Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Vaaleaa ja selkeää

Vaaleaa ja selkeää


Suvi ja Veli Vuohijoki piirsivät itse oman talonsa. Tuloksena on käytännöllinen ja kaunis talo, jossa eletään lapsiperheen elämää.

Maskusta hankitut Belluksen valkoinen sohva ja nojatuoli ovat käytännölliset lapsiperheessäkin. Niitä on helppo huoltaa. Seesteisen olohuoneen katseenvangitsija on Verner Pantonen Spiral -klassikkovalaisin, toinen samanlainen roikkuu ruokapöydän yläpuolella. – Olemme aina tykänneet valaisimista ja niitä on kotona paljon erilaisia. Sisustukseen sopivilla valaisimilla saa hauskasti luotua tilaan erilaista ilmettä. Ystävillämme oli talo, joka inspiroi meitä. Sen pohjalta piirsimme oman näköisemme talon, jonka rakennusliike sitten piirsi puhtaaksi. Pöytyäläinen Mäkelän Rakennus Oy huolehti rakentamisesta alusta loppuun asti. Velin isoveli oli omassa taloprojektissaan käyttänyt samaa urakoitsijaa ja oli ollut tyytyväinen. 

– Oikeastaan meidän huoleksi jäi vain materiaalien valinta ja hankkiminen. Tämä sopi meille loistavasti, koska elämä on juuri nyt aika hektistä: minulla on reissutyö, isommilla pojilla on paljon harrastuksia, joihin heitä pitää kuljettaa, ja nuorin poikamme Eetu oli vielä alle vuoden vanha. Olimme todella tyytyväisiä siihen, miten rakennusliike hoiti hommansa. Perhe muutti uuteen kotiinsa viime kesänä ja on ollut erittäin tyytyväinen.

Sijainti ratkaisi

Ensin pariskunta katseli rivitaloja, mutta haaviin ei osunut viidelle ihmiselle tarpeeksi isoa ja muuttokuntoista. – Isommat asunnot olivat todella huonossa kunnossa, joten niiden remontoimiseen olisi mennyt niin paljon rahaa, että kokonaiskustannukset olisivat nousseet yhtä suuriksi kuin uuden talon rakentaminen.

Tontin  valinnassa sijainti oli ykköstekijä. Perhe halusi kodin läheltä Paraisilla sijaitsevaa mökkiä, jossa käytännössä asutaan kesäkuukaudet. – Nyt ajomatkaa on parikymmentä minuuttia, mikä on oikein passeli.

Suville uuden kodin sijainti on varsin tuttu ja mieluinen. – Olen elänyt lapsuuteni tuossa kivenheiton päässä, joten oli kiva palata lapsuuden maisemiin. Vuohijoet arvostavat luonnonläheisyyttä ja palveluita: metsä alkaa talon viereltä, ja Kaarinan keskustan palveluihin on vain parin kilometrin matka.

VALKOISTA JA AVARAA

– Suunnittelua ohjasi se, että halusimme suurehkon yhtenäisen tilan, avokeittiön ja korkeutta olohuoneeseen. Tykkäämme tehdä ruokaa ja kutsumme usein ystäviä ruokajuhliin. Silloin on kiva, että voi kokkailla samassa tilassa vieraiden kanssa, he toteavat. Kumpikin rakastaa valkoista. – Halusimme vaaleita pintoja ripauksella harmaata ja mustaa. Edellisessä paritalokodissa oli paljon mustaa, metallia ja lasia. Nyt sellainen ei enää houkutellut, vaan pariskuntaa miellytti pehmeämpi tyyli.
– Tahdoimme, että yleisvaikutelma on selkeä ja skandinaavinen, mutta ei kylmä. Siksi täällä talossa on myös puupaneeleita ja muita pehmeitä materiaaleja.

Maskusta hankittu valkoinen Ekornes-tuoli on isän ja Eetun lempipaikka. Kohta kaksi vuotta täyttävä Eetu on innokas satujen kuuntelija ja matkii mielellään eläinten ääniä.

Eetu viihtyy Stokken klassikkotuolissa, joka kasvaa lapsen mukana. Ruokailuryhmä on hankittu Maskusta. Musta piano on Suvin lapsuuden kodista. – Toivoisimme, että Eetu innostuisi jossain vaiheessa pianon  soittamisesta, ainakin poika on selvästi musikaalinen ja rakastaa rytmiä.

Kodikas makuuhuone

 

Eetun kummitädillä on Magia Graphics -niminen yritys, joka valmistaa sisustustauluja.

Makuuhuoneessa on Maskun malliston Bellus-sänky, joka on verhoiltu sisustukseen sopivasti tummalla kankaalla. Huoneen kaunis ja rauhoittava väritys auttaa rauhoittumaan iltaisin.

Ihmiset sisustavat nykyään makuuhuoneita enemmän kuin ennen. Enää ei ajatella, että makuuhuone on pakollinen paikka, jossa käydään vain nukkumassa. Myös sänkyyn ollaan valmiita satsaamaan, kertoo Veli, joka on Belluksen myyntipäällikkö. Belluksen sänkyjä, sohvia ja tuoleja on myynnissä Maskun Kalustetaloissa. Belluksella on yli 200 verhoiluvaihtoehtoa, joten jokainen voi valita omaan sisustukseensa sopivan värin. Näin makuuhuoneen yleisvaikutelmasta tulee rauhallinen ja seesteinen.

Mallistossa on paljon erilaisia sänkyvaihtoehtoja: runkopatjoja, jenkkisänkyjä, moottoroituja sänkyjä ja joustinpatjoja. Useimpiin sänkyihin saa vielä valita sopivan patjan kovuuden: pehmeän, mediumin, kovan tai ekstrakovan. – Tuhannella eurolla saa jo kelpo sängyn, joka kestää vuosia. Vietämme kuitenkin vähintään neljäsosan elämästämme sängyssä, joten siihen kannattaa satsata. Kun sängyn ja muunkin makuuhuoneen vielä sisustaa mieluisaksi, voi makuuhuoneessa viettää muutenkin aikaa kuin nukkuen.

Belluksen sängyt tekevät hyvää sekä silmälle että selälle. Valikoimissa on myös paljon erilaisia päätyjä sekä säilytysratkaisuja, kuten arkkupenkkejä, joiden avulla makuuhuoneesta saa kodikkaan ja kauniin näköisen.

Velin ja Suvin koti


Asukkaat: Suvi, Veli ja kolme alle 10-vuotiasta poikaa.

  • Vuonna 2014 valmistunut omakotitalo Kaarinan Kuusistossa
  • Olohuone/avokeittiö + 4 makuuhuonetta + sauna + kodinhoitotilat.

Tyylin 4 kulmakiveä: 

  • Avara pohjaratkaisu
  • Paljon valkoista, ripaus harmaata ja mustaa
  • Huonekalut aikaa ja kulutusta kestäviä
  • Katseenvangitsijoina upeita lamppuja ja nykytaidetta