Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Luonnollista ja kestävää kesäkotiin

Luonnollista ja kestävää kesäkotiin

Sisustuksessa yhdistellään nyt massiivipuuta, pellavaa ja nahkaa maanläheisten sävyjen kanssa. Kotimaisuus ja kestävän kehityksen arvot nousevat esiin tärkeinä kriteereinä kalusteiden valinnassa.

Ruokailutiloissa yhdistellään tänä kesänä rohkeasti rouheaa massiivipuuta sirojen tuolien kanssa. Olohuoneen verhoilluissa kalusteissa,kuten sohvissa, suositaan vintage- ja aniliininahkaa sekä pellava- ja villakankaita. Piristystä huoneen ilmeeseen luodaan näyttävillä viherkasveilla ja yhdistämällä mukaan murrettuja värisävyjä.
– Vähänkäsitellyt luonnonmateriaalit ja maanläheiset värit ovat maailman messuilla suosiossa. Kalusteissa korostuu nyt ulkonäön sijaan se, miltä verhoilu ja puupinta tuntuvat, Maskun Kalustetalon ostojohtaja Tony Eronen kuvailee.

Uusia kalusteita hankkivien kannattaa myös ottaa selvää materiaalien ekologisuudesta ja niiden oikeasta hoitotavasta. Maskulle luonnonmateriaalien suosiminen uusissa mallistoissa ei ole pelkästään esteettinen vaan myös eettisesti kestävä valinta.
Masku ottaa aina uuden tuotteen hankinnassa huomioon materiaalien alkuperän sekä haluaa aina toimia vastuullisena maahantuojana ja jälleenmyyjänä.
– Kestävien arvojen lisäksi luonnonmateriaalien etuja ovat käyttömukavuus, hengittävyys, allergiaystävällisyys sekä tuotteiden tuntuma. Esimerkiksi aidon puun tuntumaa ja tuoksua on mahdotonta luoda keinomateriaaleilla, Maskun Kalustetalon ostopäällikkö Ville Vuohijoki toteaa.

SUKUPOLVELTA TOISELLE

Yksi Maskun kotimaisista kumppaneista on 1964 perustettu Pohjanmaan Kaluste. Heidän tuotteensa valmistetaan aina kestävän kehityksen arvojen mukaisesti. Kalusteiden ekologinen jalanjälki minimoidaan niiden koko elinkaaren ajalta. Valmistuksessa käytetyt materiaalit ovat suurelta osin kierrätettävissä uusiokäyttöön.
– Massiivipuinen huonekalu on aina pitkäikäinen valinta, kunhan rakenteet ja pintakäsittely on toteutettu kunnolla. Hyödynnämme valmistuksessa vanhoja hyväksi havaittuja puusepänperinteitä ja uusinta teknologiaa. Olemme aidosti ylpeitä kalusteidemme laadusta. Hyvin tehty kestää sukupolvelta toiselle, Pohjanmaan Kalusteen myyntijohtaja Markku Kahila kertoo.
 

Pohjanmaan Kalusteen mallistossa käytetään luonnonmateriaaleja sekä verhoilussa että rakenteissa. Sekoitekankaissa yhdistyvät luonnonkuidun arvokas ulkonäkö ja tuntu sekä tekokuidun lujuus ja helppohoitoisuus.

Luonnostaan pehmeä Nature-nahkaverhoilu on kestävä ja näyttävä valinta. Nahkainen huonekalu soveltuu hyvin myös allergiakotiin pölyämättömyytensä ansiosta.
– Pöydissä ja tuoleissa käytämme massiivikoivua ja tammea. Koivu on suomalaisille tuttu, kova ja kestävä materiaali. Tammi puolestaan on vielä kovempaa kuin koivu, ja sen suosio on nyt kovassa nousussa. Esimerkiksi sohvien massiivipuurungoille annamme aina 20 vuoden takuun.

HOIDA HELLÄSTI

Verhoilukankaita saa Pohjanmaan Kalusteelta myös täysin pellavaisena. Sellainen on haastava materiaali puhdistaa ja pestä, minkä vuoksi se voi olla huono valinta huoneeseen, jossa ruokaillaan tai lemmikit ja pikkulapset telmivät. Sisustuselementtinä se on kuitenkin näyttävä.
– Vesipesussa 100 %-luonnonmateriaalit yleensä kutistuvat hieman. Myös luonnonkuitukankaiden värjäysmenetelmissä saattaa olla eroja, joten kannattaa selvittää kankaan toimittajalta, miten ne tulee puhdistaa, etteivät värit haalistu tai leviä, Kahila ohjeistaa.

Nahkapintojen perushuolloksi riittää pyyhintä kerran viikossa sekä 1–2 kertaa vuodessa tehtävä puhdistus ja suojakäsittely. Pohjanmaan Kalusteen valikoimasta löytyvät myös sopivat puhdistus- ja suojaaineet. Nahan suojakäsittely uutena helpottaa puhdistusta, ja sen voi myös tilata kalusteeseen valmiiksi.

LANKKUA RUOKAILUTILAAN

Luonnonmateriaaleista tekee kiinnostavan niiden eläväinen pinta, joka näyttää ja tuntuu uniikilta. Pohjanmaan-malliston Lankku-pöytä tehdään massiivisista yksittäisistä tammilankuista. Tammeen materiaalina kuuluvat halkeamat, isot oksat ja värierot. Neliskanttiset jalat ovat metallia.
– Pöydän pinta on öljytty. Tuntu ja ulkonäkö säilyttävät tällöin luonnollisen fiiliksensä. Kahta samanlaista Lankku-pöytää ei ole olemassa, Kahila vinkkaa.

Lankku-pöydän rinnalle sopivat Kuura-ruokatuolit, jonka verhoilun voi valita Pohjanmaan sadoista kangas- ja nahkavaihtoehdoista. Tuolin selkänojassa on kätevä kahva nostamista varten.

Olohuoneen lekotteluhetkiin sopii italialaistyylinen Lecco-modulisohva. Pehmeän muotoilunsa ansiosta se sopii monenpituiselle istujalle. Korkea maavara keventää ulkonäköä ja tekee sohvan alta siivoamisesta helppoa.