Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Valkoinen unelma

Valkoinen unelma

Valkoinen unelma

Pinja Kaija ja Tommi Kärki muuttivat kaksi vuotta sitten uuteen omakotitaloonsa Keravan Sompioon.

– Olemme kumpikin lähestulkoon syntyperäisiä keravalaisia ja viihdymme Keravalla tavattoman hyvin. Täällä on rauhallista, palvelut ovat erinomaisia, kaikkialle on lyhyt matka ja Helsinkiin pääsee parissa kymmenessä minuutissa, he kertovat.

Rakennusprojekti oli vauhdikas: maaliskuussa alkoi kaivutyö ja ennen joulua pariskunta pääsi jo muuttamaan uuteen kotiinsa.
Tommilla oli aiemmin iso rivitaloasunto vanhalla messualueella Jaakkolassa, mutta oma talo alkoi houkutella, kun taloyhtiöön tuli isoja korjauksia.

– Yhtenä iltana katselin sitten netistä, mitä tontteja Keravalla olisi tarjolla. Kaksi tonttia löytyi ja ajoin katsomaan, millaisia ne olivat. Heti kun näin tämän tontin, tiesin, että haluan rakentaa juuri tähän – vehreälle vanhalle omakotitaloalueelle lähelle keskustaa.

VANKKA KIVITALO

Taloksi valikoitui Lakka Kivitalojen valmismalli, jota kuitenkin muokattiin reilusti pariskunnan toiveiden mukaan. Kaksikerroksisen talon olohuone on kahden kerroksen korkuinen ja olohuoneen isot, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat antavatkin taloon valtavasti luonnonvaloa.

– Se olikin yksi tärkeimmistä kriteereistäni, olen halunnut aina lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat, Tommi nauraa.

Nyt alakerrassa on yhtenäinen olo-/ruokailuhuone ja avokeittiö sekä työhuone ja väljät saunatilat. Yläkerrassa on aula ja kaksi makuuhuonetta pukeutumistiloineen ja parvekkeineen.

– Yhdistimme yläkerrassa kaksi makuuhuonetta, jotta saimme meille lähes 40-neliöisen makuuhuoneen. Myös alakerran pesutiloja suurensimme, jotta saimme sinne mahtumaan saunan ja suihkujen lisäksi ammeen, kertoo Tommi tehdyistä muokkauksista.

TOIMIVA AVOKEITTIÖ

Keittiö on hankittu Ideal Keittiöltä. Valkoinen ja linjakas keittiö jatkaa kauniisti olohuoneen valkoista sisustusta.

– Minulle kaikista mieluisinta tässä kodissa on juuri tämä avoin yhteys olohuoneen, ruokailutilan ja keittiön välillä. On mukavaa, että kun itse puuhaa keittiössä ei jää paitsi mistään, kuten vieraiden kanssa seurustelusta tai television ohjelmista, Pinja kertoo.

Pinja kehuu myös saareketta, jossa laatikot aukeavat kumpaankin suuntaan. Näin säilytystila on kätevästi tuplaantunut. Tommille taas tärkeää oli 90 senttiä leveä liesi ja se, ettei sen yläpuolelle asennettu perinteistä liesituuletinta. Liesituuletin on nyt huomaamattomasti kiinni katossa ja toimii kaukosäätimellä.

VALKOISTA JA MUSTAA

– Suunnittelimme sisustuksen yhdessä. Tommi tykkää modernista ja valkoisesta, minä taas olen yrittänyt tuoda kaiken valkeuden keskelle vähän väriä, Pinja kertoo.

Pariskunta tunsi entuudestaan Maskun Kalustetalon sisustussuunnittelija Anu Kämpin, joka vastaa myös Vantaan Porttipuiston myymälästä.

– Olikin varsin luontevaa marssia ensimmäiseksi Anun pakeille katsomaan, mitä Maskussa olisi tarjolla meille.

Ensimmäiseksi löytyi Belluksen sohva Trendline.

– Halusimme valkoisen nahkasohvan, sillä se on tyylikäs ja valkoisen koiran kanssa varsin vaivaton pitää puhtaana, he kertovat. Sohvan pariksi Maskusta löytyi helposti myöskin valkoisella nahkalla verhoiltu Pohjanmaan Kalusteen Vigo-tuoli ja rahi.

UPEA ÄÄNENTOISTO

Pariskunta on taloonsa erittäin tyytyväinen.

– Kokonaisuus toimii todella hyvin ja täällä on monta yksityiskohtaa, jotka ovat kivasti. Esimerkiksi olohuoneen äänentoistojärjestelmä on Dolbyn Atmos. Siinä äänet tulevat myös ylhäältä, kertoo Tommi. Hyvä äänentoisto on tärkeä, koska perhe katsoo yhdessä paljon elokuvia. Tommi asensi kaikki johdot seinän sisälle, joten systeemi on hillityn tyylikäs.

– Tykkään kovasti myös saunasta, jossa sielläkin on televisio. Mikäs siellä on vaikka lätkää katsoessa, Tommi naurahtaa