Maskun Kalustetalo Oy KATSO TARJOUSTUOTTEET!
Etusivu Asiakaspalvelu Reklamaatiot

Reklamaatiot

Miten voin tehdä reklamaation?

Mikäli tuote on toimitettu viallisena tai siihen on tullut käytössä takuun alainen vika, asia tulee parhaiten käsiteltyä täyttämällä alla olevan lomakkeen kautta tarvittavat tiedot. Nopean käsittelyn takaamiseksi annathan lomakkeella kauppasopimusnumerosi sekä liität klemmarin kuvasta kuvat vaurioista sekä kuljetusvaurioissa myös kuvan rahtikirjasta.

 

Kauppasopimusnumero

Kauppasopimusnumero nopeuttaa aina reklamaation käsittelyä. Löydät sen tilausvahvistuksesta (verkkokauppa) tai kauppakirjasta (myymälät):

Kuvat viasta

Liitä mukaan yleiskuva tuotteesta tuotteen tunnistamiseksi sekä vähintään yksi lähikuva virheestä. Jos virhe ei ole kuvattavissa, voit myös lähettää lyhyen videon, josta vika ilmenee. Huomioithan, että kuvien puute on usein reklamaation käsittelyn este.

 

Kun olemme vastaanottaneet reklamaatiosi, asiantuntijamme on sinuun yhteydessä niin pian, kuin mahdollista. Reklamaatiokäsittelijä sopii kanssasi tapauskohtaisesti järkevimmän hyvitystavan ja ratkaisun. Voit myös ehdottaa toivomaasi ratkaisua lomakkeella. Monissa tapauksissa myös vian korjaaminen on paitsi ekologisin, myös vaivattomin vaihtoehto.

Huomioithan, että reklamaatio tarkoittaa toimituksessa vahingoittunutta tuotetta tai valmistusvirhettä, eikä esimerkiksi normaalin kulumisen ja pitkän käyttöiän mukanaan tuomia virheitä. Reklamaatio tulee tehdä mahdollisimman pian virheen ilmenemisen jälkeen. Erityisesti kuljetusreklamaatiot pitää reklamoida 7 vuorokauden kuluessa kuljetusyhtiölle.

Reklamaatioiden käsittely

Käsittelyssä on tällä hetkellä Covid19-tilanteen vuoksi ruuhkaa ja vastaukset reklamaatioihin tulevat normaalia pidemmällä viiveellä. Jokaiseen reklamaatioon vastataan kuitenkin saapumisjärjestyksessä. Pahoittelemme pitkittyneitä käsittelyaikoja. Huom. Ethän luo useampaa reklamaatiota samasta asiasta. Mikäli sinulla on kysyttävää reklamaatiostasi, voit vastata viimeisimpään saamaasi vastaukseen reklamaation käsittelyä koskien.

Lähetä reklamaatio