Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Terassikauden etkot

Terassikauden etkot

Terassin tai parvekkeen ei tarvitse jäädä vain kesäiltojen iloksi, sillä terassikautta voi pidentää lasituksella ja lämmittimillä. Valitse yhteensopivat ja helppohoitoiset kalusteet ja kääriydy vilttiin nauttimaan kevätilloista.

Lasitus suojaa terassia tai parveketta tuulelta ja sateelta. Pidempää terassikautta havittelevan kannattaa panostaa myös terassilämmittimeen tai ulkotakkaan.
– Ulkotakka on sisustuselementti, joka tuo kodikkaan takkatulen loimun pihalle. Se toimii käytännössä samalla tavoin kuin sisätakkakin. Takan pesään sytytetään tuli ja sen ympärille voi kerääntyä suurempikin porukka lämmittelemään, kertoo projektipäällikkö Janne Vuorinen Maskun Kalustetalosta.

Maskussa ulkotakkojen hinnat vaihtelevat reilusta satasesta useisiin satoihin euroihin.
– Ulkotakkamalleja on useita, joten jokaiselle löytyy varmasti omaan makuun sopiva. Takan voi sijoittaa vaikka terassin nurkkaan sohvaryhmän yhteyteen. Lämpöä kestävälle alustalle sopivan etäisyyden päähän sijoitettu ulkotakka tuo tunnelmaa ja lämpöä viileisiin kesä- ja syysiltoihin, Vuorinen kertoo.

Pidennetystä terassikaudesta haaveilevan kannattaa varustautua myös viltein ja villapaidoin.
– Säätä ei valitettavasti pääse pakoon ulkona, mutta lämpimästi pukeutumalla voi hieman viileämmässäkin kelissä nauttia ulkoilmasta.

PUU ON NYT TRENDIKÄS

Helppohoitoisuus ja yhdisteltävyys ovat terassikalusteiden trendejä, jotka jatkavat tänäkin vuonna.
- Uutena tulee polyrottingin väheneminen kalustemateriaalina ja toisaalta puumateriaalien osittainen paluu. Pihakalusteet mukailevat vuosi vuodelta enemmän sisäkalusteiden trendejä. Ajatus pihakalusteista sisustuselementtinä yleistyy sitä mukaa kun ihmisten halu panostaa pihoihin ja terasseihin kasvaa, Vuorinen pohtii.

Terassi- ja parvekekalusteiden materiaaleja miettiessä on hyvä huomioida, tulevatko kalusteet taivasalle vai lasitetulle terassille tai parvekkeelle. Lasitetussa tilassa helppohoitoisuus ja sään kestävyys eivät ole yhtä merkittäviä kriteereitä kuin täysin ulkona olevien kalusteiden suhteen.
- Iso osa ulkokalusteista on ulkona sään armoilla koko kesän tai pidempäänkin, joten on syytä miettiä, miten ne säilyvät. Alumiini on helppohoitoisuutensa ansiosta suosittu materiaali terassi- ja parvekelusteissa. Alumiinin lisäksi puun ja puujäljitelmien suosio kasvaa jatkuvasti.
– Puumateriaaleista etenkin tiikki kasvattaa suosiotaan. Puiset kalusteet tulisi huoltaa noin kerran tai kaksi vuodessa. Ulkokalusteiden pehmusteet kannattaa käsitellä suoja-aineella, jotta ne hylkivät vettä. Muuten ulkokalusteiden ylläpitoon riittää, että pitää ne puhtaana, Vuorinen opastaa.

PANOSTA LAATUUN

Olosuhteet kannattaa huomioida myös siten, ettei esimerkiksi valitse vaaleita pehmusteita havupuun alle tulevaan istuimeen.
- Jos kalusteita pidetään ulkona koko kesän, on syytä myös varautua sateisiin, jolloin alumiini ruostumattomana materiaalina on paras. Pehmusteissa kannattaa panostaa joko vettähylkiviin kankaisiin tai vähintään helposti kuivaviin ja homesuojattuihin ratkaisuihin.

Pehmusteissa etenkin pastellivärit ovat nyt muotia, mutta Vuorinen muistuttaa, että värisävyt kannattaa valita ensisijaisesti oman maun mukaan.
– Pehmusteiden laadusta en tinkisi. Hyväkin kaluste voi olla jo parin kesän jälkeen käyttökelvoton, jos pehmusteet menevät huonoksi.

YHDISTELE ROHKEASTI

Ulkokalusteita valitessa tärkeintä on huomioida terassin tai parvekkeen koko ja käyttötarkoitus.
- Kalusteostoksilla kannattaa miettiä, onko parveke tai terassi itselle enemmän monitoimitila vai rentoutumispaikka. Parvekkeella tilaa on usein vähemmän, joten kannattaa miettiä kuinka paljon siellä tulee vietettyä aikaa ja mitä muuta sinne haluaa. On olemassa pieniä sohvia, jotka sopivat parvekkeillekin, mutta usein käyttöön riittää parvekesetiksi kutsuttu parin tuolin sekä pienen pöydän yhdistelmä.

Terassien koot saattavat vaihdella paljonkin.
– Jos tilaa on paljon, voi terassille sijoittaa sohvaryhmän, ruokailuryhmän, pihakeinun ja vaikka aurinkosängyn. Pienemmälle terassille parempi vaihtoehto voisi olla kulmasohva, jossa on ruokailukorkuinen pöytä. Tällä tavalla yhdistetään ruokailuryhmä ja oleskeluun sopiva sohva, ja samalla vapautetaan tilaa jollekin muulle. Vuorinen muistuttaa myös, ettei kaikkien kalusteiden tarvitse olla samaa sarjaa.
– Yhdistelemällä sohva- ja ruokaryhmiä sekä aurinkosänkyjä eri sarjoista voidaan saada hienoja ja persoonallisia yhdistelmiä, hän vinkkaa.