Etusivu / Artikkelit / Millainen tyyny sopii sinulle?

Millainen tyyny sopii sinulle?

Millainen tyyny sopii sinulle?

Tyynyvalinta vaikuttaa nukkumisergonomiaan merkittävästi ja vääränlainen tyyny saattaa hyvinkin olla syy jatkuviin niska- ja hartiakipuihin. Huonolla tyynyllä nukkuessa on vaikea saada hyvää asentoa, eikä unikaan tunnu maittavan. Kokosimme avuksesi takuuvarmat vinkit oikeanlaisen tyynyn valintaan! 

Huomioi hartioiden koko ja nukkuma-asento

Sirorakenteiselle nukkujalle sopii parhaiten matalampi tyyny, kun taas leveäharteinen saa paremman tuen hieman korkeammasta tyynystä. Tyynyn oikeaoppiseen malliin vaikuttaa ihmisen pituus, paino sekä hartioiden leveys. Lisäksi sopivan tyynyn valinnassa on syytä ottaa huomioon myös nukkumisasento. 

Kyljellään nukkuvan tulee tavoitella selkärangan suoraa asentoa. Mikäli nukkuma-asento on epäergonominen siten, että selkä on mutkalla, saattaa tästä aiheutua erinäisiä kiputiloja. Terveyden kannalta on tärkeää huomioida, että kylkiasennossa nukkuessa selkä ja niska saavat tarvittavan tuen. Tähän vaikuttaa yhtäaikaisesti sekä patja että tyyny. Erinomainenkin sänky menettää tehonsa, mikäli käytössä on kehno tyyny.  

Selällään nukkuvalle suositellaan yleisesti ottaen matalaa tyynyä. Esimerkiksi luonnonkumista valmistettu tyyny on erinomainen valinta selkämakuuasennon ystäville. Vatsallaan nukkuminen ei ole terveyden kannalta kaikkein paras valinta, mutta mikäli tämä asento on itselle luontaisin, on tyynyn oltava ehdottomasti matala sekä myös pehmeä. Liian korkea ja napakka tyyny rasittaa niskaa vatsallaan nukuttaessa. 

Napakka vai pehmeämpi tyyny?  

Toiset mieltyvät enemmän pehmeämmistä tyynyistä, kun taas toiset ovat napakoiden tyynyjen vannoutuneita faneja. Tyynyn oikean kovuusasteen valintaan vaikuttaa henkilökohtaisten mieltymysten lisäksi nukkujan oma koko sekä tietenkin myös nukkumisasento.

Löydät Maskun valikoimasta runsaasti tyynyvaihtoehtoja moneen makuun: 

- Yön aikana asentoa vaihtavalle nukkujalle sopiva Muoto® Mitta-tyyny

- Pitkään puhtaana pysyvä Muoto® Raikas-tyyny

- Familonin puolikorkea ja ihanan pehmeä Down-untuvatyyny

- Viskoelastinen ja käyttäjäystävälliisesti muotoutuva Fly-tyyny

- Edullinen Delux Basic -muototyyny

- Luonnonkumista valmistettu Nature-tyyny

Kuorsauksesta tai flunssasta kärsivän ei välttämättä kannata lisätä tyynyjä kerroksittain, vaan mieluummin nostaa sängynpäätyä. Paksut tyynykasat eivät tee hyvää niskalle. Maskun valikoimasta löydät laajan kattauksen nostettavilla päädyillä varustettuja moottorisänkyjä!  

Materiaalivalinnoilla on väliä

Myös tyynyn materiaalivalinnoilla on vaikutusta nukkumismukavuuteen. Laadukas tyyny siirtää tehokkaasti kosteutta, mikä takaa sen, ettei hikisimmätkään painajaiset tee tyynystäsi epämiellyttävää. Raikkaana pysyvä tyyny lisää makuuhuoneen viihtyvyyttä ja tekee nukkumisesta hygieenisempää. 

Valikoimassamme on useita Healthtech-ominaisuudella varustettuja tyynyjä, joiden tehtävänä on suojata bakteereilta ja viruksilta. Laboratorio-oloissa testattu Healthtech-teknologia vähentää merkittävästi bakteerien ja virusten viihtyvyyttä tyynyllä. Lähinnä nukkujan ihoa olevissa materiaaleissa on käsittely, joka ei tue virusten elinolosuhteita.  

Tyynyn täytemateriaali vaikuttaa siihen, miten tyyny muotoutuu nukkujan pään alla. Esimerkiksi luonnonkumista tai viskoelastisesta älyvaahdosta valmistettu tyyny mukailee nukkujan omaa fysiikkaa ihanteellisesti. Pallokuidusta valmistettu täyte ei paakkuunnu pesussa, vaan säilyttää muotonsa ihanteellisesti. Herkimpien kannattaa huomioida myös tyynyn allergiaystävällisyys. 

Tyynyn hoito

Tyyny ei valitettavasti ole ikuinen hankinta, vaan päivittäisessä käytössä oleva tyyny on syytä vaihtaa uuteen säännöllisin väliajoin. Myös pesu ainakin kahdesti vuodessa on suositeltavaa. Usean pesukerran jälkeen tyyny saattaa kuitenkin alkaa menettää muotoaan, jolloin sen parhaimmat ominaisuudet eivät enää pääse täyteen loistoonsa. 

Likainen tyyny on haitaksi sekä terveydelle että ihon hyvinvoinnille. Muista huomioida myös tyynynpäällisen materiaali, jotta saisit matkata höyhensaarille mahdollisimman ylellisissä tunnelmissa!  

Tutustu Maskun monipuoliseen tyynyvalikoimaan ja löydä mieleistä pehmikettä pääsi alle! 

Artikkeliin liittyviä tuotteita

.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......