Etusivu / Artikkelit / Parissa päivässä kotiovelle

Parissa päivässä kotiovelle

Parissa päivässä kotiovelle

Maskun uusi logistiikkakeskus avautui Mäntsälässä vuoden alussa. Asiakkaille logistiikkakeskus merkitsee entistäkin lyhyempiä toimitusaikoja ja kilpailukykyisiä hintoja toiminnan tehostuessa. – Haluamme, että Maskussa asiointi on helppoa. Myyntimme on kuluneen kahden vuoden aikana kasvanut reippaasti, mikä edellyttää meiltä yhä tehokkaampaa tavaran- ja logistiikanhallintaa. Uusi logistiikkakeskus on yksi Maskun Kalustetalon historian merkittävimmistä investoinneista, kertoo Maskun logistiikka- ja it-johtaja Pepe Yli-Kaila.

NOPEASTI MATKAAN

Uuden, Maskun tarpeisiin suunnitellun, logistiikkakeskuksen kokonaispinta-ala on lähes 20 000 neliötä ja saman verran on myös lavapaikkoja. Logistiikkakeskus pitää sisällään keskusvaraston, terminaalin ja asiakasnoutopisteen. Työntekijöitä on sesongista riippuen 30–50.

– Olemme panostaneet tehokkuuteen, nopeuteen, laatuun ja luotettavuuteen. Moderni varastonohjausjärjestelmä takaa sen, että tuotteet lähtevät nopeasti matkaan. Uusi trukkikalusto helpottaa ja nopeuttaa keräilyä, Pepe kertoo.

Logistiikkakeskuksessa on useita moderneja ratkaisuja tavaran hyllyttämiseen ja keräilyyn, minkä ansiosta tavaratoimitusten nopeutta ja luotettavuutta pystytään entisestään parantamaan. Varasto on suunniteltu niin, että se tukee varastointia ja terminaalitoimintaa.

Logistiikkakeskuksessa on viihtyisä ja toimiva asiakasnoutopiste, jossa asiakkaita palvelee koulutettu henkilökunta. Odottaessa voi nauttia vaikka kahvit.

– Asiakasnoutopisteestämme tehdään noin 10 000 noutoa vuodessa. Se on edullisin ja nopein tapa saada tuotteet lähistöllä asuville, Pepe kertoo.

VAIKKA VALMIIKSI KASATTUNA

Maskun asiakas voi tehdä ostoksen verkkokaupassa tai myymälässä.

– Pyrimme pitämään ostokokemuksen samana kummassakin. Usein asiakkaamme aloittaakin sisustamisen verkkokaupassa ja tulee viimeistelemään kauppansa myymälään. Asiakas voi valita monien hyvien vaihtoehtojen joukosta mieluisimman. Valinnan jälkeen kaiken pitää olla helppoa eli asiakkaan pitää saada tuotteet vaivattomasti kotiin.

Perustuotteet löytyvät Mäntsälän varastosta, josta ne saadaan nopeasti toimitettua asiakkaalle. Valikoima on laaja, useita tuhansia erilaisia artikkeleita.

– Parhaassa tapauksessa asiakas saa tuotteen parissa päivässä kaupanteosta. Oma lukunsa ovat tietysti räätälöitävät tuotteet, joiden toimitusajat ovat pidemmät, koska ne valmistetaan tehtaalla asiakkaan toiveiden mukaan alusta asti. Nämä tuotteet toimitetaan usein tehtaalta suoraan asiakkaalle.

– Helpoimmillaan asiakas saa huonekalut kotiin kannettuna, purettuna ja käyttökuntoon asennettuina. Viemme myös vanhat tuotteet pois kierrätykseen, Pepe kertoo.

MATKAHUOLTO TUO KOTIIN

Masku ja Matkahuolto ovat tehneet yhteistyötä pari vuotta. Matkahuolto toimittaa nopeasti ja varmasti Maskusta hankitut pienet ja keskikokoiset alle 55 kilon tuotteet joko Matkahuollon jakelupisteisiin tai kotiin.

– Meillä on Suomen suurin henkilökohtaista palvelua tarjoava luovutuspisteverkosto. Pisteitä, joista lähetyksen voi noutaa, on lähes 1200 ympäri Suomea. Näihin kuuluvat Matkahuollon omat toimipaikat, Matkahuolto- asiamiespisteet sekä suuri määrä K-Market-, R-kioski- ja muita Noutopisteitä, kertoo Matkahuollon aluemyyntipäällikkö Juhani Leppänen.

– Kotijakelu maksaa hieman enemmän, mutta on vaivattomin tapa saada tuotteet perille asti. Kotijakelussa sovimme asiakkaan kanssa etukäteen jakeluajan noin 2–4 tunnin aikahaarukkaan. Tämä säästää aikaa ja on asiakkaalle vaivaton vaihtoehto, Juhani tarkentaa.

Jos luet tätä artikkelia bussissa istuessasi, allasi voi hyvinkin kulkea Maskun huonekaluja matkalla tilaajalle.