Etusivu / Takuu

Takuu ja virhevastuu 

Tuotetakuu on myyjän tai huonekalun valmistajan tai maahantuojan vapaa-ehtoisesti antama lisäsitoumus siitä, että tavara toimii käyttötarkoitukseensa vähintään luvatun määräajan. Pääsääntöisesti myynnissä olevien tuotteidemme takuun antavat tuotteiden valmistajat ja maahantuojat. 

Masku tarjoaa kaikille tuotteille vähintään 1000 päivän laatutakuun. Lue lisää täältä. Laajennettu laatutakuu on voimassa 26.12.2023 tehtyihin tilauksiin.

Virhevastuuta koskevat säännökset on määritelty kuluttajansuojalain 5 luvussa ja niitä sovelletaan, jos tuotteella ei ole takuuta tai takuuaika on päättynyt. Virhevastuun kestolle ei ole laissa säädetty aikarajaa, vaan virhevastuuaika määrittyy tavaran oletettavissa olevan kestoiän perusteella. 


Hyvä tietää

Takuu kattaa valmistus- tai materiaalivirheistä aiheutuneet viat, jotka ovat ilmenneet takuuaikana. Edellytyksenä on, että virheistä ilmoitetaan kohtuullisessa ajassa sen havaitsemisesta, tai hetkestä jolloin voidaan olettaa, että virhe olisi pitänyt havaita. Virheen havaitsemisen hetkestä tulee tuotetta käyttää tavalla, joka ei pahenna virhettä, eikä aiheuta turhia lisävaurioita.

Reklamaation saapuessa olemme tarvittaessa yhteydessä tuotteen valmistajaan, joka arvio kuuluuko reklamaatio määritellyn takuun piiriin vai ei. Tästä syystä reklamaatioiden käsittelyissä kestää toisinaan aikaa siitä huolimatta, että pyrimme vastaamaan jokaiselle asiakkaalle mahdollisimman nopeasti. 

Uudesta huonekalusta voi tulla hajuja tuotteen pakkauksesta avaamisen jälkeen, jotka poistuvat joidenkin viikkojen kuluessa. Vähentääksesi voimakkaita uuden tuotteen tuoksuja voit purkaa huonekalun pakkausmateriaalit ulkona ja kantaa tuotteen vasta sen jälkeen sisälle. 


Takuu alkaa 

Takuuaika alkaa, kun asiakas on vastaanottanut ostamansa tuotteen. Suosittelemme säilyttämään ostoksen kauppakirjan takuuajan päättymiseen saakka. Tuotteen korjaaminen tai uuden tuotteen viallisen tilalle toimittaminen ei pidennä tai uusi ostetun huonekalun takuuaikaa. Takuu edellyttää aina, että tuotetta on käytetty asianmukaisesti siten, mihin tuote on tarkoitettu.

Yritysasiakkaan tuotetakuu

Yrityksen nimissä tehty ostos ei ole kuluttajasuojalain piirissä ja siten myös takuuehdot poikkeavat kuluttajakaupasta. Masku myöntää yrityksen nimissä tehdyille ostoksille 6 kk takuun. Yritysasiakkaan tuotetakuuseen sovelletaan muuten samoja ehtoja, kuin tällä sivulla on kuvattu.

Tuotteen virhe ja sen korjaaminen

Mikäli havaitset tuotteessa virheen, tulee siitä ilmoittaa viipymättä reklamaatiopalveluumme. Virheilmoitukseen tulee sisällyttää kuvat ja tieto virheestä, sekä kauppasopimusnumerosi. 

Takuun piiriin liittyvistä reklamaatioista on ilmoitettava viimeistään yhden (1) kuukauden kuluessa siitä hetkestä, kun virhe on huomattu tai virhe olisi pitänyt havaita. Asiakas on velvollinen tarkastamaan tuotteen heti sen vastaanottamisen yhteydessä. Tuotetta tulee käyttää vain siinä ympäristössä ja sillä tavalla, kuin mihin se on suunniteltu. Virheen arvioinnissa tuotetta tarkastellaan sen normaalissa käyttöympäristössä ja asennossa niin, että tuote on täysin oikein kasattu.

Maskun Kalustetalo tai tuotteen valmistaja arvioi saadun tiedon ja kuvien mukaan, onko tuotteessa virhe ja harkintansa mukaan joko korjaa tai korvaa tuotteen uudella vastaavalla tuotteella. Mikäli tuotteen korjaus tai uuden tuotteen toimittaminen katsotaan kohtuuttomaksi esimerkiksi korjauksesta tai kuljetuksesta aiheutuvien kustannusten vuoksi, asiakkaalla on oikeus hinnanalennukseen kyseisen virheen arvoa vastaavalla määrällä. Maskun Kalustetalo tai tuotteen valmistaja arvioi virheen arvon tapauskohtaisesti suhteessa tuotteesta maksettuun hintaan. Myyjänä sitoudumme siihen, että kaikki tuotteen korjaukset tai korvaamiset tapahtuvat kohtuullisessa ajassa reklamaation vastaanottamisesta.

Mikäli kalustekorjaajamme korjauskäynnin yhteydessä toteaa tuotteen virheettömäksi tai vian aiheutuneen virheellisestä käytöstä, Masku varaa oikeuden periä korjaajan käyntikulut asiakkaalta.


Huonekaluista huolehtiminen ja Maskun Tuoteturva

Maskun Kalustetalo ja huonekalujen valmistajat noudattavat huonekaluteollisuudessa suositeltuja ja käytettyjä tiukkoja laatustandardeja. 

Myös huonekalut kaipaavat imurointia, puhdistusta ja huolenpitoa. Löydät myymälöistä ja verkkokaupastamme kankaiden ja nahan hoitoon suosittelemamme vesipohjaiset Leather Master -tuotteet ja käyttöohjeet. Hyvin hoidetut huonekalut säilyvät hyvänä ja tyylikkäänä vuosia. 

Halutessasi voit ostaa tarjoamamme Maskun Tuoteturvan uusille huonekaluillesi, jolloin tarjoamme kertamaksulla 10 vuoden takuun ilman omavastuuta.  


Takuun piiriin kuulumattomat asiat

Tuotteen normaali kuluminen, venyminen, painuminen, kimmoisuus, värimuutokset, kolhiintuminen tai asiakkaan itse aiheuttamat kuljetuksesta, asennuksesta tai varastoinnista johtuneet vauriot. Esimerkiksi nahka on luonnonmateriaali, joka venyy ja tästä johtuvat ns. rypyt kuuluvat ominaisuuksiin sekä kankaiden vastaava venyminen ja jossain määriin nyppyyntyminen on normaalia. Kosmetiikkatuotteiden ja lääkeaineiden (esim. jotkin sydänlääkkeet) aiheuttamat kulumat ja haalistumat nahkaisissa niska- tai käsinojissa eivät ole takuun alaisia vikoja. Suoraan ihokontaktissa olevat nahkapinnat tulee hoitaa asianmukaisesti nahanhoitotuotteilla.

Takuu koskee vain yksityiskäyttöön hankittuja tuotteita.

Takuu raukeaa huonekalun sopimattomasta käytöstä, huonosta kunnossapidosta, terävien esineiden väärinkäytöstä, tuotteen vääntämisestä tai kasaus- ja käyttöohjeiden noudattamatta jättämisen myötä. Tuotetta tulee käyttää siinä ympäristössä ja sillä tavalla, kuin mihin se on suunniteltu. Esimerkiksi verhoiltu sohva ei ole ulkokaluste, ellei tästä ole erikseen mainittu tai tuote kuulu puutarhakalusteisiin. Parveke luokitellaan ulkotilaksi ja sisäkalusteen käyttö parvekkeella ei ole tuotteen normaalia käyttöä.

Reklamaation korvattavuus selvitetään tapauskohtaisesti, mikäli on syytä olettaa, että huonekalua on käytetty epäasianmukaisesti tai tuotetta on muokattu tai korjattu jonkun muun henkilön tai edustajan kuin Maskun Kalustetalon toimesta.  Mikäli tuotteen tarkastusmerkintä on poistettu, irrotettu, muokattu tai tehty mahdottomaksi lukea, on hyvin todennäköistä, ettei tuote kuulu reklamaation piiriin. Takuu ei kata tuotteen virheestä johtuvia välillisiä vahinkoja tai sellaisia vahinkoja, jotka ovat aiheutuneet tuotteen käytöstä. Maskun Kalustetalo ei korvaa vahinkoja, jotka aiheutuvat takuun piiriin toimitettavan tai korjattavan tuotteen viivästyksestä.


Pohjanmaan Kaluste

 • Tuotteen yleinen takuu 2 vuotta. 

 • Sohvien ja nojatuolien puisilla rungoilla on 20 vuoden runkotakuu. 

 • Mekanismeille ja moottoreille valmistaja myöntää 2 vuoden takuun, josta poikkeuksena tuotteisiin saatavat akut takuu 6 kk.

 • Superior-istuimien kimmoisuustakuu 10 vuotta.

Unico Finland Oy

 • Tuotteen yleinen takuu 2 vuotta. 

 • Sohvien ja nojatuolien puisille rungoille on 20 vuoden runkotakuu 

 • Mekanismeille ja moottoreille valmistaja myöntää 2 vuoden takuun, josta poikkeuksena tuotteisiin saatavat akut takuu 6 kk.

 • Superior-istuimien takuu 10 vuotta.

Uness Oy

 • Tuotteen yleinen takuu 2 vuotta. 

 • Runkosänkyjen ja moottorisänkyjen runko-osien takuu 10 vuotta, joka koskee katkennutta runkoa. 

 • Moottorisängyn moottorin takuu 5 vuotta.

Lyra 

 • Tuotteen yleinen takuu 2 vuotta. 

VMT Furniture

 • Tuotteen yleinen takuu 2 vuotta. 

Niemen tehtaat

 • Tuotteen yleinen takuu 2 vuotta. 

Bellus

 • Tuotteen yleinen takuu 2 vuotta. 

Svane

 • Tuotteen yleinen takuu 2 vuotta. 

 • IntelliGel®-materiaalilla ja jousilla on 25 vuoden valmistusvirheitä koskeva takuu. 

Stressless

 • Lepotuolien ja sohvien sisäisen mekanismin takuu 10 vuotta alkaen ostopäivästä. 10 vuoden takuu kattaa Plus™-järjestelmän ja sisäiset metallirakenteet, mukaan lukien metallijouset ja liukujärjestelmän.

 • 5 vuoden takuu kaikille sähköisille osille ja moottorille ostopäivästä.

 • LegComfort-järjestelmän akkuyksikön takuu 2 vuotta.

IMG

 • Teräsrakenteiset runkoelementit ja valetuttujen istuintyynyjen vaahdon romahtamisen takuu 10 vuotta. Takuu ei koske istuintyynyn normaalia pehmenemistä ajan kuluessa.

 • Mekanismien ja laminoitujen puuosien takuu 5 vuotta. 

 • Moottorien ja verhoilumateriaalien takuu 2 vuotta.