Etusivu / Artikkelit / Grillityypit vertailussa – mikä grilli sopii parhaiten sinun pihallesi?

Grillityypit vertailussa – mikä grilli sopii parhaiten sinun pihallesi?

Grillityypit vertailussa – mikä grilli sopii parhaiten sinun pihallesi?

Grillaus kuuluu kesään, mutta oikean grillin valinta saattaa olla yllättävänkin haastavaa. Markkinoilla on lukemattomat määrät erilaisia grillejä, joista jokaisella on omat ainutlaatuiset hyvät ja huonot puolensa. Tässä artikkelissa vertailemme suosituimpia grillityyppejä, jotta grillin valinta omalle pihalle olisi aavistuksen helpompaa! 

Hiiligrillit

Hiiligrilli on klassinen ja edullinen valinta. Aito hiiligrilli tarjoaa savuisen maun, jota monet rakastavat grillatussa ruoassa. Hiiligrillin huonona puolena mainittakoon se, että hiiligrillit vaativat enemmän huoltoa kuin muut grillit, koska ne pitäisi puhdistaa huolellisesti jokaisen käyttökerran jälkeen. Lisäksi hiiligrillien lämpeneminen kestää kauemmin kuin esimerkiksi kaasu- tai sähkögrillien, ja hiiligrillit myös tuottavat enemmän savua ympärilleen. 

Esimerkiksi Landmannin Tennesee-hiiligrilli on mainio valinta hiiligrillien ystävälle. Grillissä on valurautaiset grillausritilät, iso lämpöhylly ja mahdollisuus hiilitason korkeuden säätämiseen.

Kaasugrillit

Kaasugrilli on kaikkein suosituin grillityyppi, sillä kaasugrillit kuumenevat nopeasti, eivätkä vaadi niin paljon huoltoa kuin hiiligrillit. Kaasugrillit mahdollistavat myös tarkan lämmönsäädön, joten voit helposti vaihdella lämpöä grillattavan ruoan ominaisuuksien mukaan. Kaasugrillit ovat kuitenkin yleensä kalliimpia kuin hiiligrillit.

Kaasugrillejä, kuten muitakin grillejä on saatavilla eri tehoisina. Kaasugrillin polttimet ratkaisevat lopulta sen, kuinka paljon tehoja grillistä saa irti. Maskun valikoimasta löytyy perinteisten kaasugrillien lisäksi myös kaasugrillejä, joissa on grillausritilöiden lisäksi sivukeitin.  

Tutustu ainakin näihin:

Sähkögrillit

Sähkögrilli on ihanteellinen valinta terasseille, joissa avoliekillä valmistaminen ei ole sallittua turvallisuussyistä. Sähkögrilliä on helppo käyttää, sillä se tarvitsee vain kytkeä pistorasiaan ja käynnistää – sytytysnestettä ei tarvita! Lisäksi sähkögrillit eivät tuota savua, joten kotonasi ei leiju epämiellyttäviä hajuja, kun valmistat illallista. Haittapuolena on, että sähkögrillit ovat yleensä vähemmän tehokkaita kuin kaasu- tai hiilimallit, joten ruoan kypsyminen voi kestää kauemmin. 

Lopulta oikean grillin valinta riippuu hyvin pitkälti henkilökohtaisista mieltymyksistäsi. Jos mukavuus on avainasemassa, valitse joko sähkö- tai kaasumalli. Jos taas haluat autenttisen savun maun grilliruokiisi, hanki hiiligrillli! 

Maskun monipuoliseen ja huippuedulliseen grillivalikoimaan pääset tutustumaan täällä!