Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Vanhasta uutta tyylikkäästi

Vanhasta uutta tyylikkäästi

Turun saaristossa sijaitseva 1950-luvulta peräisin oleva mökki koki täydellisen muodonmuutoksen viime talvena. Huonejärjestys muuttui ja nyt alakerta on lähes yhtenäistä vaaleaa tilaa.

Tämä ei suinkaan ollut ainoa muodonmuutos, jonka talo on kokenut. Alun perin se rakennettiin mökiksi 1950-luvulla, mutta sen jälkeen sitä on kahteen otteeseen laajennettu. 1970-luvulla mökki otettiin vakituiseen käyttöön ja silloin sinne vedettiin myös vedet ja sähköt.

Nykyinen omistaja osti mökin kahdeksan vuotta sitten. Mökki palveli hyvin aikansa, mutta viime syksynä pitkään mielessä muhinut ajatus isosta remontista otti vihdoin tulta alleen. Remontin toteuttajaksi omistaja valitsi Pekun fiksauksen ja korjauksen, joka teki remontin sovitussa ajassa laadukkaasti.

Vain viisi kuukautta kestäneessä remontissa koko alakerran huonejärjestys laitettiin uusiksi. Myös lattiat avattiin, sillä suihkuhuoneen hana oli tiputtanut vettä ja aiheuttanut pohjaan kosteusvaurioita. Talo myös maalattiin ulkopuolelta.

HUONEJÄRJESTYS UUSIKSI

Remontissa koko alakerran huonejärjestys laitettiin uusiksi. Keittiö sijaitsi aikaisemmin eteisen vieressä pienessä sokkelossa ja vessa talon keskellä olohuoneen vierellä. Nyt keittiö siirrettiin paraatipaikalle meren puolelle ja vessa taas muutti talon toiselle puolelle eteisen yhteyteen. Uuden huonejärjestyksen myötä alakertaan saatiin myös yksi ylimääräinen makuuhuone. Nyt mökillä on alakerta, jossa sijaitsee avara olohuonekeittiö sekä yksi makuuhuone, vaatehuone, sauna, vessa ja eteinen. Yläkerrassa on pari vierasmakuuhuonetta.

Remontin tavoitteena oli saada alakertaan yksi makuuhuone ja toisaalta tehdä pohjaratkaisusta käytännöllisempi. Nyt pääpaino on niissä tiloissa, joissa vietetään eniten aikaa. Koska nykyinen omistaja tykkää tehdä ruokaa isolle joukolle, on luontevaa, että avokeittiölle on varattu kaikista eniten tilaa.


KEITTIÖ ON KODIN SYDÄN

Keittiöstä tehtiin avara, sillä siellä vietetään eniten aikaa. Keittiön kaapit teetettiin Auran puutuotteella, joka teki loistotyötä kaappien kanssa. Mittatilaustyönä teetettiin saman tien kaapit myös vaatehuoneeseen ja eteiseen sekä tarjoiluvaunu. Mökin omistaja kehuu, että puusepät olivat erittäin ystävällisiä ja päteviä, aikataulut pitivät ja kaapeista tuli juuri sellaiset kuin toivottiin.

Kaapeissa on kaunis helmenharmaa sävy. Ajattomat ja tyylikkäät kalusteet sopivat loistavasti avoimeen tilaan. Kaappitilaa tarvitaan myös runsaasti, sillä mökin omistaja kerää astioita, muun muassa Arabian vanhoja kannuja. Avokeittiössä on jykevä Maskun ruokapöytä, jonka omistaja hankki ostaessaan mökin. Kaunis pöytä on kestänyt hyvin aikaa.


VIIHTYISÄ OLOHUONE

Alakerrassa on merelle päin isot lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat. Kallioinen maasto ja käkkyrämännyt näkyvät kaikista ikkunoista.

Tilaan on saatu mahtumaan Maskun iso kulmasohva, pienet sohvapöydät sekä ikivanha talonpoikaissohva ja kirjahylly. Takan edessä on Maskusta hankittu tuoli, jossa on hyvä istua ja tuijotella tuleen.
Samassa remontissa myös talon ulkopuoli sai uuden maalin. Aiemmin mökki oli ulkopäin ruskea ja ikkunanpuitteet olivat keltaiset. Nyt se on  maalattu klassiseen tyyliin mustalla ja ikkunanpuitteet ja reunalaudat ovat valkoiset.