Etusivu / Artikkelit / Nahanhoito – Pidä nahasta hyvää huolta ja saat pitkäaikaisen kumppanin

Nahanhoito – Pidä nahasta hyvää huolta ja saat pitkäaikaisen kumppanin

Nahanhoito – Pidä nahasta hyvää huolta ja saat pitkäaikaisen kumppanin

Pidä nahasta hyvää huolta ja saat pitkäaikaisen kumppanin

Nahka on miellyttävä ja pitkäikäinen verhoilumateriaali, joka paranee vanhetessaan. Nahka on kuitenkin aito luonnonmateriaali ja se vaatii hyvää hoitoa kestääkseen pitkään lähes uuden veroisena. Nahan elinikä voi olla jopa neljä kertaa pidempi kuin tekstiilien, joten sen hoitoon kannattaa panostaa.

Nahan vanheneminen ei pienennä sen arvoa, vaan päinvastoin: patinoitunut nahkatuote säilyttää arvonsa ja on pitkään käyttökelpoinen. Nahalla verhoiltu huonekalu ei myöskään aiheuta allergisia reaktioita. Lisäksi, siitä voidaan poistaa pöly täydellisesti, joten se sopii hyvin myös allergiakoteihin.

Nahka on luonnonmateriaali, joka kaipaa säännöllistä hoitoa

Jokainen nahkavuota on ainutlaatuinen rakenteeltaan, ulkonäöltään, väriltään ja kooltaan. Nahkavuodassa näkyy luonnon, kasvillisuuden ja eläimen saaman hoidon jättämiä jälkiä. Nahka on luonnontuote ja siinä ilmenevät arvet, verisuonet, hyönteisenpuremat, rypyt, hiertymät ym. jäljet eivät ole virheitä, vaan aidon nahan tunnusmerkkejä Nahkavuodan eri osien pehmeydessä on vaihtelua. Pehmeyseroista johtuvat ompelusaumojen ja rypytysten ulkonäköerot keskenään eivät ole virheitä vaan nahan ominaispiirteitä. 

Kalusteiden käyttöaikana nahka vanhenee, patinoituu ja värisävy hieman haalenee. Nahan pintakerrokseen voi muodostua pieniä hiushalkeamia ja hankaumia, erityisesti kuormitettuihin kohtiin, kuten istuimeen ja selkänojaan. Nahat ikääntyvät ja patinoituvat käytössä hieman eri tavoin riippuen nahan historiasta ja sen päivittäisestä käytöstä ja hoidosta. Vaikka nahkakalusteet kestävät kovaakin kulutusta, niiden ulkonäkö saattaa muuttua ajan myötä. 

Huoltotoimenpiteet

Suosittelemme nahkahuonekalujen hoitoon ja suojaukseen Leather Master -tuotteita.

 • Kaikki nahkapinnat kestävät pidempään, jos ne esikäsitellään. Voit levittää Leather Protection Cream -tuotetta aniliini- tai värjätyn nahan pinnalle, jotta se kestää paremmin tahroja ja voidaan ehkäistä lian syntyminen. Suojaa erityisen huolellisesti kovimmassa käytössä olevat alueet, kuten istuintyynyt ja käsi- ja selkänojat.
   

 • Pyyhi pölyt nahkapinnalta kuten muistakin asunnon huonekaluista. Kostuta kevyesti vedellä valkoinen kangasliina (esim. siivousliina) ja pyyhi pölyt nahkapinnoilta kerran viikossa. Pölyhiukkaset voidaan poistaa nahkapinnalta kokonaan, eikä pöly pääse nahan läpi. Tämän vuoksi nahkahuonekalut ovat ihanteellisia allergikoille.
   

 • Vaikeamman lian poistamiseen voit tarvittaessa käyttää Leather Master -nahanpuhdistustuotteita. Noudata tuotteen mukana tulevia käyttöohjeita. Puhdista nahkaiset huonekalut täydellisesti Leather Master nahanpuhdistustuotteilla vähintään 1-2 kertaa vuodessa poistaaksesi kerääntyneen lian, öljyt ja hien. Aniliininahat ovat erittäin imukykyisiä, joten ne tulee puhdistaa useammin, jos ne ovat aktiivisessa käytössä, kuten olohuoneessa. 

Vältä puhdistuksessa

 • bensiiniä ja liuotepuhdistusaineita

 • emäksisiä ja happamia puhdistusaineita

 • hankausaineita 

 • hiuslakkaa ja kynsilakkaa 

 • kuivaa huoneilmaa, lämpöpatterin läheisyyttä, suoraa auringonvaloa 

 • nappeja ja niittejä esim. farkuissa; saattavat naarmuttaa nahkaa 

 • väriä päästäviä vaatteita vaalean nahan yhteydessä; vaatteet saattavat värjätä nahan

 • hiuksista ja käsistä erittyvän rasvan pinttymistä 

 • nahan kastelemista ja kastuneen nahan hankaamista 

 • nahan kuivaamista esim. föönillä.

Nahkasohva on säännöllisesti huollettuna erittäin hyvä investointi viihtyvyyteen. Nahka on myös ekologinen valinta, sillä se paranee vanhetessaan ja pysyy käytössä jopa neljä kertaa pidempään kuin tekstiilit!

Artikkeliin liittyviä tuotteita

.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......