-sarjan tuotteet tyylikkäitä. Bjökman-sarjassa on kirjoituspöydän lisäksi kirjahyllyvaihtoehtoja esimerkiksi kipattavalla ovirakenteella.

 

2 MITEN MUUTAN LASTENHUONEEN TV-HUONEEKSI?
 

Television katselu ja musiikin kuuntelu on hyvä keskittää yhteen paikkaan. Kun hyvän tv-tuolin viereen asettaa jalkavalaisimen, saa siitä samalla lueskelunurkkauksen. Tv-huoneessa voi television lisäksi olla kotiteatterijärjestelmä. Riittävä määrä istumapaikkoja saadaan sohvan ja parin tuolin avulla, Anu vinkkaa. – Huonekalujen sijoituksen määrää television koko suhteessa katselukulmaan ja etäisyyteen. Valaistuksessa on tärkeä, että hyvä yleisvalo voidaan himmentää tunnelmalliseksi tv:n katselua varten. On tärkeää, etteivät valot heijastu tv-ruudusta. – Tuolissa pitää saada hyvä ja mukava asento, etteivät jäsenet puudu. Esimerkiksi pyörivät tv-tuolit ovat käteviä.

VINKKI:

– Stressless-sarjan kaikki tuolimallit sopivat tv-huoneeseen. On hyvä testata itselle sopivin malli. Tuoleissa on eri kokoja, joten mittasuhteiltaan paras ja mukavin tuoli löytyy kokeilemalla. Oma suosikkini on linjakas ja tyylikäs, valkoisella nahalla päällystetty Blues. Se sopii myös moderniin sisustukseen.

 

3 MITEN MUUTAN LASTENHUONEEN VIERASHUONEEKSI?
 

Vierashuoneen koolla ei ole merkitystä, kunhan sinne mahtuu vierasvuode. Vierashuoneesta saa viihtyisän yhtenäisellä värimaailmalla sekä tekstiileillä. Suosittelen harmonista värimaailmaa eli ei voimakkaita värejä. Huoneen tulee olla rauhallinen paikka, koska sitä käyttävät iältään ja maultaan erilaiset ihmiset, Anu täsmentää. – Vierashuoneen  kalusteiksi kannattaa valita monipuolisia ja helppokäyttöisiä huonekaluja. Vierashuoneessa kannattaa välttää allergisoivia materiaaleja. Vaikka itsellä ei olisi allergioita, saattavat vieraat olla allergisia. –Vierashuoneeseen valitaan sängyksi yleensä vuodesohva, koska sitä voidaan käyttää istuimena, kun vuodetta ei tarvita. Lisäksi siellä on hyvä olla hyllykkö sekä pieni pöytä tai yöpöytä, jolle voi laskea tavaroita.

VINKKI:

– Hyvä valinta vierashuoneen vuodesohvaksi on Belluksen Preston-vuodesohva. Siinä on erittäin helppo avausmekanismi sekä kunnon patja nukkumiseen. Vuodesohvan saa 206 sentin levyisenä. Jos tilaa on enemmän, voi valita kulmasohvamallin 2K2, jonka koko on 270x270 senttiä.