Maskun Kalustetalo Oy TARJOUKSET
Etusivu Maskun Blogi Ideoita terassin sisustamiseen - 8 vinkkiä, joiden avulla onnistut

Ideoita terassin sisustamiseen - 8 vinkkiä, joiden avulla onnistut

Ideoita terassin sisustamiseen - 8 vinkkiä, joiden avulla onnistut

Terassin sisustus on tärkeä osa pihan kokonaisilmettä. Kun terassi on tyylikkäästi sisustettu, se kutsuu rentoutumaan ja viettämään aikaa ulkona ystävien ja perheen kanssa. Kauniin pihasisustuksen luominen ei kuitenkaan aina ole helppoa. Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua luomaan kauniin terassisisustuksen: 

1. Huomioi terassin koko ja tarkoitus

Terassin koko ja käyttötarkoitus vaikuttavat siihen, millainen sisustus toimii parhaiten. Pienemmän terassin sisustuksessa kannattaa suosia kevyempiä kalusteita ja välttää liian runsasta koristelua. Isolle terassille puolestaan voi sijoittaa erilaisia kalusteryhmiä enemmänkin.

2. Valitse sopiva väripaletti

Terassin sisustuksessa kannattaa pitäytyä rauhallisissa ja luonnonläheisissä sävyissä. Valkoiset ja harmaat sävyt toimivat hyvin yhdessä puun ja vihreän kanssa. Maskun valikoimasta löytyy runsaasti kesäkalusteita eri väreissä. Esimerkiksi Blixt-sarjan kalusteissa on ihanan muhkeat pastelliväriset pehmusteet.

vaaleanpunaiset terassikalusteet

3. Yhdistele erilaisia materiaaleja

Terassin sisustuksessa voi yhdistellä erilaisia materiaaleja, kuten puuta, metallia ja lasia. Tämä luo mielenkiintoista ilmettä ja tekee sisustuksesta monipuolisemman. Leikittele rohkeasti kontrasteilla ja loihdi omannäköinen kokonaisuus.

4. Sijoita huonekalut oikein

Puutarhakalusteet kannattaa sijoittaa niin, että ne toimivat hyvin yhdessä ja ovat käytännöllisiä. Esimerkiksi ulkokeittiö kannattaa sijoittaa lähelle ruokailuryhmää.

terassikalusteet

5. Valaise terassi

Terassin valaistuksen tulisi olla tunnelmallinen ja toimiva. Valaistuksen avulla voi korostaa terassin tiettyjä alueita, kuten ruokailuryhmää ja istuinryhmiä. Tee esimerkiksi lyhdyistä sommitelmia, jotka reunustavat terassia.

6. Hyödynnä säilytysratkaisut

Hanki terassille tarpeeksi säilytystilaa pehmusteita, tyynyjä ja puutarhatarvikkeita varten. Näin saat ylimääräiset irtotavarat piiloon aina tarvittaessa.

terassin sisustuksen yksityiskohdat

7. Käytä luonnon omia elementtejä

Kivet, puut ja kasvit ovat tärkeä osa kaunista pihasisustusta. Kasvit tuovat terassille vehreyttä ja raikkautta. 

8. Pidä huolta terassista

Terassin kunnon ylläpito on tärkeää, jotta se säilyttää kauniin ilmeensä pitkään. Terassin kunnossapitoon kuuluu esimerkiksi säännöllinen pesu ja pintakäsittely. 

Terassin sisustaminen voi aluksi tuntua haastavalta, mutta omaa makuasi kuunnellen saat loihdittua kauniin ja toimivan pihasisustuksen. Maskun kesäpihoilla voit kysellä myyjiltämme lisää vinkkejä terassisustuksen toteuttamiseen.

Tutustu Maskun puutarhakalustevalikoimaan ja löydä oikeat elementit omalle terassillesi!