Etusivu / Artikkelit / Miten valita ruokapöytä?

Miten valita ruokapöytä?

Miten valita ruokapöytä?

Ruokapöytää pidetään monesti kodin keskuksena. Ruokapöydän äärellä vaihdetaan päivän kuulumiset, tehdään läksyjä, luetaan aamun lehti sekä tietenkin myös ruokaillaan. Laadukas ruokapöytä säilyy hyvänä vuodesta toiseen ja tarjoaa mukavan paikan arjen aterioinnille. Ruokapöytä kannattaakin valita huolella, jotta se palvelisi sinua ja perhettäsi parhaalla mahdollisella tavalla. 

Montako ruokailijaa pöydän äärellä yleensä syö? 

Ihan ensiksi kannattaa miettiä, kuinka suuri joukko ruokapöydän ääreen yleensä kokoontuu. Sinkkutalouksiin tai pariskunnille käy hyvin kahden hengen ruokapöytä, mutta toisaalta neljän hengen ruokapöytä mahdollistaa satunnaisesti isommatkin kokoonpanot. Myös huoneen koko vaikuttaa siihen, kuinka suuri ruokapöytä kannattaa hankkia. Isossa tilassa kahden tai neljän hengen ruokapöytä saattaa näyttää hassulta ja pienessä asunnossa taas liian iso ruokapöytä voi tehdä tilasta ahtaan. 

Käykö luonasi usein vieraita?

Mikäli illallistat usein isommalla porukalla, kannattaa hankkia ruokapöytä, jonka ääreltä löytyy tilaa muillekin kuin vain perheenjäsenille. Iso kahdeksan hengen ruokapöytä kestittää läpi arjen aterioiden ja illalliskutsujen. Kuuden hengen ruokapöytä on kenties kaikkein suosituin ruokapöydän koko, sillä se on mitoitukseltaan toimiva ja myös ulkonäöllisesti monien mieleen. Jatkettava ruokapöytä on käytännöllinen ratkaisu keittiöihin, joissa tarvitaan aina silloin tällöin enemmän ruokailutilaa.

Millainen tyyli viehättää kaikkein eniten? 

Koon lisäksi tyyli on avainasemassa ruokapöytää valitessa. Viehätytkö eniten jykevistä lankkupöydistä, minimalistisista ruokapöydistä vai persoonallisemmista kokonaisuuksista. Mukavaa piristystä ruokailuryhmän ilmeeseen saat, kun hankit ruokapöydän rinnalle värikkäät tuolit. Maskusta löydät ruokapöydän tuoleja sekä ruokapöytiä useissa eri tyyleissä. Meiltä hankit kauniin kokonaisuuden niin skandinaaviseen kuin moderniinkin tyyliin. Klassisen tyylikäs ruokapöytä kestää aikaa ja katseita vuodesta toiseen. 

Minkä muotoinen ruokapöytä sopii sinun kotiisi?

Ruokapöydät ovat useimmiten joko pyöreitä tai suorakaiteen muotoisia. Pyöreä ruokapöytä tuo tilaan pehmeää muotokieltä, mutta suorakaiteen muotoinen ruokapöytä hurmaa näyttävällä ilmeellään. Pienemmät ruokapöydät voivat olla myös neliön muotoisia. Pyöreän tai pienemmän ruokapöydän etuna on se, että kaikki tarjottava on oman käden ulottuvilla. 

Paljonko ruokapöytä saa maksaa? 

Ruokapöytiä löytyy monissa eri hintaluokissa. Kaikkein laadukkaimmista materiaaleista valmistetut ruokapöydät ovat hintavampia, mutta myös kestokyvyltään ylivoimaisia. Laadukas ruokapöytä säilyy erinomaisessa kunnossa vilkkaankin arjen pyörteissä. Kaikkein edullisimmat ruokapöydät eivät kestä yhtä pitkään, mutta hoitavat silti tehtävänsä. Ruokapöytää metsästäessä kannattaa muistaa tarkistaa ajankohtaiset tarjoukset! 

Muista huoltaa ruokapöytääsi!

Jotta ruokapöytä palvelisi mahdollisimman pitkään, on sitä myös hoidettava säännöllisesti. Esimerkiksi puusta valmistettua pöytää tulee öljytä aika ajoin, jottei tahrat ja kosteus jää sen pintaan kiinni. Melamiinipintaisten ja muovista valmistettujen ruokapöytien etuna on helppo puhdistettavuus ja hoidettavuus. Tarkista aina materiaalikohtaisesti hoito-ohjeet ruokapöydälle. Täältä löydät lisää vinkkejä huonekalujen huoltoon!

Tutustu Maskun valikoimaan ja löydä juuri täydellinen ruokapöytä kotisi keskiöön! 

Artikkeliin liittyviä tuotteita

.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......