Etusivu / Artikkelit / Rennosti kotisohvalla

Rennosti kotisohvalla

Rennosti kotisohvalla

Radio Rockin suosikkijuontaja Marce Rendic istuu leppoisasti sohvalla. Vieressä kiehnää perheen cockerspanieli Pablo, jonka lempipaikka on sohvan selkänoja, mistä se voi tähytä ulos ikkunasta.

Marce muutti puolisonsa ja kahden lapsensa kanssa uuteen Espoon kotiin toukokuussa.
– Olimme etsineet kotia pitkään, mutta kaikissa mitä kävimme katsomassa, oli jotain pielessä. Kun astuimme sisään tähän asuntoon, tuli heti vau-olo. Tiesin välittömästi, että tämä se on.

Marce luotti intuitioon, sillä hän on sitä mieltä, että asunnon ostamisessa pitää tulla joku sellainen fiilis, jota ei pysty oikein selittämään. Tässä talossa olivat feng shuit kohdillaan.

ELÄMÄÄ HERRANKUKKAROSSA

Omakotitalo on rakennettu 1960-luvulla ja se oli täysremontoitu vuonna 2007. Kivitalo sijoittuu mukavasti rinnetontille metsän siimekseen.
– Tämä oli niin hyvässä kunnossa, ettei remontteja juuri tarvinnut tehdä. Ammattilaiset maalasivat kyllä olohuoneen seinät valkoisiksi ja keittiön kodinkoneista meni osa vaihtoon.

Marce kehuu, että kesähelteilläkin kivitalo pysyi mukavan viileänä. Kiviseinät ja kivilattiat pitivät tästä huolen.

Kunhan syksy saapuu, perhe pääsee testaamaan myös varaavaa keramiikkatakkaa, joka on edellisten asukkaiden mukaan lämmittänyt talon todella hyvin. Takan erikoisuus on sen sivussa oleva pizzauuni.
– Pitäähän jokaisella ihmisellä pizzauuni olla, Marce naurahtaa ja jatkaa:
– Meistä tuntuu, että asumme ihan herrankukkarossa täällä. Palvelut ovat lähellä, mutta talon sijainti on todella rauhallinen. Ihan kuin landella olisi.

UNELMIEN SOHVA

Marce oli käynyt jo kauan ennen muuttoa Suomenojan Maskussa fiilistelemässä Belluksen massiivista Infinity-sohvaa.
– Asuimme silloin vuokralla ja meinasin ostaa sohvan jo valmiiksi uutta kotia odotellessa. Vaimo sai minut järkiini ja jarrutin vähän, koska eihän ollut ollenkaan varma, että Infinity sopisi uuteen taloon.

Kun asuntokaupat oli solmittu, Marce meni välittömästi tilaamaan itselleen unelmiensa sohvan.
– Otin sitten lopulta tällaisen divaanimallisen ja vähän lyhyemmän kuin olin alun perin ajatellut.

– Värin valitseminen oli omanlaisensa show: valitsimme värin liikkeessä pienen näytteen perusteella, mutta sen jälkeen muut perheenjäsenet panikoituivat. Oli pakko tilata kangasnäyte, jonka Posti hukkasi. Mutta kyllä väri oli lopulta ihan täydellinen – niin kuin arvelinkin.

– Halusimme selkeää, linjakasta ja ajatonta. Huonekalujen pitää kestää aikaa, emmekä myöskään halunneet tukkia asuntoa huonekaluilla vaan olohuoneeseenkin jäi runsaasti tyhjää tilaa.

Lopulta Marce hankki Maskusta suuren osan uuden kodin kalusteista: sohvan lisäksi myös sängyt, ruokapöydän tuolit ja tv-tason sekä olohuoneen maton ja kattovalaisimen.

CHILELÄISET JUURET

Marce on ollut mukana Radio Rockissa sen perustamisesta saakka eli 13 vuotta. Omien sanojensa mukaan hän eksyi pitkän yrittämisen jälkeen radiohommiin.

Marce opiskeli aikoinaan Perhossa ravintolakokiksi, jossain vaiheessa hän ajatteli suuntautua yliopistouralle, mutta sitten kuluikin vuosia ulkomailla ja sekalaisissa hommissa.

– Isäni oli chileläinen ja asuin lapsena perheeni kanssa Chilessä toisen kouluvuoteni. Aikuisena olen asunut neljään eri otteeseen pidempiä aikoja Santiagossa, missä minulla on edelleen sukulaisia.

Chilestä Marce kaipaa ruokaa. Omalle pihalleenkin hän hankki Maskusta Landmann Winston -hiiligrillin, jossa voi valmistaa chileläistyylisiä liharuokia. 

– Chilessä syödään kaikki lihanosat ja käytetään paljon sisäelimiä. Myös merenelävät ovat superhyviä.

Marcon omalla pihalla on grillin ohella kaikki täydelliseen rentoutumiseen tähtäävät elementit: kuntoiluvälineitä, uima-allas ja Maskusta hankittu tyylikäs laiskanlinna Pesä.

– Olimme puhuneet sohvasta, mutta sitten ostinkin Pesän perheelle yllätyksenä ja siitä on tullut supersuosittu. Kaikki tykkäävät lepuuttaa siellä makuuasennossa, myös koira, Marce nauraa.

HULLUNHAUSKAT TEMPAUKSET

Ulkomaan vuosien jälkeen Marce lopulta pyrki opiskelemaan Laajasalon opiston radiolinjalle ja huomasi heti olevansa oikealla tiellä.

– Radiotyö tuntui heti omalta. Pääsin jo opiskeluaikana radioon töihin ja siitä lähtien olet ollut aalloilla – parikymmentä vuotta jo.

– Olen päässyt tekemään ihmeellisiä juttuja. Tapahtumat ovat aina olleet osa Radio Rockin identiteettiä ja olemme järjestäneet valtavan määrän hulluttelutapahtumia. Esimerkiksi naku-uinnin maailmanennätysyritykset ja lopulta maailmanennätyksen saavuttaminen Ilosaarirockissa ovat olleet huikeita, Marce nauraa.

Korona on keväästä asti laittanut tempaukset tauolle. Normaalisti radiokanava järjestää kolme kertaa vuodessa risteilyn, jotka ovat aina olleet loppuunmyytyjä. 

– Nyt on jännä nähdä, voimmeko järjestää kevään risteilyn. Koko kevään ja taas nyt syksyllä olemme tehneet kaikki haastattelut puhelimitse, vieraita ei ole uskallettu ottaa studioon. Kyllähän se harmittaa, ihmisten kanssa olisi mukavampi jutella kasvokkain. 

FILLARILLA TÖIHIN

Marce juontaa Radio Rockin iltapäivää, soittaa ”rauhoittavaa raskasta musiikkia” ja haastattelee vieraita.

Matka Sanomataloon, eli noin 20 kilometriä, taittuu mennen tullen pyörällä ja kuulokkeet päässä.

– Kuuntelen musaa aina, kun olen autossa, koiran kanssa lenkillä tai fillarin selässä. Kotona en kuuntele musaa, vaan mieluummin luen kirjoja tai katselen televisiota.

– Koska työpäiväni alkavat vasta puolen päivän jälkeen, saatan katsoa koko illan ja yön putkeen jotain sarjaa. Viimeksi olin ihan koukussa Tiger Kingiin. Kirjoista taas Max Seeckin dekkarit esimerkiksi koukuttavat niin, että ne pitää lukea yhdeltä istumalta. Seeck kirjoittaa elokuvamaisesti, luvut ovat lyhyitä ja leikkaukset nopeita.

Artikkeliin liittyviä tuotteita

.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......
.......
.......
.......
....
.......