Etusivu / Huoneet / Makuuhuone / Vuodevaatteet / Tyynyt

Tyynyt

Tyynyt

0 tuotetta

Näytetään 0 / 0 kpl

Tyynyt, untuvatyynyt, tyynysetit

Paina pääsi pehmoiseen tyynyyn. Pitkään raikkaana säilyvä, laadukas tyyny on tärkeä osa sänkykokonaisuutta. Valikoimastamme löydät erilaiset perustyynyt, geelityynyt sekä muotoillut tukityynyt.

Tyynyvalintaan kannattaa panostaa, sillä huono tyyny saattaa aiheuttaa niska- ja hartiakipuja. Tyynyvalinta vaikuttaa nukkumisergonomiaan ja oikeanlaisen tyynyn kanssa myös nukkumisasennon löytäminen helpottuu. Eri ihmisille sopivat erilaiset tyynyt. Kapeaharteiselle sopii paremmin ohut tyyny, kun taas leveäharteinen kaipaa päänsä tueksi hieman paksumpaa tyynyä.

Kuinka usein tyyny pitää vaihtaa? 

Päivittäisessä käytössä oleva tyyny tulee vaihtaa uuteen säännöllisin väliajoin. Monesti suositellaan tyynyn vaihtamista vähintään viiden vuoden välein. Myös pesu ainakin kahdesti vuodessa on suositeltavaa. Usean pesukerran jälkeen tyyny saattaa alkaa menettää muotoaan, jolloin sen parhaimmat ominaisuudet eivät enää pääse täyteen loistoonsa.  

Likainen tyyny on haitaksi sekä terveydelle että ihon hyvinvoinnille. Muista huomioida myös tyynynpäällisen materiaali. 

Millainen on nukkumisasentosi? 

Jos kylkimakuuasento on sinulle nukkuessa kaikkein luontaisin, on syytä pitää huoli siitä, että selkäranka pysyy suorana. Mikäli nukkuma-asento on epäergonominen siten, että selkä on mutkalla, saattaa tästä aiheutua erinäisiä kiputiloja. Terveyden kannalta on tärkeää huomioida, että kylkiasennossa nukkuessa selkä ja niska saavat tarvittavan tuen. Tähän vaikuttaa yhtäaikaisesti sekä patja että tyyny. Erinomainenkin sänky menettää tehonsa, mikäli käytössä on kehno tyyny.   

Selällään nukkuvalle suositellaan yleisesti ottaen matalaa tyynyä. Esimerkiksi luonnonkumista valmistettu tyyny on erinomainen valinta selkämakuuasennon ystäville. Vatsallaan nukkuminen ei ole terveyden kannalta kaikkein paras valinta, mutta mikäli tämä asento on itselle luontaisin, on tyynyn oltava ehdottomasti matala sekä myös pehmeä. Liian korkea ja napakka tyyny rasittaa niskaa vatsallaan nukuttaessa.

Millainen tyyny kannattaa valita - kova vai pehmeä tyyny? 

Toiset meistä haluavat ehdottomasti pehmeän tyynyn, kun taas toisille sopii napakat ja hieman kovemmat tyynyt paremmin. Tyynyn oikean kovuusasteen valintaan vaikuttaa henkilökohtaisten mieltymysten lisäksi nukkujan oma koko ja nukkumisasento. 

Maskun monipuolisesta tyynyvalikoimasta löydät paljon erilaisia tyynyjä. Voit valita sopivan tyynyn niin kovuuden, korkeuden, valmistusmateriaalin kuin hinnankin perusteella.  

Vinkki! Kuorsauksesta tai flunssasta kärsivän ei kannata lisätä tyynyjä kerroksittain pään alle, vaan pyrkiä mieluummin nostamaan sängynpäätyä. Paksut tyynykasat eivät tee hyvää niskalle, mutta säädettävät moottorisängyt helpottavat oloa ergonomisesti.

Tutustu tyynyvalikoimaamme verkkokaupassa! Lisätietoa tyynyistämme saat lähimmästä Masku-myymälästäsi.