Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Mix & Match

Mix & Match

Onko unelmiesi piha tai terassi sisustettu yksilöllisesti, mutta silti yhtenäisesti? Maskun Kalustetalon uusi Mix & Match -ajattelu tekee ulkokalusteiden yhdistelyn helpoksi, joten haave on nyt mahdollista toteuttaa vaivattomasti.


1. YHDISTELE KUTEN HALUAT

Kesäiselle pihalle tai terassille hankitaan nykyään yleensä vähintään sohva tai sohvaryhmä seurustelua varten sekä ruokailuryhmä. Usein halutaan lisäksi muutama auringonottoon ja löhöilyyn sopiva kaluste. Isolla pihalla voi olla useampikin seurusteluryhmä.

Projektipäällikkö Janne Vuorinen Maskusta kertoo, että Mix & Match -ajattelu syntyi vastauksena asiakkaiden tarpeisiin. Yhtenäisen sisustuksen rakentaminen laajasta kalustevalikoimasta on sen avulla entistä helpompaa.
– Havahduimme siihen, että asiakkaat haluavat yhdistellä kalusteita entistä vapaammin, mutta tavoitteena on silti tyylikäs vaikutelma, jossa kaikki sopii yhteen. Tämä onnistuu käyttämällä samoja materiaaleja tai yhtenäisiä värejä kautta sisustuksen, hän toteaa.

Esimerkiksi sohvaryhmä voi olla moderni ja ruokailuryhmä klassinen, mutta jos molemmissa on käytetty saman väristä polyrottinkipunosta, vaikutelma on rauhallinen. Näin voidaan yhdistää täysin eri tyylisiä kalusteita kiinnostavaksi kokonaisuudeksi.
– Jos taas halutaan yhdistää vaikkapa klassiset tiikkiset lepotuolit ja polyrottinkisohvat, tyynyissä ja pehmusteissa voi vilahtaa samaa väriä. Sisustuksesta tulee yhtenäinen, kun siinä on jokin punainen lanka, Vuorinen jatkaa.

2. SISUSTA ULKONA NIIN KUIN SISÄLLÄ

Kodin ja terassin sisustuksen halutaan yhä useammin olevan samanhenkisiä, koska isot ikkunat ja lasiovet tekevät niistä lähes yhtä tilaa.
– Kesäpihallamme on esillä varsinaisten kalusteiden lisäksi myös tyyliin sopivia sisustustyynyjä, säkkituoleja ja raheja. Niiden avulla terassille saa helposti samaa tunnelmaa kuin olohuoneeseen. Kankaat ovat kuitenkin vedenkestäviä, joten niitä ei tarvitse rynnätä keräämään sisään heti, kun ensimmäiset sadepisarat putoavat, Vuorinen lupaa.

Tarjolla on myös kalusteisiin sopivia aurinkovarjoja ja katoksia, koska pihoilla oleskellaan usein pitkään. Seurustelu, ruuanlaitto ja ateriointi on miellyttävämpää, kun aurinko ei häikäise silmiä.


3. MYÖS KESÄKALUSTE ON MUKAVA

Muistatteko entisaikojen epämukavat puutuolit ja -keinut? Niistä kesistä on jo kauan, ja hyvä niin. Nykyaikaisen pihakalusteen istuinmukavuus syntyy tyynyillä ja pehmusteilla, joissa on käytetty entistä parempia materiaaleja. Samassa tyynyssä voi olla useaakin erilaista täytettä. Näissä sohvaryhmissä kelpaa istua iltaa.
– Suosikkituotteemme on kulmasohva, jonka pehmusteiden toinen puoli on pehmeä ja toinen hieman kovempi. Tyynyjä kääntämällä saadaan yksilöllinen istuintuntuma. Monet kesäkalusteiksi tarkoitetut sohvamme ja nojatuolimme ovat niin mukavia, että ne voisi kantaa olohuoneeseen, Vuorinen kehaisee.


4. ULKOKALUSTE EI SÄÄSTÄ HÄTKÄHDÄ

Laadukkaassa ulkokalusteessa on kestävä runko, joka kestää säässä kuin säässä. Maskun kalusteiden rungot ovat useimmiten alumiinia, joka ei ruostu. Myös polyrottinkipunos on erittäin kestävää eivätkä siihen vaikuta sään vaihtelut.
– Kalusteemme kestävät säätä erittäin hyvin. Sen voi huomata siitäkin, että ne ovat lähes kaikissa myymälöissämme nähtävänä ulkona. Toki pehmusteet kannattaa nostaa katoksen alle, jos on pidempään poissa mökiltä tai kotoa, mutta jatkuvasti niitä ei tarvitse olla siirtelemässä, Vuorinen sanoo.

Pehmusteiden vedenpitävyyttä voi pitää yllä erillisillä suojaaineilla, joilla palautetaan tehtaalla lisätty teflonmainen vettä hylkivä suojapinta pehmusteille.