Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Uutta ilmettä mökille

Uutta ilmettä mökille

Ihan ensimmäiseksi kannattaa tarttua moppiin ja laittaa turhat tavarat kierrätykseen.
– Kunnon siivous tekee jo hirveän paljon. Samassa yhteydessä voisi karsia vähän tavaroitakin. On tyypillistä, että mökille viedään kotoa kaikki ylimääräinen, mistä ei raaskita luopua. Kun tätä jatkaa aikansa, alkaa tavarapaljous ahdistaa, vinkkaa Maskun Kalustetalon sisustussuunnittelija Anu Kämppi.

UUSIN JUTTU TAPETOINTI

Suurin osa suomalaisista mökeistä on puuverhoiltuja. Hyvässä kunnossa oleva puupinta sopii loistavasti mökille ja tuo lämmintä fiilistä. Puupinnat voivat vuosien saatossa myös ikävästi  ellastua. Tätä vastaan Anu lähtisi taistelemaan maalisudin kanssa.
– Kellastuneet seinät kannattaisi maalata vaaleiksi, se toisi mökille myös tilantuntua ja valoisuutta. Toki on niin, että jotkut tykkäävät hämyisämmästä tunnelmasta, ja silloinhan se on ihan ok.

Monilla mökeillä on myös tumma katto, joka saa tilan vaikuttamaan oikeaa pienemmältä. Kattokin kannattaisi maalata.

Ihan uusin trendi on seinien tapetointi.
– Varsinkin viherhuoneita on tapetoitu kesäkukkatapeteilla. Erityisen trendikästä on käyttää rohkeasti isoja luonnon kuviointeja.

Pientä pintaremonttia voi tehdä myös maalaamalla keittiön kaapistojen ovet tai vaihtamalla vetimet. Jos punatiilinen takka tuntuu aikansa eläneeltä ja raskaalta, sen voi helposti pinnoittaa uudestaan.
– Nykyään on saatavilla paljon takkaan sopivia pinnoitusmateriaaleja, maaleja, sisustuslaasteja ja nyt niin suosittua mikrosementtiä. Mikrosementillä saadaan betonin näköistä pintaa.

LUONNONLÄHEISTÄ TAI MERIHENKISTÄ

– Tekstiilejä vaihtamalla saa myös helposti uuden ja kivan ilmeen. Pellavaverhot käyvät esimerkiksi luonnon keskellä sijaitsevalle mökille loistavasti, sillä ne päästävät valon siivilöitymään mukavasti läpi. Tai toki oleskelutiloista voi hyvin ottaa verhot vaikka kokonaan pois, vaihtuva luontomaisemahan on kuin maalaus.

Anun mukaan mökille sopivat parhaiten luonnonläheiset värit.
– Kontrastia on toki hyvä olla, musta on aina hyvä. Toisaalta aina tyylikäs ja raikas on saaristolaistyylinen sisustus, jossa päävärejä ovat sininen ja valkoinen ripauksella punaista. Merihenkisessä sisustuksessa toimivat parhaiten raidat ja tähdet. Valaistukseen kannattaa panostaa ja katsoa, että niissä paikoissa missä valoa tarvitaan, on kunnon valaistus ja toisaalta on hyvä, että tiloihin saadaan myös tunnelmavalaistus.

TERASSILLE SUOJAA SÄÄLTÄ JA AURINGOLTA

Suomen kesään ei usein liian montaa aurinkoista kesäpäivää osu, mutta välillä on hyvä päästä myös suojaan auringolta. Luonnonläheistä ja merihenkistä tyyliä voi jatkaa myös terassilla tai patiolla. Toisille suojaisampi paviljonki voi olla omaan käyttöön sopivampi ratkaisu ja toiset taas valitsevat kevyemmän aurinkopergolan suojaamaan terassia.
– Paviljongit tarjoavat samaan aikaan suojaa auringolta sekä suomalaiseen kesään tavallisilta sadekuuroilta. Avattavien seinien ansiosta paviljonki mukautuu moneen käyttötarkoitukseen. Halutessaan siihen voi lisätä myös hyttysverkot, jotta nuo Suomen suven tunnetut verenimijät pysyvät loitolla kesäiltojen riennoista, kertoo Anu.

Aurinkopergola on ratkaisu niille, jotka eivät halua välttämättä terassille massiivisempaa katosta, mutta kaipaavat kuitenkin ajoittaista auringon suojaa. Tuulessa kauniisti aaltoileva kangas on helppo vetää esiin ja pois tarpeen mukaan. Jotkut myös haluavat tehdä pergolastaan vedenkestävän katoksen ja se onnistuu lisäämällä poikkipuiden päälle muovisen valokatteen, joka ei estä auringon valoa.

Jos paviljongit ja pergolat tuntuvat liian raskailta ja kiinteiltä rakennelmilta, löytyy myös aurinkovarjoja moneen tarkoitukseen. Niiden koot vaihtelevat pienistä halkaisijaltaan kahden metrin varjoista melkein neljämetrisiin. Varjoista löytyy perinteistä pöydän keskelle tulevaa mallia sekä sivusta aukeavaan versiota.
– Mahtava lisä kesäiltoihin on varjon alle sijoitetut LED-valot, jotka luovat tunnelmaa lämpimiin kesäiltoihin, Anu toteaa.

Terassien koot ovat kasvaneet merkittävästi. Isoille terasseille sijoitetaan usein myös paljuja ja kesäkeittiöitä.
Anu vinkkaa myös terassilla sopivasta Maskun uudesta Retro-kalustesarjasta, joka on kevyen kepeä uutuusryhmä. Retroon kuuluu kolmen istuttava sohva, nojatuolit ja pyöreä pöytä. – Terassihuonekaluissa kannattaa satsata kestävyyteen, sillä kalusteet joutuvat ulkona sään armoille. Polyrottinkiset kalusteet kestävät hyvin.