Etusivu / Artikkelit / Kauniita unia laadukkaalla patjalla

Kauniita unia laadukkaalla patjalla

Kauniita unia laadukkaalla patjalla

Maskun uusi Muoto- patjamallisto on kotimainen, Unico Oy:n valmistama. Mallisto on yksinoikeudella myynnissä Maskun Kalustetaloissa. Siihen kuuluu jenkki- ja moottorisängyt. – Olemme tehneet Unicon kanssa pitkään yhteistyötä. Edellinen mallistomme kaipasi päivittämistä ja niinpä suunnittelimme aivan uuden malliston, joka on kevytrakenteinen ja ilmeeltään nykyaikainen, kertoo Maskun Kalustetalon ostojohtaja Tony Eronen.

KÄÄNNÄ MIELESI MUKAAN

Patjoissa on joko pussijousijärjestelmä tai memory- viskopatja – Loimme yhdessä Unicon kanssa ainutlaatuisen, teknisen duo-ratkaisun. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että patja on kahteen kertaan käännettävä. Ensinnäkin toinen puoli patjasta on pehmeämpi ja toinen kovempi. Näin nukkuja voi kääntää patjaa elämäntilanteen mukaan. Esimerkiksi painonvaihtelut vaikuttavat siihen, onko mukavampi nukkua kovemmalla vai pehmeämmällä patjalla. Jousisto jakaantuu kuuteen eri vyöhykkeeseen. Patjoissa on kaksi kovuusvaihtoehtoa: joko M/L tai XL/XXL. – Tämän lisäksi patjassa on myös toinen duo-ominaisuus. Patjan toinen pääty on plusja toinen miinusmerkkinen. Toinen pääty on siis toista kovempi. Joillekin sopii hartioiden alle kovempi patja, kun toisten hartiat nauttivat taas pehmeämmästä patjasta. Tämä on lähinnä mieltymyskysymys. Patjojen rakenne on ainutlaatuinen, ja Maskulla on tekniselle ratkaisulle patentti.

VISKOPATJA REAGOI LÄMPÖÖN

Patjoja valmistetaan myös Memory foamista eli viskoelastisesta vaahdosta. Patjoissa on viisi vyöhykettä eli hartioiden ja esimerkiksi lantion alla on eri jäykkyydet. Nämäkin patjat ovat päädyistä käännettäviä eli niissä on plus- ja miinusnavat päädyissä. Pluspäädyssä on vähän kovempi ja miinuspääty pehmeämpi. – Joustinpatjat ja viskopatjat ovat aivan saman korkuisia, joten parisängyssäkin toinen voi valita toisen ja toinen toisen ratkaisun, ulkonäkö on patjoissa aivan sama, Tony vinkkaa.

PATJAN VALINNASSA

Patjan valinnassa kannattaa kuunnella ennen kaikkea omaa itseään: viskoelastinen patja on hieman jämäkämpi kuin jousilla varustettu kaverinsa. – Se, kuinka kovalla tai pehmeällä patjalla tykkää nukkua, on yleensä makuasia ja tottumiskysymys. Patjamieltymyksiin vaikuttaa myös se, onko tottunut nukkumaan selällään, mahallaan vain kyljellään. Suurin osa suomalaisista nukkuu kylkiasennossa. Eri asennossa nukkujille sopivat kovuudeltaan erilaiset patjat. Patjan valinnassa kannattaa kuunnella myös ammattilaisia. – Meillä on hyviä uniasiantuntijoita, jotka kartoittavat mittauksilla, miten nukkujan selkäranka makuuasennossa asettuu, ja osaavat sen pohjalta sanoa, millainen patja nukkujalle sopisi parhaiten. – On tärkeää, että nukumme hyvässä asennossa, eikä esimerkiksi lantio painaudu yön aikana liian alas selkärankaan nähden.

UUSI PATJA AJOISSA

Patjaostoksille tullaan pääasiassa kahdesta syystä: joko uuteen kotiin muuton vuoksi tai sen takia, että vanha patja on tullut kertakaikkisesti tiensä päähän. – Suomalaiset vaihtavat patjan uuteen paljon muita pohjoismaalaisia harvemmin. Patjan maksimi-ikä on 10-15 vuotta riippuen siitä, kuinka hyvälaatuinen se on alun perin ollut. Petauspatja pitäisi vaihtaa tätäkin useammin, noin viiden vuoden välein. – Moni tulee uusille patjaostoksille vasta siinä vaiheessa, kun selkä prakaa tai hartiat ovat jumissa. Patjan vaihto olisi hyvä tehdä ajoissa.

MONIA ERI VAIHTOEHTOJA

Muoto-malliston sängyt voi valita viidellä eri kangasvaihtoehdolla ja kankaita voi myös yhdistellä. – Alarunko voi olla vaikka keinonahasta ja pääty kankaasta. Päätyjä on kahta eri mallia: modernin oloinen vaakasaumoitettu ja dramaattisempi napitettu. – Hyvään sänkyyn kannattaa panostaa, sillä vietämme melkein kolmasosan elämästämme sängyssä, Tony Eronen muistuttaa.

Artikkeliin liittyviä tuotteita

.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......