Etusivu / Artikkelit / Huonekalujen materiaaliopas: Nahkaverhoilu

Huonekalujen materiaaliopas: Nahkaverhoilu

Huonekalujen materiaaliopas: Nahkaverhoilu

Nahka on kaunis, eläväpintainen ja kestävä luonnonmateriaali, jota käytetään yleisesti kalusteiden verhoilussa. Maskun kalusteissa käytetyt nahat ovat korkealaatuisia ja tarkan laadunhallintaprosessin läpikäyneitä tuotteita, jotka täyttävät kaikki vaadittavat standardit.

Kalusteissamme käytetään muun muassa seuraavia nahkalaatuja:

 • Aniliininahka. Aniliininahka on laadukas ja kaunis materiaali, jonka luonteeseen kuuluu monivivahteinen, luonnollisesti syntynyt pinta. Pintaa ei hiota, korjata tai pigmentoida ja se on läpivärjättyä. Nahan pinnassa näkyvät luonnolliset värisävyerot sekä elämän jättämät jäljet, kuten arvet, sillä luonnollisia virheitä ei poisteta käsittelyssä. Aniliininahka on arvokasta ja laadukasta pintanahkaa, joka antaa kalusteille ylellisen ilmeen sekä tuntuman. Aniliininahka pintakäsitellään hyvin ohuesti, joten se on muita nahkalaatuja herkempi ulkoiselle rasitukselle ja sekä käytössä patinoitumiselle.
   

 • Semianiliininahka on hieman käsitellympää, kuin aniliininahka. Nahka hiotaan kevyesti, mutta pinnassa kuitenkin näkyvät luonnon aiheuttamat nahan tunnusmerkit. Semianiliininahassa on kevyt viimeistelykerros sekä vaha- tai lakkakerros, jotka suojaavat nahkaa käytössä.
   

 • Nupukkinahka on käytännössä mokkapintaiseksi hiottua aniliininahkaa. Mokkanahasta se kuitenkin eroaa siinä, että nupukkinahkaan käytetään nahan ulointa pintakerrosta, kun taas mokkanahka valmistetaan nahan sisäpinnasta. 
   

 • Peitevärjätty nahka on pinnaltaan hiottu ja korjattu ennen värjäystä. Värjäyksen jälkeen nahan pintaan lisätään usein myös suojaava lakkamainen kerros sekä koneellinen kuviointi. Koska nahka on voimakkaasti käsitelty, sen huollon ja suojauksen tarve on vähäisempi käytön aikana. Peitevärjätty nahka myös kestää kulutusta paremmin.
   

 • Keinonahka kestää hyvin kulutusta ja erilaisilla pintakäsittelyillä ja kuvioinneilla siitä saadaan hyvin aidon näköistä. Keinonahka on kuitenkin tuntumaltaan kovempaa, eikä siinä ole nahalle tuttua ominaistuoksua.

Nahka on aito luonnonmateriaali

Koska aito nahka on luonnonmateriaali, sen pinnassa näkyvät ainutlaatuiset luonnon, kasvillisuuden ja eläimen saaman hoidon jättämät jäljet. Vaikka nahan pinnan kuviointeja kutsutaan usein virheiksi, ne ovat aidon nahkan uniikkeja tunnusmerkkejä, eivätkä ne heikennä nahan kestävyyttä.

Käytössä kalusteiden nahkaverhoilu luonnollisesti vanhenee, patinoituu ja värisävy saattaa hieman muuttua. Ikääntyminen ja patinoituminen tapahtuu eri tavoin riippuen nahan laadusta, käyttöasteesta sekä hoidosta.

Hyvällä hoidolla nahka on pitkäikäinen materiaali, joka kestää pitkään lähes uudenveroisena. Tutustu Maskun tarjoamiin nahanhoitotuotteisiin ja pidä huolta kalusteistasi seuraavasti:

 • Käsittele nahkapintaiset kalusteet suoja-aineella ennen käyttöönottoa. Käsiteltynä nahka kestää paremmin tahroja. Käsittely myös ehkäisee lian syntymistä. Kiinnitä suojauksessa huomioita erityisesti istuintyynyihin sekä käsi- ja selkänojiin, joihin kohdistuu runsaasti kulutusta.
   

 • Siivotessasi pyyhi pölyt myös nahkapinnoilta kostutetulla kangasliinalla. 
   

 • Poista vaikeampi lika nahanpuhdistustuotteilla tuotteen mukana tulevien käyttöohjeiden mukaan.
   

 • Nahkaiset huonekalut on hyvä puhdistaa kauttaaltaan vähintään kerran tai kaksi vuodessa. Käytä myös tähän nimenomaan nahalle tarkoitettua puhdistustuotetta. Säännöllinen puhdistus poistaa kalusteeseen kertyneen lian, öljyn sekä hien. Aniliininahkaiset kalusteet kannattaa puhdistaa useammin, sillä nahka on näissä hyvin imukykyistä. Puhdistuksen jälkeen käsittele kaluste jälleen suoja-aineella.

Artikkeliin liittyviä tuotteita

.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......