Etusivu / Artikkelit / Asiakastarinat / Kaapo Kakon Turun koti on pala New Yorkia

Kaapo Kakon Turun koti on pala New Yorkia

Kaapo Kakon Turun koti on pala New Yorkia

NHL-jääkiekkoilija Kaapo Kakon kesäkoti sijaitsee rakkaassa kotikaupungissa Turussa. Lofthenkinen asunto henkii urbaania tunnelmaa – muistumia Kaapon toisesta kotikaupungista eli New Yorkista, jonka legendaarisessa New York Rangersissa Kaapo kiekkoilee.

Olohuonetta hallitsee Maskun mustalla nahalla verhoiltu Bellus Coral-divaanisohva. Kaapo halusi mustan ja nahkaisen sohvan, jossa on kiva pötkötellä ja joka kestää hyvin kulutusta. Sohvan seuraksi sopii Mode-rahi ja Inari Modern-sohvapöytä Kaapolle räätälöidyin mitoin.

– Olin etsinyt pitkään ensiasuntoa Turusta, kunnes tämä osui silmiin. Tilan tuntu oli hieno ja kaikki materiaalit: betoni, tiili ja lasi säväyttivät heti, Kaapo kertoo. 

Haastatteluhetkellä marraskuussa viimeiset huonekalut ovat juuri saapuneet Maskusta ja Kaapo aikoo nukkua ensimmäisen yönsä uudessa kodissa. Pian olikin jo lähtö rapakon taakse, sillä NHL-kausi käynnistyi tammikuussa.
– Halusin hyvän sijainnin ja maisemat ja mielellään kaksikerroksisen asunnon. Terassi oli myös toiveissa, sillä kesäisin on kiva grillailla kavereiden kanssa.

Kattoterassi on hyvin yksityistä tilaa, tiiliseinät erottavat sen muista terasseista. Sinne Kaapo valitsi helppohoitoiset Mode-moduulisohvasarjan kalusteet. Mode-sarjan kalusteet ovat valmistettu paksusta polyrottinkipunoksesta ja niissä on tukeva alumiinirunko, joten ne kestävät ulkona säässä kuin säässä. Kalusteiden pehmusteissa on käytetty vettähylkivää kangasta ja erittäin laadukkaita pehmustemateriaaleja. Saunasta on ikkunan ja terassin kautta upeat näköalat. Pimeällä voi ihailla tähtitaivasta.

Nyt Kaapolla on upeat näköalat sekä olohuoneen isoista ikkunoista että kattoterassilta.
– Myös sauna oli pakko saada, sillä olen kova saunomaan. 

Haastatteluhetkellä Kaapo odotti suurella innolla lähtöä rapakon taakse.
– Kova halu olisi jo päästä pelaamaan. Olen treenannut kuntosalilla ja kavereiden kanssa, mutta mieli palaa jo kunnon peleihin.

TV:tä varten teetettiin Inari Modern-taso. Kaikki Inari-sarjan tuotteet pystytään valmistamaan asiakkaille räätälöidyin mitoin. Kaapo tykkää viherkasveista ja loftin rouheaa tunnelmaa pehmentävätkin useat silkkiset viherkasvit. – Oikeita kasveja ei voi oikein hankkia kesäkotiin, jossa asun vain neljäsosan muutamia kuukausia vuodesta.

Toiselta varauspaikalta NHL:ään

Kaapo kävi pienestä pitäen katsomassa jääkiekkopelejä ja pelaili omalla takapihalla naapureiden lasten kanssa. 5-vuotiaana hän sitten pääsi seuraan treenaamaan. 
– Pienenä unelmana oli päästä TPS:n liigajoukkueeseen. Kun ikää tuli lisää, alkoi haaveissa siintää myös NHL. Aloin miettiä, että siihen voisi olla mahis. 

Kesällä 2019 New York Rangers varasi hänet koko NHL:n varaustilaisuuden toisena pelaajana. Vain kolme suomalaista on aiemmin varattu yhtä pienellä numerolla. Kaapo on pelipaikaltaan oikea laitahyökkääjä, mutta pystyy pelaamaan myös keskushyökkääjänä.
– Tuntuihan se ihan älyttömän hyvältä, kun olin vuosia tehnyt kovasti töitä sen eteen, että pääsisin NHL:ään. Ei sinne kuitenkaan oteta Suomesta kuin muutama kaveri vuodessa. Ja että sitten varattiin numerolla 2, niin se tuntui uskomattoman hienolta.

Kaapon ura on ollut menestyksekäs myös maajoukkueessa: hän on nuorimpana pelaajana maailmassa voittanut sekä alle 18-vuotiaiden, alle 20-vuotiaiden että miesten maailmanmestaruudet.

Avokeittiön työtason jatkeeksi teetettiin Maskun kautta mittatilaustyönä T:mi Reimanilla pöytätaso. Sen seuraksi Kaapo valitsi Maskusta Cafe VII UP&DOWN baarituolit.

Matot Kaapo valitsi Maskun mattomallistosta, josta Maripa-matot teetettiin Kaapolle räätälöidyin mitoin. Maskun laajasta mattomallistosta saat kotiisi juuri sinun tarpeisiin sopivat matot. Kaapo löysi mieluisat ratkaisut myös Maskun taljavalikoimasta kotiinsa.

Ensimmäinen vuosi New Yorkissa

– Asuin ensimmäisen vuoden eräässä perheessä Manhattanin ulkopuolella. Se oli turvallista ja mukavaa, mutta aika vähän tutustuin itse kaupunkiin tai nähtävyyksiin.

– Kaikki oli niin uutta silloin: NHL, pelikaverit, kaupunki, maa, kieli. Oli varmaan hyväkin, että asuin perheessä, joka opetti minulle maan tapoja ja käytäntöjä. Nyt lähtee ihan eri mielellä New Yorkiin, kun kaupungin tuntee jo jollain tapaa.

Asumistilannekin on nyt toinen:
– Asetun ensin joksikin aikaa hotelliin ja alan katsella sen jälkeen omaa vuokrakämppää. Viime vuonna, kun asuin syrjemmässä, olin aika yksinäinen, kun kaikki kaverit asuivat lähempänä keskustaa. 

Kaapo toivoo, että New York Rangersiin tulisi pian myös muita suomalaisia
– olisi kiva päästä puhumaan välillä omaa äidinkieltä, vaikka englanti sujuukin jo ilman ongelmia.

Pelikaudella vapaapäiviä on vähän. Aika kuluu treeneissä ja peleissä sekä lentokoneessa. Monien aikavyöhykkeiden ylittäminen väsyttää.
– Vapaapäivinä nukun takaisin univelkoja ja lähinnä katselen leffoja tai pelaan pleikkarilla. Se on rentouttavaa ja lataa akkuja.

Makuuhuone sijoittuu asunnon yläkertaan. Svanen moottoroitu Svane Motion 6000 -moottorisänky on loistovalinta, sillä selkänojat saa nostettua istuvampaan asentoon ja jalat palauttavaan yläasentoon, jos haluaa katsella vaikka televisiota. Senkki on Maskun Inari Modern-senkki. – Aion hankkia tänne makuuhuoneeseen vielä jotain lisääkin, ainakin tuohon ikkunan alle, Kaapo kertoo.

Mustaa ja miehekästä

Kaapon uusi Turun koti on hulppea loft täynnä industriaalista tunnelmaa: alakerrassa on tilava olohuone ja avokeittiö, seinän taakse jää yksi huone, jota Kaapo aikoo pitää vierashuoneena, yläkerrassa on makuuhuone, kylpyhuone, sauna ja kattoterassi.

Kaapo teki kaupat viime syyskuussa ja marraskuussa hän pääsi pienen remontin jälkeen muuttamaan omaan ensiasuntoonsa.
– Sisustamisessa sain kaiken avun vanhoilta tutuilta Maskusta. Siellä oltiin tosi avuliaita ja joustavia, kartoitettiin mitä haluaisin ja he tekivät tosi hyvän kokonaisvaltaisen ratkaisuehdotuksen. Oli helppo hankkia koko sisustus samasta paikasta. Kaikki toimitettiin kotiin ja kasattiin käyttökuntoon, Kaapo kiittelee. – Halusin tänne mustaa, harmaata ja valkoista, sellaisia perusvärejä, joihin ei kyllästy. Ja musta nahkasohva oli ensihankinta, isosta sohvasta olin haaveillut pitkään.

Maskun Bellus Coral-divaanisohvassa onkin kiva lojua vaikka useamman kaverin kanssa.
– Halusin satsata huonekaluihin ja ostaa laatua. Että ne kestävät monta vuotta. 

Musta, punotusta nahkasta valmistettu Mode-rahi, sopii hyvin sohvan seuraksi. Sohvapöytä on sekin Maskusta, Inari Modern-sarjan mittatilaustyönä teetetty. 

Kaapo halusi avokeittiön tason jatkoksi yhtä korkean baaripöydän ja tuolit. Baaripöytä teetätettiin maskulaisella puusepällä, samoin kuin eteisen, koko seinän peittävä naulakko. Baarijakkarat ovat Maskun tilausmallistoa: 

– Olen kodin sisustukseen valtavan tyytyväinen. Hankin Maskusta myös palautumisen kannalta todella laadukkaan ja hyvän Svane Motion 6000-moottorisängyn, terassille kaikki kesäkalusteet sekä sisustustarvikkeita, muun muassa mattoja ja taljoja. Nyt on kiva lähteä rapakon taakse, kun tietää, että näin mukava, omaan makuun sisustettu koti odottaa Turussa, Kaapo sanoo.

Eteisen naulakko teetettiin sekin Maskun kautta mittatilaustyönä T:mi Reimanilla. – Sinne saan lippalakit ja tossut kivaan järjestykseen, Kaapo hehkuttaa.

Masku kiittää Kaapoa erinomaisesta yhteistyöstä ja toivottaa voittoisaa pelikautta Rangersille ja Kaapolle!